Resto

Λobby, τα τέλεια burgers της Απόλλωνος

Γαστρονομικά μπιφτεκόψωμα, cocktails και αθηναϊκή ραστώνη

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λobby

Το Λobby, στο ισόγειο του ξενοδοχείου Electra Metropolis είναι ένα αλλιώτικο μπεργκεράδικο

Όταν ακούς τη λέξη “Lobby” ποια είναι η πρώτη εικόνα που σου έρχεται στο μυαλό; Πιθανότατα ένας ψυχρός χώρος υποδοχής με περιστρεφόμενες γυάλινες πόρτες και μία receptionist με τα μαλλιά σε αυστηρό κότσο. Σίγουρα δεν φαντάζεσαι πληθωρικά burgers, μοσχομυριστά κεφτεδάκια και ευρηματικά cocktails, σωστά; Κι όμως αυτό ακριβώς το σκηνικό φιγουράρει στην πλαϊνή είσοδο του λαμπερού ξενοδοχείου Electra Metropolis, εδώ όπου τον τελευταίο χρόνο έχει στηθεί ένα φανταστικό burger project με την ιντριγκαδόρικη ονομασία «Λobby».

Λobby
Λobby

Το όνομα είναι ιδιοφυές: από τη μία φανερώνει τη σύνδεση με το ξενοδοχείο και από την άλλη αποκαλύπτει τον παιχνιδιάρικο, πιο ανεπίσημο χαρακτήρα της μικρής γευστικής γωνιάς. Το Λobby υπάρχει για εκείνες τις δύσκολες ώρες μετά το γραφείο ή ενδιάμεσα στα ψώνια, όταν θέλεις να μοιραστείς κάτι νόστιμο μαζί με φίλους, συζητώντας και τσουγκρίζοντας με (πραγματικά τέλεια) cocktails, ενώ ταυτόχρονα αφουγκράζεσαι τον παλμό της πόλης.

Διαλέγω ένα από τα εξωτερικά τραπέζια. Θέα του έχει το σταυροδρόμι της Βουλής με την Απόλλωνος και την ετερόκλητη περατζάδα του αθηναϊκού κέντρου. Ζευγάρια να περπατούν αγκαζέ, τουρίστες, παρέες που ξεσπούν σε ξαφνικά γέλια, ανθρώπους που περνούν βιαστικά μιλώντας στο κινητό. Όλοι ρίχνουν κλεφτές ματιές στα burgers που σερβίρονται στα τραπέζια του Λobby. Κι η αλήθεια είναι πως αυτά τα burgers δύσκολα ξεφεύγουν από την προσοχή σου…

Λobby

To μενού στο Λobby έχει φτιαχτεί για να μοιράζεται. Δηλαδή, υπάρχουν πέντε burgers σε κανονικό μέγεθος για να τα ευχαριστηθείς μόνος σου, όμως οι περισσότερες προτάσεις αφορούν τα sliders, δηλαδή τα μικρά μπεργκεράκια που σερβίρονται σε δύο ή τρία τεμάχια, έτσι ώστε μαζί με την παρέα σου να δοκιμάσετε όσες περισσότερες γεύσεις γίνεται. Θα βρεις επίσης αρκετά ορεκτικά, πληθωρικές σαλάτες κι (επικά) γλυκά για το τέλος. Η δεύτερη παράμετρος που πρέπει να έχεις κατά νου είναι πως έχει γίνει εξαιρετική δουλειά στο pairing. Σχεδόν κάθε πιάτο του καταλόγου έχει το ταίρι του σε κάποιο cocktail από την πλούσια cocktail list, ενώ αν το προτιμάς, θα βρεις και μπίρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες, premium ποτά και κάποιες ετικέτες κρασιών.

Λobby
Τα επικά κεφτεδάκια με κιμά Black Angus
Λobby
Στον κατάλογο υπάρχουν και μερικά sides, ανάμεσά τους και οι τέλειες τηγανιτές πατάτες...

Για αρχή επιλέγω τα κεφτεδάκια με κιμά Black Angus που σερβίρονται με μια γλυκοκαυτερή σος και είναι απλά …άψογα! Με ωραία κρούστα, τραγανά στο εξωτερικό τους, μαλακά μέσα, πρέπει να κάνεις προσπάθεια για να τα μοιραστείς -στην πραγματικότητα θες να τα κρατήσεις μόνο για τον εαυτό σου. Το ίδιο νόστιμο είναι και το Flatbread με κερκυραϊκή κόπα, τυράκι Τήνου, άγρια μανιτάρια με άρωμα τρούφας και ντοματίνια confit. Προσπερνάμε τα ατομικά burgers (αν και σίγουρα θα επιστρέψουμε για το burger με prime Wagyu ή το Lobster Roll), για να στραφούμε στα sliders. Έτσι, στο τραπέζι μας έρχονται τα εξής: Burger με φρέσκο μπακαλιάρο μαζί με ωραία tartar σος, ντομάτα και μαρούλι, bao bun με φρέσκο crispy σολομό, ιαπωνική BBQ, μαγιονέζα kimchi και αβοκάντο, αλλά και burger προβατίνας με σάλτσα από καπνιστή ντομάτα, chutney αγγούρι και σέλερι, πιπεριές και γιαούρτι με μυρωδικά. Κάθε ένα είναι και μία συνταγή της υψηλής κουζίνας που κλείνεται μέσα σε ένα εξαίσια αφράτο βουτυρένιο ψωμάκι, έτσι που στο τέλος έχεις μια τέλεια μπουκιά γαστρονομίας.

Λobby

Τα εύσημα της μεγάλης νοστιμιάς ανήκουν στον εξαιρετικό σεφ Χάρη Ζευγούλη executive chef του Electra Metropolis και την ομάδα του. Το γεγονός ότι ένας άξιος εκπρόσωπος του fine dining έχει επιμεληθεί το μενού εξηγεί γιατί αυτά τα burgers διαφέρουν. Είναι βαθιά comfort και πολύ νόστιμα, ταυτόχρονα, όμως, κρύβουν τέτοια βαθειά γνώση της μαγειρικής που άνετα θα μπορούσαν να σερβιριστούν στη σάλα ενός καλού εστιατορίου. Κι αυτό είναι κάτι που αξίζει να δοκιμάσεις.

Υ.Γ. Για το τέλος δοκίμασα την ωραιότερη μηλόπιτα που έχω φάει τελευταία και ήπια ένα (ακόμη) Gravity (με mezcal, blended bitter vermouths, espresso και vermouth με κανέλα και χουρμάδες) από την ολοκαίνουργια cocktail list. Προτείνω να κάνετε ακριβώς το ίδιο…

Απόλλωνος,& Βουλής Σύνταγμα, 2141006225, Καθημερινά 13.00-01.00, Fb: Lobby Athens, Instagram: @lobby_athens

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ