- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Στο Chicken Stories έχουν όλες τις εκδοχές του κοτόπουλου που ονειρεύεσαι
Οι πιο νόστιμες ιστορίες τρώγονται στην Αγία Παρασκευή
Μπαίνω κατευθείαν στο ψητό: κάπου σε αυτή την πόλη υπάρχει ένα μέρος όπου το κοτόπουλο είναι παντοδύναμος βασιλιάς. Μπαίνει σε burgers, τυλίγεται σε wraps, στριμώχνεται σε σάντουιτς, τηγανίζεται, ψήνεται, πανάρεται και γεμίζει buckets με ζουμερά wings και τραγανά nuggets. Ή στολίζει βουνά από «αθώες» σαλάτες. Ναι, το Chicken Stories είναι το άνδρο της γρήγορης μεν, πεντανόστιμης δε κοτοπουλοδιαστροφής. Με την καλή έννοια.
Η κοτοπουλένια ιστορία ξεκίνησε από μια οικογένεια στη Ρόδο με παράδοση στην εκτροφή κοτόπουλου. Με σίγουρη την πρώτη ύλη, έκαναν το επόμενο βήμα και εγένετο το Chicken Stories. Για αυτό και το motto τους είναι a Family Affair.
Δεν θα πω ψέματα. Δεν είμαι φαν του fast food. Και όλο το στήσιμο του Chicken Stories παραπέμπει σε φαστφουντάδικο. Γουστόζικο, δεν μπορώ να πω, αλλά παρόλα αυτά φαστφουντάδικο. Μπήκα διστακτική και παρέμεινα διστακτική μέχρι που κάτω από τη μύτη μου προσγειώθηκε ένας κουβάς παραγεμισμένος με πικάντικες φτερούγες, τραγανά φιλετάκια και κοτομπουκιές. Μέχρι που έφαγα το υπέροχο Backyard burger (€4.50) με τραγανό φιλέτο κοτόπουλου πανέ 130γρ., τσένταρ, μπέικον, καραμελωμένα κρεμμύδια, μαρούλι και μαγιονέζα Chicken Stories και τσίμπησα και λίγο από το Bistro Burger (€4,50) του διπλανού (δεν φταίω εγώ, είχε φιλέτο κοτόπουλου ψημένο στη σχάρα, baby ρόκα, ντρέσινγκ μουστάρδας και παρμεζάνα!-το λες και διαιτητικό). Μέχρι που –συνεχίζω- αποτέλειωσα με βουλιμία ένα Caesar Salad Wrap (€4,50) με φιλέτο κοτόπουλου σχάρας 140γρ., μαρούλι, κρουτόν, παρμεζάνα και σος του Καίσαρα. Όταν πια ήρθαν οι (εθιστικές) τηγανιτές πατάτες ένιωσα σαν μόλις να αρχίζει το παιδικό μου πάρτι.
Η αλήθεια είναι ότι όσα ψέματα κι αν πεις στον εαυτό σου, έρχεται η στιγμή που έχεις μια ακατανίκητη όρεξη για fast food. Αφού θα την κάνεις που θα την κάνεις λοιπόν την αλητεία, κάνε την τουλάχιστον σωστά. Με 20 (ναι, 20!) διαφορετικά κοτοπουλένια burgers, που περιέχουν όλες τις παραλλαγές του κοτόπουλου που μπορείς να φανταστείς, με σάντουιτς τίγκα στις κοτομπουκιές και φυσικά με το υπέρτατο όνειρο του κουβά που ξεχειλίζει από ζουμερά κομμάτια κοτόπουλου (από 100% φρέσκα ελληνικά κοτόπουλα), ψημένα σε πίεση ατμού με τραγανή κρούστα από εκλεκτές ποικιλίες αλεύρων, και μυρωδάτα μπαχαρικά. Αυτή είναι η αυθεντική συνταγή Chicken Stories. Προφανώς και το hashtag που ταιριάζει εδώ είναι #ZoikaiKota.
Ηρώων Πολυτεχνείου 8, Πλατεία Αγ. Παρασκευής, 210 6016090
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το εστιατόριο της σεφ Ελένης Σαράντη είναι αφιερωμένο στην ιταλική κουζίνα και στην οικογένειά της
4 διαφορετικά εστιατόρια σε έναν όροφο
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.