Αυτοκινηση

Ράλι Σαρδηνίας: Εντυπωσιακό 1-2 για την Hyundai

Η νίκη του Neuville αναζοπύρωσε το ενδιαφέρον για την κατάκτηση του τίτλου στο WRC

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ράλλυ Σαρδηνίας
© RBCP

Ράλι Σαρδηνίας: Τι έγινε την τελευταία ημέρα του αγώνα – Οι νικητές και οι βαθμολογίες

Ο Thierry Neuville ανέβηκε από την πέμπτη στη δεύτερη θέση της κατάταξης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA το απόγευμα της Κυριακής, μετά την πολυαναμενόμενη νίκη του στο Rally Italia Sardegna.

Ράλλυ Σαρδηνίας
© RBCP

Ο Βέλγος σταρ προηγήθηκε του ομόσταυλού του στην Hyundai, Esapekka Lappi κατά 33,0 δευτερόλεπτα, σε ένα ονειρικό 1-2 για τη Hyundai στον έκτο γύρο του θεσμού, σημειώνοντας τη 18η νίκη της καριέρας του μαζί με τον συνοδηγό Martijn Wydaeghe.

Το αποτέλεσμα χρησίμευσε ως παρθενικός θρίαμβος του 2023 τόσο για τον Neuville όσο και για την ομάδα του, βοηθώντας την κορεατική μάρκα να μειώσει την διαφορά σε επίπεδο βαθμολογίας Κατασκευαστών σε 23 βαθμούς από τον κορυφαίο κατασκευαστή του πρωταθλήματος Toyota Gazoo Racing.

Ράλλυ Σαρδηνίας
© RBCP

Το προβάδισμα άλλαξε χέρια εννέα φορές κατά τη διάρκεια του γρήγορου και δύσκολου αγώνα στην μεγαλόνησο της Μεσογείου μέχρι που ο Neuville τέθηκε επικεφαλής όταν ο αντίπαλος του GR Yaris, Sébastien Ogier, βγήκε εκτός δρόμου στην προτελευταία δοκιμή του Σαββάτου. Ξεπέρασε τον Lappi, ο οποίος πανηγύρισε την τρίτη συνεχόμενη θέση του στην πρώτη τριάδα.

«Προφανώς ήταν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο», δήλωσε ο Neuville, ο οποίος τώρα ακολουθεί τον προπορευόμενο στην βαθμολογία Οδηγών Kalle Rovanperä κατά 25 βαθμούς. «Ήρθαμε εδώ με την πεποίθηση ότι μπορούσαμε να παλέψουμε για τη νίκη, αλλά η πρώτη μέρα ήταν δύσκολη και χάσαμε λίγο χρόνο. Χθες βρεθήκαμε μπροστά και έπρεπε να το διαχειριστούμε μέχρι το τέλος. Είναι η πρώτη νίκη για την ομάδα φέτος, είναι το 1-2 και η πρώτη νίκη και για τον νέο επικεφαλής της ομάδας μας Cyril Abiteboul. Ο Craig Breen είναι επίσης στη μνήμη μας - θέλαμε τη νίκη στην Κροατία γι' αυτόν, αλλά την πήραμε τώρα».

Ράλλυ Σαρδηνίας
© RBCP

Ο Rovanpera ολοκλήρωσε το βάθρο στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης, το καλύτερο αποτέλεσμά του από τις πέντε προσπάθειες του Rally Italia Sardegna.

Στην κατηγορία WRC2 ο Γάλλος Adrien Fourmaux (Ford Fiesta) ήταν επικεφαλής περισσότερο από μισό λεπτό πριν από την τελευταία Ειδική Διαδρομή (Power Stage), αλλά μόλις 1,4 χιλιόμετρα από τον τερματισμό βγήκε από τον δρόμο προσφέροντας ουσιαστικά μία ανέλπιστη νίκη στον ακολουθούντα Andreas Mikkelsen (Skoda Fabia).

Η σεζόν του WRC μπαίνει πλέον στο δεύτερο μισό της με το θρυλικό Safari Rally στην Kenya να πραγματοποιείται από τις 22 έως τις 25 Ιουνίου.

Ράλλυ Σαρδηνίας
© RBCP

Ράλι Σαρδηνίας: Οι νικητές και οι βαθμολογίες

Στην κορυφαία κατηγορία του WRC οι νικητές ήταν: 1ος ο Thierry Neuville (Hyundai i20), 2ος ο Esapekka Lappi (Hyundai i20), 3ος o Kalle Rovanpera (Toyota Yaris),

Στην κατηγορία WRC2 οι νικητές ήταν: 1ος Andreas Mikkelsen (Skoda Fabia Rally2 evo), 2ος ο Teemu Suninen (Hyundai i20 N Rally2), 3ος ο Kajetan Kajetanowicz (Skoda Fabia Rally2 evo)

Βαθμολογίες

Στο πρωτάθλημα οδηγών οι βαθμολογίες είναι: Kalle Rovanpera (113), Thierry Neuville (93), Ott Tanak & Elfyn Evans (81), Sebastien Ogier (69), Esapekka Lappi (67), Dani Sordo (36)

Στο πρωτάθλημα κατασκευαστών οι βαθμολογίες είναι: Toyota Gazoo Racing (228), Hyundai Motorsport (212), M-Sport Ford (144)

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ