- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ράλλυ Ακρόπολις: 70 χρόνια σε μια μίνι σειρά ντοκιμαντέρ
Μια εις βάθος προσέγγιση στην ιστορία του αγώνα και στην οπτική με την οποία τον βλέπουν οι θεατές, οι αγωνιζόμενοι και οι διοργανωτές
EKO Ράλλυ Ακρόπολις: Η Motorsport Greece παρουσίασε το μίνι ντοκιμαντέρ 4 επεισοδίων για την 70χρονη ιστορία του αγώνα
Μία από τις πρώτες ενέργειες που αποφασίστηκαν στο πλαίσιο των εορτασμών των εβδομήντα χρόνων του Ράλλυ Ακρόπολις, η δημιουργία μιας μίνι σειράς ντοκιμαντέρ, βρίσκεται λίγο πριν την ολοκλήρωσή της. Νωρίτερα σήμερα αποκαλύφθηκε μέρος της παραγωγής, που αναμένεται να προβληθεί στη μικρή οθόνη μέσα στο 2024.
Η εικοσάλεπτη «πρεμιέρα» φιλοξενήθηκε στην αίθουσα Sphera των Village Cinemas στο «The Athens Mall», παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού και Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, Γιάννη Βρούτση. Κατά τον χαιρετισμό του ο υπουργός μεταξύ άλλων στάθηκε στη διαρκή στήριξη της Πολιτείας στον αγώνα, λέγοντας «Κατά τα τρία απόλυτα επιτυχημένα προηγούμενα χρόνια, μας δόθηκε πολλές φορές η δυνατότητα να αναφερθούμε στην πρωτόγνωρη θέληση της Πολιτείας και της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιστροφή του αγώνα στα παγκόσμια δρώμενα. Με αυτά ως αφετηρία έχουμε τη χαρά να βρισκόμαστε σήμερα εδώ, για να κλείσουμε μαζί το τρίτο έτος της σύγχρονης ιστορίας του αγώνα, αλλά κυρίως το εβδομηκοστό της χρυσής πορείας του, που στάθηκε και η αφορμή για τη δημιουργία αυτού του ντοκιμαντέρ».
Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο παρουσιαστής της μίνι σειράς ντοκιμαντέρ, Γιώργος Αμούτζας. Ο νεαρός ηθοποιός, εν προκειμένω σε ρόλο αφηγητή στα τέσσερα επεισόδια που απαρτίζουν τη σειρά, ευχαρίστησε τόσο τη Motorsport Greece (παραγωγό της σειράς), όσο και όλους τους συντελεστές για την ευκαιρία που του δόθηκε να συμμετάσχει στο συγκεκριμένο έργο.
Τα τέσσερα επεισόδια, διάρκειας 45 λεπτών έκαστο, επιχειρούν μια εις βάθος προσέγγιση αρχικά της Ιστορίας του αγώνα, με τη συνέχεια να δίνεται στην οπτική με την οποία τον βλέπουν οι Θεατές, οι Αγωνιζόμενοι και οι Διοργανωτές, οι οποίοι «ντύνουν» ιστορικά και σύγχρονα πλάνα με τις δικές τους μαρτυρίες ή εμπειρίες.
Την εκτέλεση της παραγωγής ανέλαβε η Boo Productions. Στη σκηνοθεσία ήταν ο Λεωνίδας Πανονίδης, στη διεύθυνση φωτογραφίας ο Νίκος Ζιώγας, στο μοντάζ ο Alex Jaschik, στο post production ο Αντώνης Ξένος, στη δημοσιογραφική έρευνα οι Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος και Κώστας Ψάρρας και στην αρχισυνταξία η Μαρία Λούκα.
Τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ χαιρέτησε από την πλευρά της ΕΚΟ, Χορηγού Ονόματος του αγώνα, ο κ. Σωτήρης Αναστασιάδης, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της HELLENiQ Energy. Ο ίδιος αναφέρθηκε στη διαχρονική υποστήριξη της ΕΚΟ στο Ράλλυ Ακρόπολις, επισημαίνοντας ότι «όσο ο αγώνας πραγματοποιείται με τέτοιον επαγγελματισμό, η ΕΚΟ θα βρίσκεται δίπλα στους διοργανωτές».
Στοιχεία αναφορικά με την προβολή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA παρουσίασε ο Διευθυντής Αγώνων του WRC Promoter, Simon Larkin.
Με τον αγώνα αισίως να «κλείνει» την έβδομη δεκαετία του έχοντας πετύχει την καταξίωση στη διεθνή αθλητική σκηνή σε απόλυτο συνδυασμό με την προβολή της Ελλάδας, ο κ. Γιάννης Βρούτσης έδωσε και το στίγμα για την επόμενη ημέρα, λέγοντας πως «αυτή η εμβληματική διοργάνωση θα συνεχίσει να τελεί υπό τη σκέπη του υπουργείου και πάγιος στόχος μας θα παραμείνει η προβολή της χώρας, η δημιουργία οικονομικών ευκαιριών και η διαρκής ευαισθητοποίηση του κοινού στην πολιτική της οδικής ασφάλειας, όλα τους μέσα από το σχεδιασμό και την υλοποίηση του Ράλλυ Ακρόπολις».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επιστροφή στην Istanbul Park από το 2027 με πενταετή συμφωνία
Με Ηλεκτροκινητήρα μόνιμου συγχρονισμού μαγνήτη και μεγάλους τροχούς 19 ιντσών
Το «ηλεκτρικό pop icon της αγοράς, 100% ηλεκτρικό με ρετρό-φουτουριστικό σχεδιασμό και pop χρώματα»
Η εκτόξευση των τιμών στα καύσιμα επιταχύνει την ενεργειακή μετάβαση
Το νέο 5008 μπορεί να φιλοξενήσει έως και 7 επιβάτες, έχοντας την δυνατότητα να προσαρμόζεται σε κάθε ανάγκη
Η τιμή του ξεκινάει από τα 22.990 ευρώ
Με τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του είναι πρώτος στο Πρωτάθλημα Οδηγών
Προσαρμοσμένο στις ανάγκες μιας οικογένειας και με αρμονική ενσωμάτωση του νέου λογότυπου
Ξεχώρισαν τα Juke & Qashqai
Μικρά μυστικά και απαραίτητοι έλεγχοι για να ταξιδέψετε με ασφάλεια, αποφεύγοντας τις δυσάρεστες εκπλήξεις στον δρόμο
Ξεχωρίζει για τον μοντέρνο σχεδιασμό, την τεχνολογία και την αποδοτικότητά του.
Με αναβαθμισμένο εξοπλισμό και μέγιση ισχύ ηλεκτροκινητήρα στους 14 ίππους
Φθηνά αλκοτέστ γίνονται τάση - Αμφισβητείται η αξιοπιστία και αυξάνεται ο κίνδυνος
Νέες τεχνολογίες και εντυπωσιακό πλαίσιο
Με αμετάβλητη αισθητική από το 2015
Πρώτος ο 19χρονος Ιταλός με Mercedes, δεύτερος ο Πιάστρι με ΜcLaren, τρίτος ο Λεκλέρ με Ferrari
Παρακολουθήσαμε την πανελλήνια «πρώτη» παρουσίαση του 7GT, του αμιγώς ηλεκτρικού Grand Tourer της Zeekr στην Ελλάδα.
Πόσο εφικτή είναι η καθημερινή χρήση των ηλεκτροκίνητων ΙΧ και ταξί;
Η υβριδική τεχνολογία SHS και η ειδικά σχεδιασμένη μπαταρία υψηλών επιδόσεων
Υβριδική τεχνολογία και πρακτικότητα σε ένα σύγχρονο οικογενειακό SUV
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.