- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Delta, το νέο κυριακάτικο εστιατόριο του ΚΠΙΣΝ
Με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο στο τιμόνι και ελληνικά προϊόντα στο πιάτο
Το νέο εστιατόριο του ΚΠΙΣΝ έχει executive chef τον Δημήτρη Σκαρμούτσο. Ανοιχτό κάθε Κυριακή για brunch και ένα a la carte menu με έμφαση στην ελληνική γαστρονομία
Από την πρώτη στιγμή που άνοιξε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) μας έκοψε την ανάσα. Η υπέροχη αρχιτεκτονική ματιά του Renzo Piano, οι δεκάδες (και δωρεάν) πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, όλα προμήνυαν ότι τα Σαββατοκύριακα η πόλη θα συναντιέται εδώ. Όμως κάτι έλειπε: το φαγητό. Στην αρχή υπήρχαν μόνο καντίνες, αργότερα δημιουργήθηκαν το Café Canal και το Agora Bistro, πιο κοντά όμως στη λογική ενός all day παρά ενός εστιατορίου. Το κενό αυτό όμως ήρθε τώρα να καλύψει το Delta Restaurant. Αν και προς το παρόν καλύπτει μόνο τις Κυριακές, ελπίζουμε ότι σύντομα η λειτουργία του θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας.
Την Κυριακή 9 Ιουνίου θα είναι η πρώτη μέρα λειτουργίας του Delta/ δ. Το καινούργιο εστιατόριο του ΚΠΙΣΝ έχει executive chef τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και εμπλουτίζει τις Κυριακές μας με μια ποικιλία ελληνικών γεύσεων. Η μέρα ξεκινάει από το πρωί με πλούσιο brunch (σερβίρεται 10.00-16.00), που συνδυάζει τις κλασικές συνταγές με γνήσια, ποιοτικά ελληνικά προϊόντα. Το a la carte menu θα σερβίρεται από τις 16.00 έως τις 00.00 και είναι μια ωραία πρόταση για να συνεχίσει κανείς τη βραδιά του μετά τις βραδινές εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ και τις παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Εδώ, ο σεφ εμπνέεται από την ελληνική γαστρονομία, κάνει τα δικά του νόστιμα, πάντα με προϊόντα μικρών παραγωγών από όλη τη χώρα.
Το Delta βρίσκεται στο επίπεδο 5Α στο κτίριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και η ονομασία του είναι εμπνευσμένη από το Δέλτα Φαλήρου. Θα είναι ανοιχτό στο κοινό κάθε Κυριακή, ενώ τη Δευτέρα και το Σάββατο ο χώρος θα προσφέρεται για εταιρικές ή ιδιωτικές εκδηλώσεις.
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα, 2168091288, www.snfcc.org
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.