Στην Παλιά Ιστορία φτιάχνουν γκιούλμπασι που θες οπωσδήποτε να δοκιμάσεις
Η ταβέρνα του Χολαργού είναι γραφική, πεντανόστιμη, με εξαιρετικές τιμές
Θα τη μάθεις περπατώντας στα στενά του Χολαργού. Είναι μπροστά σου, αλλά δεν τη βλέπεις, πρέπει να κατέβεις μερικά σκαλοπάτια χαμηλότερα από το ύψος του πεζοδρομίου. Ξεκίνησε το 1973 από ένα πιο κεντρικό πόστο, πριν τα τρία αδέρφια Τσουρουνάκη την κληρονομήσουν από τον θείο τους και τη μεταφέρουν εδώ, που παρότι αθέατη μαθεύτηκε γρήγορα από στόμα σε στόμα και αγαπήθηκε πολύ.
Πήγα στην Παλιά Ιστορία θέλοντας να ξεφύγω από το συνηθισμένο, σύγχρονο και πιο στημένο φαγητό που σου προσφέρουν τα μεγάλα και κομψά εστιατόρια. Ήταν εύκολο να βρω τη διεύθυνση, αλλά δυσκολεύτηκα να εντοπίσω τη σχεδόν υπόγεια είσοδο. Καθώς κατέβαινα τα σκαλοπάτια ο αέρας ήδη άλλαζε. Στο πρώτο βήμα μέσα στη γραφική ταβέρνα, το «κάδρο» γεμίζει από ετερόκλητα, παλιά αντικείμενα, τοιχογραφίες και παλιές φωτογραφίες, μια ιστορία από μόνες τους, μεγάλα βαρέλια κρασιού υψωμένα στο «χαγιάτι», ξύλινες καρέκλες και τραπέζια ντυμένα με «σπιτίσια» τραπεζομάντηλα, ακόμη κι ένα πηγάδι (!) στο κέντρο του χώρου. Παλιά ρεμπέτικα τραγούδια ακούγονται χαμηλά από τα μεγάφωνα.
Τα τρία αδέρφια σε καλωσορίζουν φροντίζοντας παράλληλα την ψησταριά σχεδόν με ευλάβεια. Ότι μεζέ μπορείς να φανταστείς θα τον βρεις γραμμένο στο μενού. Οι τιμές δίπλα σε κάνουν να χαμογελάς, η όρεξή σου μεγαλώνει. Στην κορυφή της προτίμησής μου μπήκε χωρίς αντίπαλο η γαρδούμπα! Είχα βρει το αυθεντικό που αναζητούσα.
Τα ορεκτικά άρχισαν να καταφθάνουν στο τραπέζι. Οι κλασικές σαλάτες με τα φρέσκα, ελληνικά προϊόντα, η θεσπέσια Πατατού, γεύση από την Τήνο, με πατάτες, γραβιέρα, καπνιστό χοιρινό και μαϊντανό, η τυροκαυτερή, η φάβα Σαντορίνης, οι σκορδάτες πιπεριές, το κρασί και η ρακή που συνόδευαν χωρίς περιορισμό τις μπουκιές.
Τα κυρίως πιάτα, θεϊκά! Μας πρότειναν το πιάτο της ημέρας: Γκιούλμπασι. Τρυφερό χοιρινό μπουτάκι με πιπεριές, σκόρδο και μια ιδέα τυριού, ψημένο στο φούρνο στη λαδόκολλα. Ο κόκορας κρασάτος με χυλοπίτες ήταν επίσης μαγειρεμένος εξαιρετικά και ελαφρύς όσο έπρεπε, αν σκεφτεί κανείς τι υπάρχει ήδη στο τραπέζι. Το χοιρινό με τις λιαστές ντομάτες και το μέλι, επίσης νοστιμότατο.
Ένα παραδοσιακό κουτούκι όπως αυτό, δεν θα άφηνε «εκτός» και πιάτα όπως μπιφτέκι σχάρας, ψαρονέφρι, σουβλάκι κοτόπουλο, αλλά είχαμε ήδη φάει πολύ καλά και ευχαριστηθήκαμε τα μαγειρευτά, αφήνοντας χώρο μόνο για κάτι γλυκό! Χειροποίητο τσιζκέικ με γιαούρτι, αντί για τυρί κρέμα, και λαχταριστό βύσσινο στην κορυφή.
Αν πας μεσοβδόμαδα, προτίμησε την Πέμπτη, για να ακούσεις τα ρεμπέτικα ζωντανά. Φρόντισε όμως να κλείσεις τραπέζι, είπαμε, είναι στέκι αγαπημένο.
17ης Νοέμβρη 58, Χολαργός, 2106519080
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το εστιατόριο της σεφ Ελένης Σαράντη είναι αφιερωμένο στην ιταλική κουζίνα και στην οικογένειά της
4 διαφορετικά εστιατόρια σε έναν όροφο
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.