- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
50 πιάτα που θες να δοκιμάσεις στα αθηναϊκά εστιατόρια
Οι τάσεις, οι κουζίνες του κόσμου, η έμπνευση των σεφ, η όρεξή μας που δεν κλείνει με τίποτα…
Τα πιο νόστιμα πιάτα που μπορείς να βρεις στα μενού των εστιατορίων της Αθήνας
1. Ψίχα από φρέσκο καβούρι Χαλκιδικής με πουρέ από λάχανο, πράσινο μήλο και μπισκ με κολοκύθα. Γκίκας Ξενάκης στο Aleria
2. Προβατίνα με πουρέ αγκινάρας, αυγολέμονο και σάλτσα άνηθου. Μαύρο Πρόβατο
3. «Nigiri» με καπνιστό χέλι Άρτας, παντζάρι, σταμναγκάθι και κρέμα απάκι. Δημήτρης Δημητριάδης στο Artisanal
4. Πίτσα με τσουκνίδες, παρμεζάνα και μέλι. Κώστας Τσίγκας στο Cardinale, Μητροπόλεως
5. Κότα α λα Μιλανέζε, η επιστροφή της αθηναϊκής αστικής κουζίνας. Κεντρικόν
6. Χειροποίητο καρβέλι με ξινό προζύμι και σπιτικό βούτυρο -το ψωμί ως κύριο πιάτο! Δημήτρης Μπαλόπουλος στο Phi Beta Kappa
7. Γλυκάδια από μοσχάρι, σαν ένα κερκυραϊκό σαβόρο. Έκτορας Μποτρίνι στο Botrini’s
8. Παραδοσιακή πίτα με κατσικάκι Βόνιτσας, καυκαλήθρες, τσουκνίδες, αρωματικά, και κρέμα γιαουρτιού, Μάνος Γαρνέλης για τα κυριακάτικα μεσημέρια στου Βασίλαινα
9. Βελουτέ από καλαμπόκι αρωματισμένη με αστακό και αφρό από τρούφα και περγαμόντο. Αλέξανδρος Τσιοτίνης στο CTC
10. Ριζότο «χωριάτικη σαλάτα» με κρέμα δυόσμου και μους φέτας.Chefi Boutique Restaurant
11. Καρέ από αρνάκι με ασκόλυμπρους, σεσκουλοντολμά μεγέμιση χανιώτικης τούρτας και κρέμα από λαγόχορτο (σαλσιφί). Γιάννης Μπαξεβάνης στο Kool Life
12. Πατάτες ντωφινουάζ, είναι συνοδευτικές αλλά ευχαρίστως τις παίρνουμε και σε μερίδα. Chez Lucien - Bios
13. Αστακός με πουρέ καρότου και μια μικρή σαλάτα από μάνγκο, κάσιους κόλιανδρο και δυόσμο. Παναγιώτης Γιακαλής, Patio (Ξεν. The Margi)
14. Παπαρδέλες με ραγού από μοσχαρίσια μάγουλα. Μεσογειακά κρασιά με μεσογειακά πιάτα, στο Paleo του Γιάννη Καυμενάκη, στον Πειραιά
15. Σφυρίδα με πράσινα λαχανικά, σάλτσα κακαβιά και λεμονόχορτο. Μιχάλης Νουρλόγλου για το Premiere (ξεν.Athenaeum InterContinental)
16. Πράσινα σπαράγγια σχάρας με τηγανητά αυγά και λάδι τρούφας. Στο ιταλικό Frankie,
Κολωνάκι και Κηφισιά
17. Καρπάτσιο λαυράκι με αχινό, αυγοτάραχο, passion fruit, ελαιόλαδο και ψημένο ψωμί. Χριστόφορος Πέσκιας φορ εβερ-Balthazar
18. Κατσικάκι Νάξου, με φάβα, ελληνικό καφέ και πορτοκάλι. Δημήτρης Ζύμπα και Νίκος Βοργιάς, νεαροί, ταλαντούχοι, αθόρυβοι, υπέροχοι, στο Alficon
19. Λαχανοντολμάς μανιταριών με άγρια ελληνικά μανιτάρια, λάχανο σαβόι, κρέμα λεμονάτης αγκινάρας, κονσομέ μανιταριών και μαριναρισμένη αγκινάρα. Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος στο Sense (ξεν. AthensWas)
20. Mole, φιλέτο κοτόπουλου με σος σοκολάτα - τσίλι και ρύζι. Τόσο Mexico όσο πουθενά αλλού. Dos Hermanos
21. Ρεβιθάδα με μοσχαρίσιο μεδούλι και καραβίδες. Νίκος Θωμάς και ελληνικό fusion για το Simul
22. Πατσάς και πόδι σε σάλτσα τομάτας, με άσπρο κρασί και μοσχοκάρυδο. Alain Parodi, VériTable, Νέο Ψυχικό
23. Osso bucco milaneze με ριζότο αρωματισμένο με σαφράν. Stefano Rossi, Cupola.
24. Ροφομακαρονάδα με κιμά γαρίδας και τοματίνια φούρνου. Λευτέρης Λαζάρου στο Varoulko.
25. Σιγοψημένη παντσέτα, compote λευκών κρεμμυδιών, δικό τους φρεσκοψημένο ψωμί και τραγανή σαλάτα στο πλάι! Το πιο νόστιμο και πληθωρικό σάντουιτς του κέντρου. Brigante, Σύνταγμα
26. Τάρτα αχλάδι με καραμέλα βουτύρου και παγωτό βανίλια. Σοφή... Cookoovaya
27. Κολοκυθάκια τηγανητά, απλά, λαϊκά, τα πιο αέρινα που έχεις δοκιμάσει σε ταβέρνα. Ψαρομεζέδες Αντωνία, Καλλιθέα
28. Ζεστό τόφου με σόγια, κινέζικα τουρσιά και φύκια. Πρωινό μαζί με τους Κινέζους (…και 0 υδατάνθρακες). A-Xi Zao Dian, Πλατεία Κουμουνδούρου
29. Καραμελωμένα χοιρινά κεφτεδάκια και παντσέτα ψητά, με noodles ρυζιού. Madame Phu Man Chu, στην Πραξιτέλους
30. Κολοκυθοκεφτέδες, οι ελληνικοί! (και οι πιο ωραίοι της Αθήνας). Κυβέλη, στην Κυψέλη
31. Ταρτάρ τόνου με τζίντζερ, σόγια, γουασάμπι, λάιμ και σος αβοκάντο. Άρης Τσανακλίδης στην Kuzina.
32. Κουνέλι λεμονοριγανάτο με ξύσμα περγαμόντο, πατάτες τηγανητές. Κρήτη με τα ωραία σου. Καπλάνι, περιοχή Caravel
33. Pad Thai noodles με γαρίδες. Μεγαλειώδες – ζήτα την καυτερή του εκδοχή. Tuk Tuk, στο Κουκάκι
34. Τηγανητοί γίγαντες με σκορδαλιά ντομάτας. Μυστικός Κήπος στο Χαλάνδρι
35. Μπιφτεκάκια και χόρτα, τα πιο νόστιμα της Αθήνας! ΦΙΤΑ, Νέος Κόσμος
36. Μπακαλιάρος τεμπούρα με σκορδαλιά αμύγδαλου και γλιστρίδα. Ελληνική γεύση σε ασιατική εκτέλεση. Seawolf στο Κουκάκι
37. Κιμαδόπιτα καραμανλού, από τα «προσφούρνια» – (του φούρνου), η πολίτικη κουζίνα της καρδιάς μας. Τα Καραμανλίδικα του Φάνη, στην Ερμού
38. Kαρμπονάρα με σύγκλινο Μάνης, κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας, ψητό σκόρδο και αυγό αχυρώνα, ελληνοιταλική συμμαχία! Από τον Χρήστο Τζιλήρα, ψηλά στο Olive Garden (ξεν. Titania)
39. Λαυράκι κριθαρότο από άγριο μάραθο και αυγοτάραχο. Tάσος Μαντής, Hytra, Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
40. Βοδινό μεδούλι με φρέγκολα, μανιτάρια, καπνιστό τυρί. Λυκόβρυση, Κολωνάκι
41. Πίτσα-λαχματζούν με σαλτσίτσια (λουκάνικο) και μάραθο. Στο καινούργιο ιταλικό, από τα χέρια του master chef Πάνου Ιωαννίδη, Ovio.
42. Χυλοπιτάκι με σουπιές στο μελάνι τους, σπανάκι, φινόκιο, μάραθο. Άμα Λάχει
43. (Αποδομημένος) Μπακλαβάς, με κρέμα μαστίχας-ροζ πιπεριού, πραλίνα φιστικιού, μπισκότο και πλούσια σάλτσα σοκολάτας. The Grand by Interni (ξεν. Grand Hyatt Athens), στη Συγγρού
44. Μύδια σαγανάκι, «άσπρα», με λάδι-φέτα-ρίγανη. Θαλασσινός
45. Entrecôte sauce café de Paris, με την πιο αυθεντική συνταγή που φτιάχτηκε ποτέ στην Αθήνα. Ξανάνοιξε η θρυλική Entrecôte μέσα στο Yoleni’s
46. Beignets με σοκολάτα (ή παγωτό) οι λουκουμάδες της Νέας Ορλεάνης. Αφράτοι και αχνιστοί, στο Po’ Boys.
47. Κιουνεφέ σκέτο ή με σοκολάτα από τα χέρια της πολίτισσας κυρίας Μαίρης στο Πέρα Καφέ στην Αιόλου.
48. Μπαμπάς σε σιρόπι εσπεριδοειδών ψεκασμένο με «Zacapa XO» ρούμι και σαντιγί λευκής σοκολάτας με εκχύλισμα βανίλιας. G.B. Roof Garden, Μεγάλη Βρετανία
49. Μπακλαβάς /μιλφέιγ με αεράτη κρέμα εσπεριδοειδών και μέλι στο μe του Hλiα Σταυρόπουλου, Κολωνάκι.
50. Σιροπιασμένη σοκολατόπιτα με στρώση σοκολάτας και ζεστό σιρόπι πραλίνας, το διάσημο «γλυκό της αγάπης», στα Σερμπέτια του Ψυρή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.