Αυτοκινηση

Η Mercedes EQA 250+ σηματοδοτεί την αρχή ενός δικτύου παραγωγής που εξηλεκτρίζεται

Η EQA αποτελεί τον βενιαμίν της αμιγώς ηλεκτρικής οικογένειας της Mercedes-EQ

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Mercedes EQA 250+

Mercedes EQA 250+: To design, η τεχνολογία και η συμπεριφορά του στον δρόμο

Τι είναι
Η EQA αποτελεί τον βενιαμίν της αμιγώς ηλεκτρικής οικογένειας της Mercedes-EQ. Το αυτοκίνητο που παρουσιάζουμε είναι η EQA 250+ με 190 ίππους και αυτονομία  έως 678 χιλιομέτρων (WLTP)

Τι νέο;

Έως το 2030, η Mercedes-Benz θα διαθέτει συνολικά περισσότερα από 20 αμιγώς ηλεκτρικά και 25 Plug- In Hybrid μοντέλα. 

Μία ολοκληρωμένη γκάμα μοντέλων EQA περιλαμβάνει ηλεκτροκινητήρες με απόδοση ισχύος από 190-292 ίππους, και με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς καθώς και τετρακίνηση.

Επίσης, στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνεται το σύστημα infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience) με δυνατότητα εκμάθησης και διαισθητικό χειρισμό, όπως και το σύστημα πλοήγησης με σύστημα «ηλεκτρικής νοημοσύνης».

Mercedes EQA 250+

Με μια ματιά

Έξυπνα συστήματα υποβοήθησης υποστηρίζουν τον οδηγό σε πολλούς τομείς όπως η αποτροπή ατυχημάτων, η προνοητική στρατηγική λειτουργίας και η πλοήγηση με Electric Intelligence (Ηλεκτρική Νοημοσύνη).

Είναι το αυτοκίνητο που διαθέτει διάφορες ξεχωριστές λειτουργίες της Mercedes-Benz, όπως το Energizing Comfort και το MBUX (Mercedes-Benz User Experience).

Η EQA προσφέρει τα χαρακτηριστικά της GLA, με την οποία έχει πολύ στενή συγγένεια, και τα συνδυάζει με έναν αποδοτικό ηλεκτρικό κινητήρα.

Το εισαγωγικό μοντέλο EQA κυκλοφορεί ως EQA 250 (ηλεκτρική κατανάλωση σε μικτό κύκλο: 15,7 kWh/100 χλμ, εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο: 0 γρ/χλμ)

Η «διπλή» μπαταρία ιόντων λιθίου, προσαρμοσμένη ως δομικό στοιχείο στο υποδάπεδο του αυτοκινήτου, είναι χωρητικότητας 66,5 kWh.

Για να ικανοποιεί τα υψηλά πρότυπα άνεσης που χαρακτηρίζουν τη μάρκα ως προς τον θόρυβο και τους κραδασμούς, έχουν ληφθεί διάφορα μέτρα για την απομόνωση του θορύβου και των εξωτερικών ήχων γενικότερα.

Mercedes EQA 250+

Design

  • Επένδυση μάσκας black panel με κεντρικά τοποθετημένο το αστέρι, χαρακτηριστικό γνώρισμα της Mercedes-EQ.
  • Ενιαία φωτεινή λωρίδα LED μπροστά και πίσω, ενώ η  πινακίδα κυκλοφορίας έχει μεταφερθεί στον προφυλακτήρα.
  • Πρόσθετα μέτρα για την απομόνωση του θορύβου και των εξωτερικών ήχων γενικότερα.
  • Καθίσματα άνεσης με υποστήριξη μέσης 4 σημείων, κάμερα οπισθοπορείας για αυξημένη άνεση και καλύτερη οπτική στην όπισθεν και ένα σπορτιφ, δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι.
Mercedes EQA 250+
  • Επίσης περιλαμβάνει το προηγμένο σύστημα infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience) με δυνατότητα εκμάθησης και 2 οθόνες 7,0’’ στη βασική έκδοση ή τη widescreen των δύο 10,25’’ στις πλουσιότερες.
  • Ο χώρος αποσκευών είναι 340 λίτρα και με πεσμένα τα πίσω καθίσματα φθάνει τα 1320 λίτρα (Αναδίπλωση πλάτης των πίσω καθισμάτων σε αναλογία 40:20:40)
  • Αεροδυναμική σχεδίαση: αεροδυναμική μπροστινή και πίσω ποδιά, οι ειδικά βελτιστοποιημένοι τροχοί Aero και οι ειδικά προσαρμοσμένες αεροτομές στους μπροστινούς και πίσω τροχούς δίνουν τιμή Cd από 0,28
Mercedes EQA 250+

Tech

  • Πλοήγηση με Ηλεκτρική Νοημοσύνη, η οποία υπολογίζει την ταχύτερη διαδρομή προς τον εκάστοτε προορισμό. Προσοχή: Η Mercedes-EQ θεωρεί ότι το κλειδί για μεγαλύτερη αυτονομία δεν είναι οι διαρκώς μεγαλύτερες μπαταρίες, αλλά στη συστηματική βελτίωση της αποδοτικότητας όλων των εξαρτημάτων του οχήματος.
  • Σύστημα infotainment MBUX με διαισθητικό χειρισμό.
Mercedes EQA 250+
  • Η αντλία θερμότητας του βασικού εξοπλισμού αποτελεί στοιχείο του υπερσύγχρονου συστήματος θερμικής διαχείρισης (thermal management system).
  • Δυνατότητα ενεργοποίησης του συστήματος προκλιματισμού
  • Ευφυή συστήματα υποβοήθησης οδήγησης
  • Η EQA υποβλήθηκε επίσης στο εκτενές και απαιτητικό πρόγραμμα δοκιμών πρόσκρουσης. Ισχύουν επίσης αυστηρές προδιαγραφές για την μπαταρία και όλα τα ηλεκτροφόρα εξαρτήματα.
Mercedes EQA 250+

Στον δρόμο

Ασύγχρονος ηλεκτροκινητήρας, τοποθετημένος εμπρός που μεταφέρει την κίνηση στους εμπρός τροχούς μέσα από κιβώτιο 1 σχέσης με σταθερή σχέση μετάδοσης.

Ισχύς ηλεκτροκινητήρα 190 ίππων και ροπή 375 Nm, επιταχύνει από 0-100 χλμ/ώρα σε 8,9’’ και σημειώνει τελική ταχύτητα 160 χλμ/ώρα ηλεκτρονικά περιορισμένη.

Εργοστασιακή τιμή μικτής κατανάλωσης σε συνδυασμένο κύκλο: 16,7-15,3 και εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο: 0 γρ/χλμ.

Αυτονομία 631-678 χλμ στην πόλη και συνολική ηλεκτρική αυτονομία από 490 - 532 χλμ

Χρόνος φόρτισης σε wallbox ή δημόσιο σταθμό φόρτισης (φόρτιση με εναλλασσόμενο ρεύμα) 5ώ:45’ και χρόνος σε σταθμό ταχείας φόρτισης (DC) 30’.

Η EQA διαθέτει τρεις επιλογές ανάκτησης ενέργειας που επιλέγονται από τα paddles.

Η απόσταση από το έδαφος είναι 16 εκ.

Mercedes EQA 250+

Τιμή

Για την EQA 250+ είναι 52.200 ευρώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ