- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Brunello, μια μικρή Τοσκάνη στη Λουκιανού
Pizzeti, pasta και ωραία κρασιά για να ζήσεις την αυθεντική dolce vita στο Κολωνάκι
Ξύλο και πράσινο, απαλό, ζεστό φως. Μετά έρχονται οι μυρωδιές. Η φρέσκια τρούφα που τρίβεται πάνω από ένα καυτό pizzeti. Τα πιπέρια που πέφτουν στην αγκαλιά μιας τέλειας Cacio e Pepe. Το άρωμα του Brunello, του ιταλικού κρασιού που έδωσε το όνομά του σε αυτή τη μικρή ζεστή γωνιά της Λουκιανού. Το Brunello δεν είναι wine bistro από τα συνηθισμένα. Περισσότερο μοιάζει με πόρτα που την ανοίγεις για να αντικρίσεις τα αμπέλια της Τοσκάνης.
Θα έρθεις από το πρωί για να ξυπνήσεις όπως πρέπει με καφέ Taf και να χορτάσεις με πληθωρικά panini και pizzeti, χαζεύοντας τους περαστικούς. Όταν σου ανοίξει η όρεξη στα αλήθεια όμως και θελήσεις να εξερευνήσεις τα νόστιμα μυστικά μιας αυθεντικής ιταλικής κουζίνας, ζήτα το μενού που επιμελήθηκε ένας από τους καλύτερους σεφ της Ελλάδας. Ο Μιχάλης Νουρλόγλου έφτιαξε για το Brunello ένα μενού ξεκάθαρο και αντιπροσωπευτικό που στέκεται επάξια δίπλα στον πραγματικό πρωταγωνιστή: τα κρασιά.
Δοκίμασε τη σαλάτα με ποικιλία από ντομάτες, μαρμελάδα βατόμουρο, χειροποίητο προζυμένιο ψωμί και burrata που έρχεται κατευθείαν από την Ιταλία, το καρπάτσιο μοσχαριού με πεκάν, πεκορίνο και εσαλότ, την πίτσα με άγρια μανιτάρια και φρέσκια τρούφα, το ριζότο με σελινόριζα, φιστίκι Αιγίνης και πράσινο μήλο ή το φιλέτο μόσχου με πουρέ πατάτας, φρέσκια μαύρη τρούφα και σάλτσα από κρασί Brunello. Ενδεικτικά. Γιατί μια ματιά στον κατάλογο θα σε πείσει ότι εδώ θα χρειαστεί να έρχεσαι ξανά και ξανά μέχρι να ανακαλύψεις όλες τις επιλογές που αναγράφονται στο μενού, αλλά και τις υπόλοιπες που σε περιμένουν στα πιάτα ημέρας. Αυτά τα τελευταία αλλάζουν κάθε εβδομάδα και πάντα σε βάζουν σε πειρασμό να δοκιμάσεις την καινούργια σούπα ή τη λαχταριστή μακαρονάδα της ημέρας.
Κανένα γεύμα στην Τοσκάνη όμως δεν θεωρείται ολοκληρωμένο, αν δεν συνοδεύεται από το κατάλληλο κρασί. Μην ανησυχείς πως θα χαθείς ανάμεσα στις 100 ετικέτες εξαιρετικών κρασιών (50 από αυτές και σε ποτήρι). Ο sommelier θα σε βοηθήσει να πάρεις τη σωστή επιλογή, κι εμείς σου δίνουμε μία ακόμα συμβουλή: δοκίμασε κάποιες από τις σπάνιες ετικέτες Brunello. Πολλές από αυτές δύσκολα θα τις συναντήσεις στην Ελλάδα.
Τα απογεύματα κυλούν και πάλι με αυτή την αίσθηση dolce vita να απλώνεται στη Λουκιανού. Μετά τη δουλειά, έλα για aperitivo και δες πώς αλλάζει η ζωή άμα της βάλεις μπροστά ένα ωραίο πλατό αλλαντικών και απαλές νότες jazz.
Λουκιανού 21, Κολωνάκι, 210 7248889, Ώρες Λειτουργίας: 10.00-01.00, Fb: Brunello, Instagram: brunelloanticaenoteca
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.