Αυτοκινηση

Νέα BMW X2: Ένα ευέλικτο SAV με στοιχεία «Μ»

Δεν είναι λογικό ότι όταν βλέπεις αυτό το αυτοκίνητο, το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι και θέλεις να ρωτήσεις, είναι: με πόσα χρήματα το αποκτώ; 

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
ΤΕΥΧΟΣ 892
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέα BMW X2: Ένα ευέλικτο SAV με στοιχεία «Μ»

Νέα BMW X2: To design, η τεχνολογία και η συμπεριφορά του στον δρόμο

Λοιπόν, με 44.990 ευρώ αγοράζεις όχι απλά την εικονιζόμενη ολοκαίνουργια Χ2, αλλά παίρνεις «μαζί» ένα SUV αυτοκίνητο που σε εισάγει στη μαγεία των χαρακτηριστικών της σειράς «Μ»! Συνδυάζει ουσιαστικά η BMW σε ένα νέο μοντέλο το Χ2, ένα αυτοκίνητο που στη δεύτερη γενιά του έχει μεγαλώσει σε όλες τις διαστάσεις, σε τέτοιο σημείο μάλιστα που «φλερτάρει» με την Χ4!

Η απόλυτα δυναμική εμπρός εμφάνιση, η νέα σχεδίαση για τα πίσω φώτα και η φωτιζόμενη μάσκα BMW υπογραμμίζουν την αποκλειστικότητα της BMW X2. Τα δε μοναδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του μοντέλου επιδόσεων BMW X2 δίνουν  την υπόσχεση δυναμικής οδηγικής απόλαυσης για τους επιβαίνοντες.

Το παγκόσμιο λανσάρισμα στην αγορά θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2024 με την αμιγώς ηλεκτρική BMW iX2 xDrive30, το μοντέλο επιδόσεων BMW X2 M35i xDrive, μια ακόμα βενζινοκίνητη έκδοση και ένα μοντέλο diesel. Το καλοκαίρι του 2024 θα προστεθούν στην γκάμα μια δεύτερη αμιγώς ηλεκτρική έκδοση και μία ακόμα πετρελαιοκίνητη.

Νέα BMW X2

Γνωριμία

Η BMW X2 είναι το αυτοκίνητο που εισήγαγε για πρώτη φορά την έννοια του Sports Activity Coupé (SAC) στην premium compact κατηγορία. Τώρα, τη σκυτάλη παραλαμβάνει η δεύτερη γενιά, ακόμα πιο ξεχωριστή σε εμφάνιση, πιο σπορ και πιο προοδευτική σε φιλοσοφία. Οι σημαντικά μεγαλύτερες διαστάσεις και η έντονη κουπέ σιλουέτα αναδεικνύουν ξεκάθαρα μέσω της εξωτερικής σχεδίασης το άλμα εξέλιξης που πραγματοποίησε η νέα BMW X2. Ο προοδευτικός χαρακτήρας του νέου μοντέλου είναι επίσης εμφανής στην αμιγώς ηλεκτρική έκδοση BMW iX2, σε μία πληθώρα συστημάτων αυτοματοποιημένης οδήγησης και στάθμευσης καθώς και στις καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες που προσφέρει το νέο BMW iDrive με QuickSelect και λειτουργικό σύστημα BMW Operating System 9.

Η νέα BMW X2 υιοθετεί μια ξεχωριστή, οπτικά εκφραστική σχεδίαση που την διαφοροποιεί ξεκάθαρα από το compact Sports Activity Vehicle (SAV), BMW X1. Ως εκ τούτου, είναι άμεσα αναγνωρίσιμη ως ένα καθαρόαιμο Sports Activity Coupé (SAC). Χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου είναι επίσης οι δυναμικές έντονες γραμμές και οι γενναιόδωρες επιφάνειές του, ενώ το μακρύτερο μεταξόνιο και τα φαρδύτερα μετατρόχια αυξάνουν την ευρυχωρία τόσο στα καθίσματα των πέντε επιβατών όσο και στο πορτμπαγκάζ. Η νέα X2 έχει μέγιστη χωρητικότητα 560 -1.470 λίτρα για τη μεταφορά αποσκευών, ανάλογα με την έκδοση.

Το εσωτερικό της νέας BMW X2 διαθέτει μια μοντέρνα premium ατμόσφαιρα με σπορ πινελιές. Ο λεπτός πίνακας οργάνων, που φιλοξενεί την κυρτή οθόνη BMW Curved Display, πλαισιώνεται στην καμπίνα από ένα «αιωρούμενο» υποβραχιόνιο με ενσωματωμένο πίνακα ελέγχου. Μια σειρά από νέα πακέτα εξοπλισμού επιτρέπουν τη στοχευμένη εξατομίκευση του αυτοκινήτου. Μεταξύ των επιλογών που ενισχύουν τον premium χαρακτήρα του είναι ένα πακέτο καθρεπτών, το θερμαινόμενο τιμόνι και το ηχοσύστημα Harman Kardon.

Ένας τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας από την πιο πρόσφατη αρθρωτή γενιά μονάδων της οικογένειας Efficient Dynamics τροφοδοτεί τη νέα BMW X2 sDrive20i. Σε συνεργασία με το ήπιο υβριδικό σύστημα 48V, ο κινητήρας των 1,5 λίτρων αποδίδει συνολική μέγιστη ισχύ 170 ίππους. Ο τετρακύλινδρος κινητήρας diesel της νέας BMW X2 sDrive18d έχει επίσης αναβαθμιστεί εκτενώς και αποδίδει μέγιστη ισχύ 150 ίππους. Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης που διατίθενται για τη νέα BMW X2 συνδέονται στάνταρ με ένα επτατάχυτο κιβώτιο Steptronic διπλού συμπλέκτη.

Νέα BMW X2

BMW iX2: premium ηλεκτρική κινητικότητα σε ένα compact SAC

Μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση θα περιλαμβάνεται στη νέα γκάμα του SAC μοντέλου ήδη από το λανσάρισμα με τη μορφή της BMW iX2 xDrive30. Οι δύο εξαιρετικά ενσωματωμένες μονάδες κίνησης –μία στον εμπρός άξονα και μία στον πίσω – αποδίδουν συνδυαστικά 313 hp (συμπεριλαμβανομένου του στιγμιαίου boost) και συνολική ροπή 494 Nm. Η BMW iX2 xDrive30 έχει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 5,6 δευτερόλεπτα και αναπτύσσει τελική ταχύτητα 180 χλμ./ώρα. Ο συνδυασμός εξασφαλίζει αυτονομία 417-449 χιλιομέτρων στον κύκλο WLTP.

Η προσαρμοζόμενη ανάκτηση ενέργειας και η λειτουργία Max Range συμβάλλουν επίσης στην εξαιρετική αυτονομία.               

Τιμή

Η τιμή της γκάμας BMW Χ2 ξεκινά από τα 42.150 ευρώ για την έκδοση X2 sDrive20i. Με προνομιακή διαμόρφωση Μ Sport Advanced και πολύ πλούσιο εξοπλισμό η τιμή είναι 44.990 ευρώ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ