Resto

Athens Gate- Ταξιδεύοντας πάνω από την πόλη

 Χθες το βράδυ πέταξα πάνω από την πόλη, για την ακρίβεια χάζεψα όλες τις ομορφιές της.

86432-193840.jpg
Ζιζή Σφυρή
ΤΕΥΧΟΣ 279
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2890-7839.jpg

Χθες το βράδυ πέταξα πάνω από την πόλη, για την ακρίβεια χάζεψα όλες τις ομορφιές της. Ανεβήκαμε στο roof garden του Athens Gate Hotel, στην ταράτσα από την οποία νομίζεις ότι βλέπεις σε view master όλα τα αρχαία της Αθήνας και τα νέα στολίδια της μαζί. Ακρόπολη, Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, λόφος του Φιλοπάππου, Λυκαβηττός, Κοινοβούλιο και κάτω μας ακριβώς οι Στύλοι Ολυμπίου Διός. Ο χώρος ζεστός, λόγω διακριτικού φωτισμού, μελετημένου μινιμαλισμού και ασύλληπτης θέας. Εννοείται πως γύρω γύρω έχει τζαμαρία και δεν χάνουμε  τίποτα από τη μαγεία που μας τυλίγει. Μας συνεπήρε  τόσο πολύ η θέα που ήταν αδύνατον για πέντε λεπτά να ασχοληθούμε με τίποτα άλλο, ούτε καταλόγους βλέπαμε ούτε μιλούσαμε μεταξύ μας. Φαντάζομαι ότι αυτό θα το παθαίνουν πολλοί, γιατί ο ευγενικός σερβιτόρος πήρε την παραγγελία μας την τρίτη φορά που ήρθε στο τραπέζι μας. Το γεμάτο κατανόηση βλέμμα του έδειχνε ότι το είχε ξαναδεί το έργο επανειλημμένα.

Η θέα όμως στο Athens Gate δεν σερβίρεται σκέτη. Πάει πακέτο με εξαιρετικές νοστιμιές, ωραία ελληνική και μεσογειακή κουζίνα συγκατοικούν στον κατάλογο. Ψωμάκια δικά τους με ντιπ γιαουρτιού τζίντζερ και μέντας μάς ανοίγουν την όρεξη. Ψητό χαλούμι καταπληκτικό, που σερβίρεται μέσα σε ολόκληρες φουρνιστές ντομάτες με coulis φρέσκιας ντομάτας και μια ιδέα πέστο κορίανδρου. Σαλάτα με μικρές βραστές πατατούλες  αλειμμένες με κατίκι Δομοκού, πράσινα λαχανικά και βινεγκρέτ. Μοναδικό σαγανάκι γαρίδας με λειωμένη γραβιέρα και σος ντομάτας.

Ακολουθούν νοστιμότατα χοιρινά φιλετάκια με χειροποίητο πουρέ πατάτας και σος κόκκινου κρασιού, σπαγγέτι με καψαλισμένη μυζήθρα Ηπείρου και καρεδάκια φρέσκιας ντομάτας, πένες με κοτόπουλο και πέστο βασιλικού, παναρισμένο φιλέτο γλώσσας με αμύγδαλα και συνοδεία χόρτων τσιγαριαστών με φρέσκια ντομάτα. Ομιλούμε περί πανδαισίας γεύσης που συνθέτει ο σεφ Δημήτρης Τσιβίκας και καταφέρνει έστω και για λίγο να μας κάνει να τραβήξουμε τα μάτια μας από το view master.

Συνοδεύουμε πολύ ωραία με Αγιοργείτικο Μεγαπάνου και χαλαρώνουμε τόσο πολύ –ευεργετικά τα vibes των προγόνων– που μεταφερόμαστε στο μπαρ, για να τελειώσουμε με λικέρ και σουφλέ σοκολάτας με παγωτό.

Εντυπώσεις άριστες και μικρές ενστάσεις, δυστυχώς ο χώρος του εστιατορίου είναι πολύ μικρός (μεγαλώνει από την άνοιξη και μετά που ανοίγουν οι τζαμαρίες) και ο χρόνος του σέρβις είναι πολύ περιορισμένος 7 μ.μ. - 11 μ.μ. Όλη την υπόλοιπη μέρα είναι ανοιχτός για καφέ και σνακς.

The Athens Gate, Συγγρού 10, Αθήνα, 210 9238.302. Ανοιχτά όλες τις μέρες της εβδομάδας από 12.μ.μ. ως 7 μ.μ. για καφέ και σνακς και 7 μ.μ. ως 11 μ.μ. για φαγητό. Κατανάλωση/άτομο 30 ευρώ με κρασί.

 zsfyris@otenet.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ