- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Είναι δύσκολο να μη σταθείς τουλάχιστον μια στιγμή να το χαζέψεις. Έχει χρώματα έντονα, που δηλώνουν με πάθος τον ethnic χαρακτήρα του, μουσικές που ομορφαίνουν όλη την Κολοκοτρώνη, και πινελιές από κάθε γωνιά του κόσμου. Τα πλακάκια, για παράδειγμα, είναι χειροποίητα και φερμένα από την Ισπανία. Οι τοίχοι είναι ντυμένοι με κλώστρα, παραδοσιακό διακοσμητικό στοιχείο του Μαρόκο, ενώ τα ράφια φιλοξενούν βαζάκια με όσπρια και μπαχαρικά, που βοηθούν στα μικρά θαύματα της κουζίνας. Ρεβίθια, κόκκοι κακάο, ζατάρ (μείγμα μπαχαρικών), κανέλα, γαρίφαλο, αστεροειδής γλυκάνισος και άλλα πολλά που περιμένουν να μεταμορφωθούν σε φαλάφελ, να γλιστρήσουν στην guacamole, να μπερδευτούν με τον κιμά του burrito. Και αν δεν το καταλάβατε ακόμα, το Etnico είναι ξεφτέρι στις πολυεθνικές γεύσεις.

Αυτό που το διαφοροποιεί όμως, είναι η μαγική φράση «street food» που τόσο ιδανικό ταίρι κάνει με τη λεξούλα «πολυεθνικό». Και εδώ φτάνουμε στο επίμαχο σημείο της γεύσης. Στις δύο εβδομάδες που είναι ανοιχτό, νομίζω ότι έχω καταφέρει να δοκιμάσω όλο τον κατάλογο. Πληθωρικά φαλάφελ (€2,50 το μικρό, €3,50 το μεγάλο), burritos με κιμά, με λαχανικά, ή κοτόπουλο (€4), nachos με υπέροχες σος (€3-€4,50), μεξικάνικη quesadilla (€3.80), ινδικά samosas (€3,30) και τη μεγάλη σταρ: chimichanga με κοτόπουλο (€3 η μικρή, €4,50 η μεγάλη).

Όλα μπορείς να τα πάρεις και στο χέρι, αν βιάζεσαι τόσο που δεν θες να κάτσεις στα ξύλινα τραπεζάκια του. Πίσω από τη μεγάλη τους νοστιμιά, κρύβεται η εμπειρία του εστιατορίου Altamira, που κατάφερε να προσαρμόσει τα πιο διάσημα πιάτα του στη street food εκδοχή τους. Κάθε μπουκιά και ταξίδι. Μεξικό, Αραβία, Ινδία, διάλεξε εσύ τον προορισμό. Εγώ σου λέω μόνο ότι όπου και να πας, θα σου αρέσει.

Θα βρεις ακόμη ένα vitamin bar, όπου σου φτιάχνουν επιτόπου χυμούς λαχανικών και φρούτων από ό,τι συνδυασμό θες (δοκίμασε με πατζάρι, καρότο, ανανά, μήλο, πορτοκάλι και αγγούρι), ωραία γλυκάκια από €1 (μας άρεσε πολύ η Jamaica- bitter σοκολάτα με μαύρο ρούμι Καραϊβικής) και διάφορα street happenings. Από ζογκλερικά μέχρι φεστιβάλ μουσικής. Για του λόγου το αληθές, την πρώτη φορά πέτυχα το σερβιτόρο να εγκαταλείπει το πόστο του για να χορέψει με την ομάδα του στο δρόμο, τη δεύτερη μια μπάντα με Ρουμάνους μουσικούς που έπαιζαν jazz και μετά από αυτά αναρωτιέμαι για το τι θα συναντήσω την επόμενη. Σε όλα τα παραπάνω, βάλε δίπλα και τις ωραίες Μαργαρίτες (λεμόνι και φράουλα) που έχουν μόλις €2,50 και θα δεις πόσο γρήγορα θα το κάνεις στέκι σου.
Κολοκοτρώνη 22& Χαβρίου, 211 4113880, ανοιχτά από τις 11.00 κάθε μέρα (Κυριακή από τις 17.00) μέχρι τις 4.00
INFO
Πολυεθνικό street food που το απολαμβάνεις είτε στο χέρι, είτε στον πολύχρωμο χώρο με τις ethnic μουσικές να παίζουν δυνατά. Τραγανά φαλάφελ, burritos με κιμά, λαχανικά ή κοτόπουλο, nachos με (τέλειες) σος, μεξικάνικες quesadillas, ινδικά samosas, chimichanga με κοτόπουλο. Με άλλα λόγια, όλος ο πλούσιος κατάλογος του μεγάλου αδερφού «Altamira», προσαρμοσμένος στη street food εκδοχή του. Συχνά πετυχαίνεις και διάφορα street happenings που σου φτιάχνουν τη διάθεση. Ανοιχτά από το πρωί μέχρι αργά.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.