Αυτοκινηση

Ράλλυ Σαρδηνίας: Ανασκόπηση

Κατακτώντας τη χώρα της ομορφιάς: Το ράλι Italia Sardegna στην 20ή επέτειό του, υποδέχτηκε με ανοιχτές αγκάλες την Hyundai!

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ράλλυ Σαρδηνίας: Ανασκόπηση
© RBCP, WRC Teams

Ράλλυ Σαρδηνίας: Όλα όσα έγιναν στον αγώνα και οι κατατάξεις των οδηγών

Φωλιασμένο στην εκπληκτική Μεσόγειο Θάλασσα, το νησί της Σαρδηνίας, ή Sardegna όπως είναι γνωστό στα ιταλικά, μεταμορφώνεται κάθε χρόνο στην αρχή του καλοκαιριού σε πεδίο μάχης για τους λάτρεις της ταχύτητας κατά τη διάρκεια του ετήσιου Rally Italia Sardegna. Αυτό το συναρπαστικό ράλι συγκεντρώνει ταλαντούχους οδηγούς από όλο τον κόσμο, οι οποίοι οδηγούν τα αγωνιστικά τους αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων σε ανώμαλα εδάφη και τοπία που κόβουν την ανάσα.

Με μια πλούσια πλέον ιστορία και προκλητικές διαδρομές, το Ράλι Italia Sardegna έχει γίνει το αποκορύφωμα στο διεθνές ημερολόγιο αγώνων ράλι, συναρπάζοντας τόσο τους συμμετέχοντες όσο και τους θεατές.

Ράλλυ Σαρδηνίας: Ανασκόπηση
© RBCP, WRC Teams

Πρόκειται για έναν αγώνα δεξιοτήτων και αντοχής και προσαρμοστικότητας. Κάθε χρόνο, επαγγελματίες οδηγοί και οι ομάδες τους συγκεντρώνονται για να αγωνιστούν ενάντια στον χρόνο και ο ένας στον άλλον, με στόχο να κατακτήσουν τις προκλητικές για την δυσκολία τους Ειδικές Διαδρομές του. Το ράλι διεξάγεται αποκλειστικά σε χωματόδρομους, που περιβάλλονται από την ποικιλόμορφη τοπογραφία της Σαρδηνίας, που κυμαίνεται από πυκνά δάση έως βραχώδεις βουνοπλαγιές. Οι αγωνιζόμενοι πρέπει να επιδείξουν εξαιρετικό έλεγχο του αυτοκινήτου, ακρίβεια και ικανότητα πλοήγησης για ελιγμούς στις διάφορες συνθήκες και τις αλλαγές εδάφους.

Ράλλυ Σαρδηνίας: Ανασκόπηση
© RBCP, WRC Teams

Η φυσική ομορφιά της Σαρδηνίας θέτει τις βάσεις για μια οπτικά εντυπωσιακή εμπειρία ράλι. Τα κρυστάλλινα νερά, οι χρυσαφένιες αμμουδιές και τα γραφικά χωριά του νησιού λειτουργούν ως φόντο για την αγωνιστική δράση των κορυφαίων αυτοκινήτων. Οι θεατές απολαμβάνουν θέαμα που προκαλεί δέος καθώς επευφημούν τους αγαπημένους τους οδηγούς. Το ράλι Italia Sardegna δεν προβάλλει μόνο την ακατέργαστη δύναμη και την ευελιξία των αγωνιστικών μηχανών, αλλά αναδεικνύει επίσης τα μαγευτικά τοπία και την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.

Ράλλυ Σαρδηνίας: Ανασκόπηση

Ράλλυ Σαρδηνίας: Ιστορική σημασία και τεχνικές προκλήσεις

Το ράλι έχει τις ρίζες του στις αρχές της δεκαετίας του 1920, όταν οι λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού άρχισαν για πρώτη φορά να διοργανώνουν αγώνες στο νησί. Με τα χρόνια, το ράλι Italia Sardegna έχει εξελιχθεί σε μια διεθνώς αναγνωρισμένη διοργάνωση, προσελκύοντας διάσημους οδηγούς και κατασκευαστές. Η απαιτητική φύση του Ράλι Italia Sardegna είναι εμφανής στις τεχνικές προκλήσεις του. Ο αγώνας στο σύνολό του δοκιμάζει τις δυνατότητες του πληρώματος και του αυτοκινήτου στο όριο. Το συνεχώς μεταβαλλόμενο έδαφος, με το χώμα, τη σκόνη και την περιστασιακή λάσπη (που φέτος καθόρισε και την εξέλιξη του αγώνα), απαιτεί βέλτιστες επιλογές ελαστικών και ακριβή ρύθμιση του αυτοκινήτου. Οι στριφογυριστοί και κυματιστοί δρόμοι, σε συνδυασμό με τις απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες του νησιού, παρέχουν ένα επιπλέον επίπεδο πολυπλοκότητας που απαιτεί γρήγορη λήψη αποφάσεων και προσαρμοστικότητα.

Ράλλυ Σαρδηνίας: Ανασκόπηση
© RBCP, WRC Teams

Πάρτι για την Hyundai

Ο αγώνας άλλαξε επικεφαλής συνδυασμό για επτά φορές, αλλά στο τέλος ήταν ο Neuville (Hyundai i20 N Rally1) που κέρδισε αφού οδήγησε έξυπνα όλες τις ημέρες του αγώνα αλλά κυρίως στις διαδρομές του Σαββάτου που η καταιγίδα έκανε τους χωμάτινους δρόμους τσουλήθρες λάσπης… Έτσι ο Βέλγος οδηγός ανέβηκε από την Πέμπτη θέση της γενικής βαθμολογικής κατάταξης στην δεύτερη, πίσω από τον Φιλανδό Rovanpera, ο οποίος με το Toyota Yaris GR Rally1 τερμάτισε τρίτος. Τους δύο στην βαθμολογική κατάταξη χωρίζει πλέον μόνο μία νίκη, ήτοι 25 βαθμοί… Στην δεύτερη θέση ο επίσης Φινλανδός Lappi (Hyundai i20 N Rally1) συμπλήρωσε το εμφατικό 1-2 για την Hyundai, το πρώτο της χρονιάς!

Ράλλυ Σαρδηνίας: Ανασκόπηση
© RBCP, WRC Teams

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ