- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
What The Food: comfort γεύσεις δίπλα στο ΚΠΙΣΝ
Το νέο στέκι αγαπά τις μακαρονάδες, τη χειροποίητη πίτσα και τα πληθωρικά burgers
What The Food: To νέο νόστιμο project του Warehouse μόλις άνοιξε δίπλα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Δίπλα ακριβώς στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, δεν έχει δέκα μέρες που άνοιξε ένα νέο στέκι για όσους αγαπούν τις comfort γεύσεις και τις λιχουδιές. Το νέο λέγεται What The Food (ωραίο το λογοπαίγνιο) και πρόκειται για το νέο project της ομάδας του Warehouse, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα θα δοκιμάσουμε μεγάλες νοστιμιές.
Το Warehouse (Βαλτετσίου 21, Εξάρχεια) έγινε γρήγορα γνωστό χάρη στα εκλεκτά χαρμάνια του καφέ του και την καλά ενημερωμένη wine list. Μας αρέσει και γιατί ταιριάζει τις δεκάδες ετικέτες του ελληνικού και ξένου αμπελώνα με ωραία, νόστιμα πιάτα. Το καινούργιο project εκεί στα Νότια, είναι διαφορετικό και απολαυστικά comfort. Στο μενού του What The Food, που έχει δημιουργήσει ο σεφ Βασίλης Γεωγλερής, πρωταγωνιστές είναι οι πίτσες, τα ζυμαρικά, και τα πληθωρικά burgers. Με άλλα λόγια, ό,τι χρειάζεσαι για ένα απολαυστικό πικ νικ στο γρασίδι του ΚΠΙΣΝ.
Υπάρχουν 12 προτάσεις σε χειροποίητη πίτσα, ανάμεσά τους και κάποιες αρκετά ενδιαφέρουσες όπως η “Quattro Formaggi” με μοτσαρέλα, παρμεζάνα, gorgonzola, asiago και τριμμένο πιπέρι ή η “Nduja Salsiccia” με ντομάτα, μοτσαρέλα, γιαούρτι, κρεμμύδι, nduja, λουκάνικο salsiccia, θυμάρι και λάδι καπνιστής πάπρικας. Οι μακαρονάδες κινούνται στις αγαπημένες και δοκιμασμένες συνταγές (από την κλασική Amatriciana μέχρι τη μεγαλειώδη μέσα στην απλότητά της Aglio e Olio). Τα burgers έχουν χειροποίητο ψωμάκι, μπιφτέκι 180 γραμμαρίων από 100% μοσχαρίσιο κιμά και σε βάζουν όλα σε πειρασμό. Αν σου αρέσει η gorgonzola θα λατρέψεις το Gorgo Burger (μπιφτέκι, σάλτσα gorgonzola, gorgonzola, μανιτάρια, καραμελωμένα κρεμμύδια και λάδι λευκής τρούφας), αν είσαι μερακλής το Pastrami Burger (με μπιφτέκι, μαγιονέζα, παστράμι, πίκλα αγγούρι και καραμελωμένα κρεμμύδια) φτιάχτηκε για εσένα.
Στα παραπάνω πρόσθεσε σαλάτες, finger ορεκτικά και συνοδευτικά (πολλές επιλογές σε φρέσκες τηγανιτές πατάτες), vegan και vegetarian επιλογές και φυσικά τα γλυκάκια. Γλυκά calzone (το “Calzone Snickers” με τυρί κρέμα, peanuts, φιστικοβούτυρο, σοκολάτα γάλακτος και butterscotch miso ακούγεται πολύ κολασμένο), σοκολατένια brownie κι άλλες αμαρτίες.
Το μενού του What the Food είναι διαθέσιμο μέσω e-food και Wolt, αλλά λειτουργεί και με take away. Οπότε γιατί να μην συνδυάσεις τη δοκιμή του με μια ωραία βόλτα στο ΚΠΙΣΝ;
Πεισίστρατου 4-6, Καλλιθέα, 210 9417495, Fb: @whatthefoodgr, Instagram: whatthefoodgr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.