- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Αν το πάντα ορεξάτο μυαλό σου έχει αναρωτηθεί πώς είναι το brunch στην πιο νόστιμη κουζίνα του κόσμου, αυτή την Κυριακή βάλε μπρος για ένα από τα ωραιότερα ιταλικά της Αθήνας. Το Nolita, το εστιατόριο του εντυπωσιακού ξενοδοχείου Semiramis, έχει πρόσφατα φρεσκάρει την «εμφάνισή» του με τους LOT, (το αρχιτεκτονικό γραφείο των Λεωνίδα Τραμπούκη και Ελένης Πεταλωτή που εδρεύει και στη Νέα Υόρκη) να έχουν προσθέσει γερές δόσεις σύγχρονου, θερμού design που παραπέμπουν σε νέοϋορκέζικες καταστάσεις. Ωραίος, χαμηλός φωτισμός, βαθυπράσινοι τόνοι σε κάποιους από τους τοίχους, ένα υπέροχο μπαρ στη μια άκρη της σάλας και μια open κουζίνα στην άλλη φτιάχνουν ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον που άνετα σε κρατάει για ώρες «εντός».
Το Nolita τιμά την ιταλική κουζίνα με τον πολύ καλό σεφ Γιάννη Λιόκα να φτιάχνει τα καλύτερα των καλύτερων! Για το brunch που είναι ιδιαίτερα προσεγμένο, ο Λιόκας δημιουργεί μια ξεχωριστή κάρτα, όπου τα αυγά βεβαίως και έχουν την τιμητική τους, μαζί όμως έχουν και άρωμα Ιταλίας. Δοκίμασε το αυγό «καρμπονάρα», τα Italian Benedict (με focaccia, αυγό ποσέ, προσούτο San Daniele και σος hollandaise), τα ιταλικά σάντουιτς, τη frittata (με καπνιστή μοτσαρέλα, κολοκύθα, μανιτάρια Portobello). Η πίτσα, σήμα κατατεθέν της ιταλικής γαστρονομίας, δεν λείπει και είναι κορυφαία σε όλες της τις εκδοχές, με το ανοιχτό pizza bar να βρίσκεται στη θέση του και από πίσω τον pizzaiolo Νίκο Σωτηρόπουλο να κάνει τα δικά του, ζυμωτά θαύματα.
Εύκολο όμως και να γλιστρήσεις έτσι όπως πίνεις τα υπέροχα κοκτέιλ ή κάποιο κρασί από την εξαιρετική λίστα του Nolita και σε μια γνωριμία με τα πιάτα του καινούργιου μενού: φρέσκα ζυμαρικά (τέλεια τα fusilli με βασιλικό καβούρι και σάλτσα gricia), κλασικό vitello tonnato, σαλάτες με τραγανό prosciouto, μπακαλιάρος ποσέ με fregola sarda και σαφράν, μοσχαρίσιο συκώτι γάλακτος alla veneziana και αρκετές ακόμη βαθιά νόστιμες όσο και εκλεπτυσμένες γεύσεις, όλες τους αποθεώνουν την ιταλική νοστιμιά.
Χαριλάου Τρικούπη 48, Κηφισιά (ξενοδοχείο Semiramis), 2106231181
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.