Αυτοκινηση

Νέο Renault Clio: Επαναλαμβανόμενο success story

Στην 5η γενιά του, εφευρίσκει εκ νέου τον εαυτό του, αποτελώντας την ιδανική μετουσίωση της «Nouvelle Vague» της Renault.

konstantinos-lemonis.jpg
Κωνσταντίνος Λεμονής
ΤΕΥΧΟΣ 892
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέο Renault Clio: Επαναλαμβανόμενο success story

Νέο Renault Clio: To design, η τεχνολογία και η συμπεριφορά του στον δρόμο

Tο νέο Renault Clio έχει στόχο να φέρει νέο ενθουσιασμό στην κατηγορία των σουπερμίνι στις διεθνείς αγορές. Το Clio, από την κυκλοφορία του το 1990 μέχρι σήμερα, αποτελεί ένα αναμφισβήτητο best seller, με 16 εκ. πωλήσεις! Το σύγχρονο στυλ του είναι ακόμα πιο συναρπαστικό και όμορφο, ενώ το κομψό και ξεχωριστό εσωτερικό του εγκαινιάζει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας. Η προσαρμογή στις απαιτήσεις της εποχής, επιτάσσει πλήθος επιλογών σε συστήματα κίνησης, περισσότερες από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο στην κατηγορία του, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στον καθένα να επιλέξει τη διαμόρφωση που καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες του.

Νέο Renault Clio

Design & ποιότητα

Το νέο λογότυπο της Renault στο κέντρο της πλήρως επανασχεδιασμένης μπροστινής γρίλιας, αποτυπώνει τον στόχο της μάρκας να κατασκευάσει πιο μοντέρνα, πιο διακριτικά και πιο βιώσιμα αυτοκίνητα για τη ζωή, βασισμένα στις διαχρονικές αξίες της. Η νέα φωτιστική υπογραφή –που θα υιοθετηθεί από όλα τα μοντέλα της Renault στο μέλλον– συνδυάζεται με το νέο στιλ, αντικατοπτρίζοντας δύο από τα χαρακτηριστικά του μοντέλου: την ακρίβεια και την προσωπικότητα. Αναβαθμισμένο εμφανίζεται και το εσωτερικό του: οι νέες ταπετσαρίες και τα νέα υλικά βιολογικής προέλευσης το καθιστούν σύγχρονο, αναβαθμίζοντας την εικόνα της ποιότητας, αλλά και την εμπειρία στο εσωτερικό. Η έκδοση esprit Alpine είναι σπορ και ταυτόχρονα «αριστοκρατική», τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, ενώ είναι και αυτή που εκφράζει καλύτερα τη νέα εποχή Clio.

Παράλληλα, η εμπειρία στο εσωτερικό του νέου Clio είναι τώρα πιο αναβαθμισμένη και η καμπίνα επιβατών είναι πιο φιλόξενη και πιο άνετη. Μόλις ανοίξει κανείς την πόρτα αντικρίζει πιο ευγενή και βιώσιμα υλικά και αντιλαμβάνεται αμέσως το άλμα που έχει συντελεστεί στον τομέα της ποιότητας. Η ευρυχωρία και η εργονομία εξακολουθούν να είναι τα βασικά πλεονεκτήματα του αυτοκινήτου, προσφέροντας ένα μοναδικό επίπεδο άνεσης σε όλους.

Νέο Renault Clio

Τα καθίσματα, τα πάνελ των θυρών και το ταμπλό έχουν επενδυθεί με ένα εξελιγμένο βιώσιμο και οικολογικό ύφασμα το οποίο αποτελείται από 60% ίνες TENCEL, μια βιολογική σύνθεση κυτταρικών ινών κατασκευασμένες από φυσικό ξύλο ανανεώσιμων πηγών, που προέρχεται από ημι-φυσικά δάση βιώσιμης διαχείρισης στην Ευρώπη.

Επίσης, στο νέο Clio απουσιάζει εντελώς το δέρμα: αντίθετα, οι επιφάνειες καλύπτονται με TEP, ένα ύφασμα με σαγρέ επίστρωση από ίνες βιολογικής προέλευσης και πολυεστέρα.

Tech

Οι νέες υπηρεσίες και η κορυφαίου επιπέδου συνδεσιμότητα κάνουν το νέο Clio ακόμα πιο διαισθητικό στη χρήση του.  Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν ψηφιακό πίνακα οργάνων, με οθόνη 7 ή 10 ιντσών. Η οθόνη των 10 ιντσών απεικονίζει τους χάρτες πλοήγησης και προσαρμόζει την εμφάνισή της ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης, από τη ρύθμιση του συστήματος MULTI-SENSE.

Το νέο Clio διαθέτει 20 προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης (ADAS) για ευκολότερο και ασφαλέστερο ταξίδι. Τα συστήματα αυτά χωρίζονται σε τρεις ενότητες: Οδήγηση, Παρκάρισμα και Ασφάλεια.

Νέο Renault Clio

Η πιο πλήρης γκάμα κινητήρων στην κατηγορία του

Το νέο Clio διαθέτει μια γκάμα κινητήρων που χρησιμοποιούν διαφορετικές πηγές ενέργειας, συμπεριλαμβανομένου του full hybrid κινητήρα E-Tech των 145 ίππων, ο οποίος αξιοποιεί την αιχμή της υβριδικής τεχνολογίας. Οι άλλες επιλογές –βενζίνη, diesel και βενζίνη/LPG– καλύπτουν μια ευρεία γκάμα απόδοσης, ώστε ο κάθε οδηγός να διαλέξει ανάλογα τις ανάγκες του. 

Η full hybrid τεχνολογία E-Tech περιλαμβάνει περισσότερες από 150 πατέντες, καθώς και τεχνογνωσία που έχει συγκεντρώσει η Renault από τις πίστες της Formula 1, ειδικά στον τομέα της ανάκτησης και αναγέννησης ενέργειας. Η σειριακή-παράλληλη αρχιτεκτονική συνδυάζει δύο ηλεκτροκινητήρες, με έναν 4κύλινδρο κινητήρα εσωτερικής καύσεως 94 ίππων 1,6 λίτρου, με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων χωρίς συμπλέκτη πολλαπλών λειτουργιών (multimode) και μία μπαταρία 1,2 kWh.

Νέο Renault Clio

Το νέο Clio διατίθεται επίσης και με τον 3κύλινδρο turbo κινητήρα TCe 100 LPG, που καίει βενζίνη και LPG, ενώ το σύστημα υγραεριοκίνησης είναι τοποθετημένο στη γραμμή παραγωγής. Με τα δύο ρεζερβουάρ γεμάτα, το αυτοκίνητο μπορεί να διανύσει περισσότερα από 1.000 χλμ συνολικά.

Τέλος, ο diesel κινητήρας Blue dCi των 100 ίππων, είναι ιδανικός για σκληρή χρήση και για εταιρικούς στόλους.

Το νέο Renault Clio είναι τώρα ετοιμοπαράδοτο και με δέσμευση τιμής, ενώ μπορείτε να το αποκτήσετε από 158 ευρώ τον μήνα, με όφελος έως 3.000 ευρώ. Το νέο μοντέλο πλαισιώνεται από 5ετή εργοστασιακή εγγύηση, δωρεάν ασφάλιση για 6 μήνες και δωρεάν οδική βοήθεια για 3 χρόνια.

Νέο Renault Clio

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ