- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ράλι Κένταυρος: Δεύτεροι στην κατηγορία Ν οι Κόρακας-Κότσαλης με το Mitsubishi Lancer Evo στα χρώματα της ATHENS VOICE
Το πλήρωμα συγκέντρωσε πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα της κατηγορίας
Η ATHENS VOICE στο Ράλι Κένταυρος - Κώστας Κόρακας και Γιώργος Κότσαλης βρέθηκαν στη δεύτερη θέση της Κατηγορίας Ν και στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης
Το Πρωτάθλημα Ράλι Ασφάλτου ξεκίνησε και η ATHENS VOICE ήταν «παρούσα» στον πρώτο γύρο του θεσμού, το κραταιό Ράλι Κένταυρος που διεξήχθη σε ιστορικές Ειδικές Διαδρομές του Πηλίου. Εκεί το πλήρωμα Κώστας Κόρακας-Γιώργος Κότσαλης ξεπέρασαν εαυτούς και δυσκολίες και στο τέλος βρέθηκαν στη δεύτερη θέση της Κατηγορίας Ν και στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης.
Πριν τον αγώνα «ο νόμος του Μέρφυ» επισκέφτηκε τη συμμετοχή και τη «φιλοδώρησε» με μία αλληλουχία προβλημάτων που κάποια από αυτά, πιστά στον «νόμο» αυτό, έκαναν την παρουσία τους και στη διάρκεια του αγώνα, για να ξεπεραστούν όμως με επιτυχία στη συνέχεια.
Ωστόσο, η έλλειψη ελαστικών για τις βρόχινες συνθήκες της δεύτερης ημέρας περιόρισε τον ρυθμό των Κόρακα-Κότσαλη στο δεύτερο σκέλος του αγώνα με αποτέλεσμα να τερματίσουν στην έβδομη θέση, μακριά από τις πραγματικές δυνατότητές τους.
Παρ’ όλα αυτά, το πλήρωμα συγκέντρωσε πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα της κατηγορίας Ν, ολοκληρώνοντας στη δεύτερη θέση του βάθρου.
Το αυτοκίνητο, ένα Mitsubishi Lancer Evo R4GR, πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα, είχε την τεχνική φροντίδα και εξέλιξη της SV Motorsport, η αξιέπαινη δουλειά της οποίας αποδείχθηκε όταν οι μηχανικοί της ξενύχτισαν πριν τον αγώνα για εκτεταμένη επισκευή του κινητήρα, ώστε η συμμετοχή να βρεθεί στην αφετηρία του αγώνα.
Ο οδηγός της KORAKAS Racing, μέλος της Αγωνιστικής Ομάδας Πολυτεχνείου, Κώστας Κόρακας ανέφερε σχετικά με την έκβαση του αγώνα: «Είναι προφανές ότι για τις δυνατότητες του συνδυασμού πληρώματος αυτοκινήτου, αλλά και γενικότερα όλης της ομάδας, δεν μπορεί να είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα, μια και σε επίπεδο χρόνων στις Ειδικές διαδρομές δείξαμε ότι μπορούσαμε να είμαστε στο βάθρο των τριών πρώτων της γενικής κατάταξης. Ωστόσο μία αλληλουχία προβλημάτων, γνωστή συχνά στην εξέλιξη των αγώνων, μας στέρησε το κάτι παραπάνω».
Το αυτοκίνητο συντηρεί στις αγωνιστικές του εμφανίσεις η SV Motorsport του Σπύρου Βασιλείου, ενώ την προσπάθεια της συμμετοχής στήριξαν η Shift Gearboxes, τα Πρότυπα Ιατρικά Εργαστήρια LIFE CHECK, η φανοποιεία Δελησάββας και η ATHENS VOICE σε επίπεδο επικοινωνίας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα 11 μοντέλα που διεκδικούν τον φετινό τίτλο
Μια επιχειρηματική κίνηση στη φάση μετάβασης της χώρας μας προς την ηλεκτροκίνηση
Πρώτος ο Φερστάπεν με γρηγορότερο τον 44ο γύρο του Πιάστρι και τρίτο τον Σάινθ
Ο Τιερί Νεβίλ νικητής του Ράλλυ Σαουδικής Αραβίας
Σε 14 ή σε 9 μήνες οι Κινέζοι μπορούν να κατασκευάσουν ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο που παράγει πολύ υψηλού επιπέδου προϊόντα με απίθανη σχέση ποιότητας-τιμής
Συνδυάζει δεξιοτεχνία, λειτουργικότητα και επιδόσεις, εξασφαλίζοντας μια διαισθητική οδηγική εμπειρία σε κάθε ταξίδι.
Νικητής ο Φερστάπεν, δεύτερος ο Ράσελ, τρίτος ο Αντονέλλι με αποκλεισμό Νόρρις και Πιάστρι
«Φωτιά» στο πρωτάθλημα της F1
Λάντο Νόρις και Τζορτζ Ράσελ στο podium
Η viral καμπάνια που έγινε μάθημα εταιρικής ευφυΐας
Ετοιμοπαράδοτο και με γκάμα που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις
Όταν ο φόβος της κλήσης ξεπερνά τον φόβο του τραυματισμού
Σύμφωνα με την εταιρεία, «το αύριο της ηλεκτροκίνησης ξεκινά σήμερα»
Τα καλύτερα μοντέλα που κυκλοφόρησαν για το έτος στη χώρα μας
Πρώτος ο Νόρις, δεύτερος ο Αντονέλι με Μερσέντες, τρίτος ο Φερστάπεν
Ο πρωταθλητής του WRC του 2019 ανακοίνωσε ένα διάλειμμα από τους αγώνες ράλι, τερματίζοντας μια καριέρα 18 ετών, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση του FORUM8 Ράλλυ Ιαπωνίας
Ο Οτ Τάνακ εκτός συναγωνισμού για το πρωτάθλημα οδηγών
Ποια ήταν η πρώτη γυναίκα οδηγός αγώνων ταχύτητας
22 άρθρα για τις εξελίξεις στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία
Ένα από τα πιο αεροδυναμικά ηλεκτρικά οχήματα στην κατηγορία του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.