Αφιέρωμα Αυτοκίνητο: Όλα είναι δρόμος! Και μας περιμένει…
Φωτογραφία της Laurence Laborie τραβηγμένη στο νησί Lanzarote των Καναρίων Νήσων
Αυτοκινηση

Αφιέρωμα Αυτοκίνητο: Όλα είναι δρόμος! Και μας περιμένει…

Όσο μπορούμε ακόμα, όσο η οδήγηση είναι ελεύθερη, πρέπει να βρούμε τρόπους να κάνουμε την καθημερινή τυποποιημένη οδήγηση απόλαυση

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
ΤΕΥΧΟΣ 892
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Τίποτα πίσω μου, όλα μπροστά μου, όπως πάντα στον δρόμο»
Jack
Kerouac, On the Road

Αυτοκίνητα. Μικρά, μεγάλα, πόλης, SUV, Off-Road, sedan, hatchback, station wagon, ημιφορτηγά, αγροτικά, με θερμικό κινητήρα ή ηλεκτρικά, σπορ ή οικογενειακά, τα αυτοκίνητα φτιάχνονται με έναν σκοπό: τη μετακίνηση!

Τώρα αν αυτή είναι μικρή ή μεγάλη, ή από Κολιάτσου-Παγκράτι, ή ένα τεράστιο road trip από το Faro της Πορτογαλίας στο Vladivostok της Ρωσίας, η μετακίνηση παραμένει μετακίνηση. Και χρειάζεται οδήγηση. Το αγαθό της μετακίνησης μέσα από αυτό της οδηγικής απόλαυσης. Πρέπει να βρούμε τρόπους να μετατρέψουμε την καθημερινή τυποποιημένη οδήγηση σε απόλαυση. Ο καθένας μας θα βρει τον τρόπο.

Υπό γενική έννοια, η οδήγηση θεωρείται πολύτιμη δεξιότητα από πολλούς ανθρώπους. Η ικανότητα οδήγησης δίνει στα άτομα την ελευθερία να ταξιδεύουν σε νέα μέρη, να εξερευνούν νέες διαδρομές και να συνδέονται με φίλους και συγγενείς που ζουν σε άλλες περιοχές. Η οδήγηση μπορεί επίσης να προσφέρει ευκολία όσον αφορά τη μετάβαση στη δουλειά, την εκτέλεση και την ολοκλήρωση καθημερινών εργασιών. Επιπλέον, για μερικούς ανθρώπους, η οδήγηση μπορεί να είναι πηγή απόλαυσης και μπορεί ακόμη και να γίνει χόμπι, όπως στους λάτρεις του αυτοκινήτου. Αν και η οδήγηση έχει πολλά πλεονεκτήματα, είναι σημαντικό να θυμόμαστε την ευθύνη να οδηγούμε με ασφάλεια.

Όσο μπορούμε ακόμα, όσο η οδήγηση είναι ελεύθερη, πρέπει να βρούμε τρόπους να κάνουμε την καθημερινή τυποποιημένη οδήγηση απόλαυση. Ο καθένας μας θα βρει τον τρόπο.

Αφιέρωμα Αυτοκίνητο: Όλα είναι δρόμος! Και μας περιμένει…
Φωτογραφία του Oliviero Toscani τραβηγμένη στην Val d’Orcia της Τοσκάνης

(Οι φωτογραφίες είναι από την εικαστική συνεργασία της Peugeot  με την παγκοσμίου φήμης gallery Yellow Corner με τίτλο: «Μια φωτογραφική αναζήτηση με στόχο την αιχμαλωσία της γοητείας»)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

Δειτε περισσοτερα