- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Τη «Ρωξάνη» την ανακαλύψαμε ένα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, πέσαμε πάνω της τη στιγμή που αναζητούσαμε κάτι ελαφρύ, επιλεκτικό και εκλεκτικό για να κατευνάσουμε τη πείνα μας. Παραγγέλνοντας μια κρέπα με μυζήθρα, η γεύση μάς έστειλε κατευθείαν στην Κρήτη. Έτσι μάθαμε ότι η μινιμαλιστική κρεπερί της οδού Πραξιτέλους με το όνομα «Ρωξάνη, κρέπες επί ποδός» ξεκίνησε πριν από 12 χρόνια από τα Χανιά.
Η βασική πρώτη ύλη που χρησιμοποιεί, δηλαδή το ζυμάρι, παρασκευάζεται αποκλειστικά από φρέσκα υλικά –και όχι από σκόνη– πάνω σε δική της συνταγή. Προσφέρει αλμυρές και γλυκές κρέπες σε μεγάλη ποικιλία υλικών, αλλά και ξεχωριστές προτάσεις με χρήση παραδοσιακών κρητικών προϊόντων, όπως μυζήθρα, απάκι, χωριάτικο λουκάνικο κ.ά. Δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις για να καταλάβεις τη διαφορά με τις αντίστοιχες κρεπερί του είδους.
Πραξιτέλους 4, εμπορικό κέντρο, Δευτ.-Πέμ. 9.00-1.00, Παρ.-Σάβ. 9.00-6.00, Κυριακή κλειστά

INFO
Κρέπες, αλλά τι κρέπες…αυτές εδώ έχουν χανιώτικη καταγωγή! Χορταστικές, πεντανόστιμες και γεμιστές με προϊόντα που παράγει η κρητική γη. Απάκι, μυζήθρα και σταμναγκάθι, είναι μερικά από αυτά, εσύ βρες τον συνδυασμό που σου αρέσει.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.