- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Το ολοκαίνουργιο Husk έχει ήδη γίνει το meeting point της νυχτερινής Κολοκοτρώνη
Το μεγαλύτερο μαγαζί στο ιστορικό τρίγωνο μόλις άνοιξε
Κατέβαινα την Κολοκοτρώνη φουριόζα, όταν ξαφνικά είδα 2-3 παρέες κοριτσιών να πίνουν τον καφέ τους στο φθινοπωρινό ήλιο. Ναι αλλά πού; Τι ήταν αυτό που δεν ήταν εδώ χθες; Husk. Κέλυφος. Αυτό γράφει η ταμπέλα. Μου τράβηξαν την προσοχή οι λεπτομέρειες: η μεγάλη, καλογυαλισμένη ξύλινη μπάρα, τα φυτά που κρέμονταν από πάνω της και πάνω από τα ποτήρια, οι ντιζαϊνάτες πινελιές…Εντάξει, βασικά το μάτι μου έπεσε πάνω σε ένα τεράστιο μπολ με κρουασανάκια που έρχονται μαζί με τον καφέ. Και μπήκα η λιχούδα. Και καλά έκανα.


Το Husk είναι πράγματι κέλυφος. Από κάτω έχει πολύ ζουμί και από την Κολοκοτρώνη δεν το παίρνεις χαμπάρι. Στο πρώτο βήμα όμως ξεδιπλώνεται. Ο χώρος είναι τεράστιος και στην ουσία διασχίζει ένα…οικοδομικό τετράγωνο! Η πίσω πόρτα σε βγάζει πάνω ακριβώς στην πλατεία Καρύτση, με άλλα, πιο απομονωμένα τραπεζάκια. Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι το εστιατόριο που λειτουργεί στον πάνω όροφο, με ένα μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι, αναπαυτικές πολυθρόνες και μια ανοιχτή, υπερυψωμένη κουζίνα στο βάθος. Εδώ είναι το άντρο του executive chef, Νίκου Χατζηκυριάκου, που δημιουργεί και μεγαλουργεί.


Το μενού, πλούσιο, χορταστικό, τίμιο. Σχεδόν όλες οι πρώτες ύλες είναι βιολογικές, τα ζυμαρικά φρέσκα και χειροποίητα, τα κρέατα νωπά, τα γλυκά φτιάχνονται εδώ κάθε μέρα (για του λόγου το αληθές, τη στιγμή που κρυφοκοίταξα από την κουζίνα, ψήνονταν στο φούρνο δύο κέικ σοκολάτας). Στον κατάλογο του φαγητού, την παράσταση κλέβουν το λαυράκι με σταμναγκάθι, αρωματισμένο με τζίντζερ και λάιμ και το Rib Eye με χοντροσπασμένες πατάτες baby, αναμιγμένες με σπανάκι και σάλτσα από μαύρο καπνιστό τσάι. Αυτό ισχυρίζεται τουλάχιστον ο Νίκος, όμως εγώ πρόσεξα κι άλλα διαμαντάκια. Όπως την Picanha από Black Angus με baby πατάτες και γλυκιά σάλτσα κρασιού από δεντρολίβανο. Ή το ωραία χυλωμένο ριζότο μανιταριών. Τελικά διάλεξα τα μαύρα ταλιολίνι με σολομό, λεμόνι, άνηθο και μαστίχα Χίου. Μαύρα από το μελάνι σουπιάς, έκαναν ωραία αντίθεση με τα βρώσιμα κατακίτρινα άνθη και την ατίθαση κορφή του άνηθου. Και μετά η πρώτη μπουκιά, η οξύτητα του λεμονιού, η δροσιά του άνηθου, η τρυφερότητα του σολομού. Αξίζει να αφιερώσετε ένα λεπτό για να αφομοιώσετε τη φρεσκάδα των υλικών. Ήταν αριστουργηματικό.


Κι οι λάτρεις του brunch όμως θα ενθουσιαστούν. Τορτίγιες, ομελέτες, βάφλες, μπρουσκέτες, pancakes και πολλές ακόμα πληθωρικές λιχουδιές, παρελαύνουν στα τραπέζια του Husk και μάλιστα κάθε μέρα. Ξέχνα τις Κυριακές, η ζωή είναι πολύ μικρή για να τρώμε brunch μόνο μία φορά την εβδομάδα. Κι αν τα μεσημέρια δεν θες να κάνεις διάλειμμα για φαγητό, μπορείς απλά να πιεις ένα ποτήρι κρασί διαλέγοντας από την καλά ενημερωμένη λίστα και να το συνοδέψεις με νόστιμα, καλομελετημένα πλατό.
Κανονικά, η ανάγνωση θα έπρεπε να τελειώνει κάπου εδώ. Στα αλήθεια όμως από εδώ και κάτω αρχίζει η ψυχή του Husk. Ανήκει στα στέκια που νυχτοπερπατούν, βλέπετε, και τις νύχτες τα αίματα ανάβουν. Σύντομα θα υπάρχει μία έκπληξη για κάθε βράδυ της εβδομάδας, τα live θα είναι συχνά (και με επώνυμους τραγουδιστές), οι dj’s απαραίτητοι, και η νύχτα μεγάλη. Ήδη, μαθαίνω, τις Παρασκευές και τα Σάββατα, το Husk είναι το meeting point της Κολοκοτρώνη. Το cocktail που πρέπει να ζητήσεις από τον ειδικό του είδους, Κυριάκο Κυριακόπουλο; Πες το “Redemption”. Έχει βάση το gin, έχει cinnamon n’ vanilla cordial, κόκκινα φρούτα και salty chocolate στο…ποτήρι! Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα τους στο Facebook για να ενημερωθείτε για όλα τα φαντασμαγορικά που θα συμβούν…

Κολοκοτρώνη 8, 210 3245308, Fb: @HuskAthens, Instagram: husk_athens, Ώρες Λειτουργίας: 09.00- (πολύ) αργά
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.