- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
6 διαφορετικές προτάσεις για να ζήσεις την πιο αξέχαστη Τσικνοπέμπτη
Πιάτσα Καλαμάκι
Αγαπήθηκε παράφορα για τα πρωτοποριακά σουβλάκια του (ενδεικτικά αναφέρουμε το τυλιχτό με μοσχαρίσιο μπιφτέκι γεμιστό με παρμεζάνα ή την «Drunk Pita» με γύρο χοιρινό, πατάτες, ντομάτα, σος τσένταρ, μπέικον και Jack Daniel’s sauce), αλλά και το κολασμένο θρακόψωμο (ένα ολόκληρο καρβέλι ψωμί που ψήνεται στη θράκα και γεμίζει με καλαμάκια, λουκάνικα, γύρο ή μπιφτέκια). Την ιερή ημέρα της κρεατοφαγίας το Πιάτσα Καλαμάκι σε περιμένει με όλες τις λιχουδιές του, ψήνει χοιρινά μπριζολάκια, πανσέτες, σπαλομπριζόλες και t-bone, κι αν δεν θες να τσικνίσεις σε ένα από τα καταστήματά του αλλά έχεις καλέσει φίλους, δέχεται προπαραγγελίες και στα στέλνει και σπίτι. 2ας Μαΐου 34, Ν. Σμύρνη, 2109343023, Ηρακλείου 2, Χαλάνδρι, 2106801555
Po'Boys
Αυτή την Τσικνοπέμπτη στο άντρο του νοτιοαμερικάνικου BBQ θα γίνει της... προβατίνας! Τι τραβάει η όρεξή σου; Προβατίνα πορκέτα με κρέμα μετσοβόνε; Υπάρχει! Προβατίνα pulled; Εννοείται! Μήπως λουκάνικα προβατίνας; Πες το και σερβιρίστηκε! Το καλύτερο; Όλα βγαίνουν κατευθείαν από το Smoker μαζί και το σιγοκαπνιστό κοκορέτσι... Και μην νομίζεις ότι οι επιλογές τελειώνουν εδώ. Θα βρεις ακόμα πολλές επιλογές σε μοσχαρίσια Steaks από τον ξυλόφουρνο, τηγανητά γλυκάδια και αμελέτητα με sauce tartare (για τους πιο τολμηρούς), τραγανές χειροποίητες χορτόπιτες με λιωμένα τυριά, κροκέτες από καλαμπόκι, και μόνο για τη μέρα, επιλεγμένες μπίρες σε 1+1 δώρo. Η τέλεια Τσικνοπέμπτη; Ναι. Αγαθάρχου 12& Λεπενιώτου, Ψυρρή, 210 3234672
Chefi
Τι θα έλεγες για μια εναλλακτική Τσικνοπέμπτη; Το Chefi, το εστιατόριο που έκανε το fine dining προσιτό, έχει ετοιμάσει ένα λαχταριστό μενού 5 πιάτων που σπάει τα κλισέ και συνδυάζει άψογα την παράδοση με την υψηλή γαστρονομία. Βελουτέ μανιταριών, chorizo, mini burgers με black angus, χοιρινό iberico σχάρας και σπασμένο mille feuilles είναι όλα όσα θα απολαύσεις με €40/άτομο. Περικλέους 31, Χαλάνδρι, 2106815774
Μουσείο Ακρόπολης
Τσικνοπέμπτη με θέα τα αρχαία και την Ακρόπολη; Γιατί όχι; Το Μουσείο Ακρόπολης συνεχίζει και φέτος την παράδοση που ξεκίνησε μερικά χρόνια πριν και σας περιμένει στο εστιατόριό του στον δεύτερο όροφο από τις 20.00 ως τα μεσάνυχτα για μια βραδιά με πολλή τσίκνα και… πιάνο. Τηλεφωνικές κρατήσεις (τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Μουσείου): 2109000915
Θαλασσινός
Για μια μέρα τον χρόνο και αποκλειστικά για χάρη της Τσικνοπέμπτης, το αγαπημένο ψαροεστιατόριο μεταμορφώνεται σε ναό της κρεατοφαγίας και στις σχάρες του ψήνει όλα τα νόστιμα που μπορείς να φανταστείς: παϊδάκια, γουρουνοπούλες, μποξαδάκια, φρυγαδέλια, με δυο λόγια όλες τις αμαρτίες που περιμένεις από την ημέρα-ύμνο στο κρέας. Λυσικράτους 32& Ηρακλέους, Τζιτζιφιές, 2109404518
Drakoulis Dry & Raw
Για μια Τσικνοπέμπτη που ξεφεύγει από την παράδοση, αλλά όχι από τον ιερό σκοπό της (βλ. κρέας), υπάρχει αυτός ο ναός του κρέατος. Σπάνιες κοπές, ακριβές ράτσες (μερικές μάλιστα –όπως την περίφημη matsusaka– δεν θα τις βρεις πουθενά αλλού στην Ευρώπη) και ψήσιμο από τους απόλυτους ειδικούς. Εξειδικευμένοι χασάπηδες θα σε βοηθήσουν να διαλέξεις την κοπή που ταιριάζει απόλυτα στα γούστα σου, όπως και τον βαθμό ψησίματος, ενώ ο σεφ-θρύλος Δημήτρης Κατριβέσης θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να μείνεις άφωνος από τη γεύση κάθε πιάτου. Σκουφά 52, Κολωνάκι, 2103632400
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.