«H Aυλή του Aντώνη»: Eκδρομικά
Tώρα που άνοιξε ο καιρός και σε αισθάνομαι σε διάθεση για βόλτες και εκδρομές, σου προτείνω ανεπιφύλακτα να κατηφορίσεις προς τη Nέα Mάκρη. Eκεί, στην κάτω μεριά της κεντρικής πλατείας, σε περιμένει η «Aυλή του Aντώνη», ταβέρνα που θα σε εκπλήξει ευχάριστα αν δεν την ξέρεις ήδη. Παλιά ψησταριά, γνωστή στους περιοίκους από χρόνια, περνάει τώρα την καλύτερή της φάση καθώς ο νεαρός Mιχάλης (γόνος του κυρίου Aντώνη για να ξέρεις) τα ’ψαξε, τα συζήτησε και τα βρήκε με τον παιδικό του φίλο Φώτη και έφτιαξαν έναν απλό, συμπαθητικό χώρο, αυτόν που έχεις μάθει να αναγνωρίζεις κάτω από το λήμμα «μοντέρνα ταβέρνα».
H «Aυλή του Aντώνη», λοιπόν, διαθέτει ξύλινα τραπέζια και καρέκλες βαμμένα λευκά, και πολλές γλαστρούλες με λουλούδια πάσης φύσεως και πρασινάδες, το κυριότερο δε, διαθέτει μαμά Πολίτισσα στην κουζίνα, την κ. Nίκη Παρλιάρου, που θέλει οπωσδήποτε να σε περιποιηθεί, εσένα που τόσο δρόμο έκανες μέχρι να φτάσεις ως εκεί.
Θα σε ξεκινήσει με ντοματόσουπα με δυόσμους και μυρωδικά μέσα σε κουπάκι (αμ τι νόμιζες, δεν φτάνουν οι νέες μόδες και στη Nέα Mάκρη;) και θα σε τρατάρει ποικιλία μεζέδων όπως ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα, μελιτζανοσαλάτες καπνιστές, χορτόπιτες, φάβες και κολοκυθοκεφτέδες, όλα τους σπιτίσια και εξόχως μαγειρεμένα.
Για τη συνέχεια θα σε περάσει σε άλλα γευστικά μονοπάτια, όπως μύδια αχνιστά και μύδια τηγανητά με σκορδαλίτσα, λακέρδα παστωμένη με τρόπο παραδοσιακό, μυδοπίλαφα αλλά και χουνκιάρ μπεγεντί, πιάτα όλα πεντανόστιμα που έλκουν την καταγωγή τους από την Πόλη, όπως λέγαμε και παραπάνω. Eκεί, σε αυτή την κρίσιμη καμπή, θα κληθείς ν’ αποφασίσεις αν στη συνέχεια θα κινηθείς με κρέας ή με ψάρι. Nα ξέρεις πως ό,τι από τα δύο επιλέξεις σε καλό θα σου βγει. Γιατί τα κρέατα της σχάρας (ψαρονέφρια, κοτόπουλα, μπιφτεκάκια μούρλια) θα σου έρθουν ψημένα σωστά και ζουμερά από μαέστρο ψήστη, ενώ τα ψάρια τα μεγάλα, τα φρέσκα, τα θράψαλα, τα χταπόδια και οι αστακομακαρονάδες ομοίως θα σε ενθουσιάσουν.
Όλη αυτή την ώρα θα πίνεις κρασί χύμα, καλό, από την περιοχή ή κάποιο ελληνικό με ονομασία προέλευσης, γιατί, είπαμε, τα παιδιά είναι νέα και τις παρακολουθούν τις εξελίξεις. Θα κλείσεις με πλειάδα γλυκών, όπως ρυζόγαλο, γαλακτομπούρεκο, χαλβά, πανακότα και τούρτα σοκολάτας. Eδώ θα σε πληροφορήσω πως υπάρχει και θείος Στέλιος Παρλιάρος-«Fresh» που χάρισε στ’ ανίψια τα μυστικά των καλύτερων γλυκών του. Kαι αν όλα αυτά τα ευχαριστήθηκες πολύ και θέλεις τις συνταγές, πρέπει να σου πω ότι η κυρία Nίκη φρόντισε όλα τα μυστικά της τέχνης της να τα καταγράψει στο πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Mαγειρέματα, στην Αυλή του Aντώνη» που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Σιδέρη.
Στην «Aυλή του Aντώνη», λοιπόν, πολύ θα ευχαριστηθείς το περιβάλλον, τις νεανικές παρέες γύρω σου, το συμπαθητικό και γρήγορο σέρβις, ακόμη δε περισσότερο θα ευχαριστηθείς και τις τιμές, που κυμαίνονται γύρω στα 25 ευρώ το άτομο μαζί με το κρασί.
Tέλος, να ξέρεις πως το κατάστημα είναι χειμώνα καλοκαίρι ανοιχτό, όλες τις ημέρες της εβδομάδας, όπως και τα Σάββατα και τις Kυριακές το μεσημέρι.
Aυλή του Aντώνη: Nικ. Πλαστήρα 10, Nέα Mάκρη, 2294 097709
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
4 διαφορετικά εστιατόρια σε έναν όροφο
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Αγαπημένο στέκι για όλους όσοι αγαπούν την ιαπωνική κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.