- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Το διάσημο Beefbar μόλις άνοιξε στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Μέσα στο ξενοδοχείο Four Seasons Astir Palace
Το Beefbar μόλις ήρθε στο Four Seasons Astir Palace στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Πριν από 15 χρόνια ο Riccardo GIraudi οραματίστηκε ένα χώρο με πρωταγωνιστή το καλό κρέας και τις σπάνιες κοπές: η ιστορία του Beefbar είχε μόλις αρχίσει. Το πρώτο εστιατόριο άνοιξε στο Μόντε Κάρλο και σειρά είχαν το Μονακό, το Παρίσι, το Σαιν-Τροπέ, το Méribel, το Σάο Πάολο, η Μύκονος, το Χονγκ Κονγκ, το Mexivo City, το Τουλούμ. Από τις 15 Ιουλίου ο επόμενος σταθμός για την διάσημη αλυσίδα είναι η δική μας Αθηναϊκή Ριβιέρα!
Το κοσμοπολίτικο concept του Beefbar στεγάζεται μέσα στο ξενοδοχείο Four Seasons Astir Palace και μάλιστα θα λειτουργεί όλο τον χρόνο. Ο χώρος σχεδιάστηκε από το γραφείο interior design των Humbert & Poyet, όπως άλλωστε και αρκετά από τα υπόλοιπα Beefbars της υφηλίου. Μόνο που εδώ, το αρχιτεκτονικό ντουέτο εμπνεύστηκε από το ελληνικό τοπίο, χρησιμοποίησε φυσικές πρώτες ύλες όπως η πέτρα και το ξύλο και φυσικά εκμεταλλεύτηκε την ανεπανάληπτη θέα στον Σαρωνικό.
Στο πρώτο επίπεδο συναντάμε το bar με μία δυνατή λίστα από ποτά, cocktails και ιδιαίτερες ετικέτες κρασιών, στο δεύτερο επίπεδο, ακριβώς από κάτω, βρίσκεται η ανοιχτή κουζίνα και η μεγάλη, ανοιχτή σάλα του εστιατορίου. Για αρχή υπάρχουν street food προτάσεις, εμπνευσμένες από γεύσεις που ανακάλυψε ο κοσμογυρισμένος Riccardo Giraudi στα ταξίδια του με τον executive chef του Thierry Paludetto. Από ασιατικά gyoza και bao buns μέχρι μεξικάνικες quesadillas γεμιστές με καπνιστό Kobe (!).
Στο Beefbar, -εδώ να πούμε πως η οικογένεια Giraudi θεωρείται τα τελευταία 50 χρόνια ηγέτης στην εισαγωγή κρεάτων στην Ευρώπη-, φιγουράρουν αμερικάνικο Black Angus, αργεντίνικο Angus Beef, αυστραλιανό Wagyu, το διάσημο Kobe Beef από την Ιαπωνία καθώς και άλλα σπάνια κρέατα και ασυνήθιστες κοπές. Παρόλα ακόμη ακόμα και όσοι δεν είναι φαν του κρέατος, δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρουν φρέσκιες, ανάλαφρες επιλογές χωρίς κρέας στο Leafbar του εστιατορίου.
Απόλλωνος 40 (Four Seasons Astir Palace), Βουλιαγμένη, 210 9670700, ώρες λειτουργίας: καθημερινά 18.30-02.00
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.