- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Το λ19 στη Λέκκα διοργανώνει μια Τσικνοπέμπτη για vegetarian και μη
Το λ19, το καινούργιο εστιατόριο του Σταύρου Θεοδωράκη, άνοιξε πριν λίγους μήνες και στην κουζίνα του κρύβει πολλές νόστιμες εκπλήξεις. Εκπλήξεις και παιχνίδια που συνεχίζονται και την Τσικνοπέμπτη, μια που το εστιατόριο αποφάσισε να κάνει διαγωνισμό για το νοστιμότερο σουβλάκι. Σουβλάκι με χοιρινό μαύρου χοίρου ή σουβλάκι με μανιτάρια από τη Δίρφυ; Μπέργκερ με μπιφτέκι από μοσχάρι Καλαμπάκας ή μπέργκερ με παντζάρι και αβοκάντο;
Πριν βιαστείς να σχολιάσεις, να σου πούμε ότι το σύνθημα στο λ19 είναι ένα: «Στο φαγητό, όπως στη ζωή, σημασία έχει να μπορείς να επιλέγεις». Σοφό, δεν νομίζεις; Κάτι παραπάνω από σοφό... Το λ19 παροτρύνει τις παρέες, αντί να διχαστούν, να πειραματιστούν και να δοκιμάσουν. Άλλωστε έτσι το φαγητό γίνεται πολύ πιο ενδιαφέρον.
• Στο λ19 για το σουβλάκι μανιτάρι, που από την πρώτη μέρα γνωρίζει μεγάλες δόξες, προτείνουν με το Γη και Ουρανός, Ξινόμαυρο κόκκινο κρασί, από τους Αμπελώνες Θυμιόπουλου, Νάουσας.
• Για το σουβλάκι με χοιρινό και τζατζίκι προτείνουν το Ξινόμαυρο Blanc de Noir, λευκό κρασί του κτήματος Φουντή, από την Ημαθία.
• Για το μπέργκερ παντζάρι, την πιο ελληνική επιλογή, σε ροζέ, το Fine Rose, Μαυρούδι και Ασύρτικο, από τους Αμπελώνες Ανατολικός στη Θράκη.
• Και για το μπέργκερ μοσχάρι, το κόκκινο κρασί Βίβλινος, του κτήματος Βιβλία Χώρα, από το Παγγαίο.
Εκτός από τα σουβλάκια –χορτοφαγικά και μη– το λ19 θα έχει επίσης τα φοβερά του ντολμαδάκια, όπως και τον φοβερό ντάκο με το κρασόξυδο, τα παντζάρια σαλάτα, τα καλτσουνάκια με μυζήθρα και με χόρτα, φυσικά τα βουβαλίσια λουκάνικα Κερκίνης σε καυτερή σάλτσα ντομάτας. Όλα όσα δηλαδή το έχουν καθιερώσει ήδη ως ένα στέκι καλού ελληνικού φαγητού με ενημερωμένη ελληνική κάβα και μάλλον την καλύτερη μοσχάτη τσικουδιά στην πόλη.
Λέκκα 19, Σύνταγμα, 210331167
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.