- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ράλλυ Μόντε Κάρλο 2023 - Ανταπόκριση: Στα 16 δευτερόλεπτα η διαφορά Σεμπαστιάν Οζιέ - Rovanpera
Θα είναι αρκετά; Όλα όσα συνέβησαν το Σάββατο στον θρυλικό αγώνα
WRC - Ράλλυ Μόντε Κάρλο 2023: Ανταπόκριση από το Μονακό - Προβάδισμα 16 δευτερολέπτων του Sebastian Ogier μετά τον αγώνα του Σαββάτου.
Έχοντας αναπτύξει ένα σημαντικό πλεονέκτημα άνω του μισού λεπτού την Παρασκευή, η προσοχή του Sebastien Ogier (Toyota Yaris) στράφηκε στη διατήρηση της πρώτης θέσης καθώς ο αγώνας με έδρα το Μονακό κατευθύνθηκε στο Alpes-de-Haute-Provence για έξι Ειδικές Διαδρομές (Ε.Δ.) συνολικού μήκους 111,78 km.
Η σειρά εκκίνησης του Σαββάτου ανατράπηκε, και τα πληρώματα ουσιαστικά ξεκινούσαν με ανάποδη σειρά, και έτσι ο Ogier έπρεπε να αντιμετωπίσει πιο «βρώμικες» συνθήκες δρόμου, καθώς χαλίκια, πέτρες και λάσπη παρασύρθηκαν στις Ε.Δ. από αυτούς που είχαν ήδη περάσει.
Ο Ogier, ο οποίος οδηγεί με μερική απασχόληση για την Toyota Gazoo Racing, ακολούθησε μια προσεκτική προσέγγιση. Δεν είχε καμία διάθεση για ρίσκο και απελπισμένος να μην επαναλάβει την απογοήτευση του περασμένου έτους, όπου ένας αιχμηρός βράχος προκάλεσε ένα κλατάρισμα το οποίο τον απέτρεψε από το να νικήσει. Όμως, η προσεκτική αυτή προσέγγιση του Σαββάτου επέτρεψε στον Kalle Rovanpera (Toyota Yaris) να μειώσει τη διαφορά και να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη 2η θέση με 16,0 δευτερόλεπτα διαφορά.
Ο Ogier είναι σίγουρος ότι αυτός ο χρόνος είναι υπέρ αρκετός για να διατηρήσει την υπεροχή του, αλλά, με τέσσερεις δύσκολες Ε.Δ. να απομένουν ακόμα, όλα θα μπορούσαν να συμβούν. Μία ακόμα νίκη εδώ θα τον βάλει στην κορυφή της τιμής του Rallye Monte-Carlo, ξεπερνώντας το ρεκόρ που μοιράζεται αυτήν τη στιγμή με τον παλιό αντίπαλο Sébastien Loeb.
Ο περσινός πρωταθλητής Kalle Rovanperä ξεκίνησε δυνατά και έκανε ταχύτερο χρόνο σε δύο από τις τρεις πρωινές Ε.Δ., προσθέτοντας και λίγο ακόμα δευτερόλεπτα στη διαφορά του από τον Thierry Neuville (Hyundai i20) ο οποίος «πήρε» και αυτός δυο Ε.Δ. και βρίσκεται στην 3η θέση με 16 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Rovanpera.
Ο Elfyn Evans (Toyota Yaris) βρίσκεται στην 4η θέση έχοντας κάνει ένα αξιόλογο comeback μετά το κλατάρισμα της Παρασκευής. Ο Ουαλός πέρασε τον Ott Tänak (Ford Puma) στη 2η Ε.Δ. της ημέρας και τελείωσε την ημέρα τερματίζοντας 24,5 δευτερόλεπτα πίσω από τον Neuville.
Για τον Tänak, ο οποίος επέστρεψε στο M-Sport Ford, υπήρξαν συναισθήματα ανακούφισης και απογοήτευσης μετά από ένα τεχνικό πρόβλημα που άφησε το Puma του με θέματα στο υδραυλικό τιμόνι (παρεμφερές με αυτό που αντιμετώπισε την Παρασκευή και o Pierre-Louis Loubet). Παρόλο που το πρόβλημα αυτό δεν του επέτρεψε να συναγωνιστεί τον Evans, το υδραυλικό τιμόνι δεν απέτυχε εντελώς – κάτι που ενδεχομένως να ήταν καταστροφικό καθώς δεν υπήρχε σέρβις ενδιάμεσα από τα δύο σκέλη της ημέρας.
Ο Ιάπωνας Takamoto Katsuta (Toyota Yaris) ανέβηκε στην έκτη θέση της γενικής περνώντας τον Dani Sordo (Hyundai i20) στην πρώτη Ε.Δ. από το Le Fugeret στο Thorame-Haute. Ο Sordo, ο οποίος τώρα κατέχει την έβδομη θέση, συνέχισε να αισθάνεται μπερδεμένος από την έλλειψη ανταγωνιστικότητας στους χρόνους του.
Ο Esapekka Lappi (Hyundai i20) βρίσκεται στην 8η θέση, ενώ ο Nikolay Gryazin και ο Yohan Rossel της κατηγορίας WRC2 βρίσκονται στην 9η και 10η θέση αντίστοιχα. Τέλος, ο Pierre-Louis Loubet αποσύρθηκε μετά από ζημιά στην πίσω ανάρτηση αφού χτύπησε σε μια γέφυρα στην πρώτη Ε.Δ. της ημέρας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η τιμή του ξεκινάει από τα 22.990 ευρώ
Με τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του είναι πρώτος στο Πρωτάθλημα Οδηγών
Προσαρμοσμένο στις ανάγκες μιας οικογένειας και με αρμονική ενσωμάτωση του νέου λογότυπου
Ξεχώρισαν τα Juke & Qashqai
Μικρά μυστικά και απαραίτητοι έλεγχοι για να ταξιδέψετε με ασφάλεια, αποφεύγοντας τις δυσάρεστες εκπλήξεις στον δρόμο
Ξεχωρίζει για τον μοντέρνο σχεδιασμό, την τεχνολογία και την αποδοτικότητά του.
Με αναβαθμισμένο εξοπλισμό και μέγιση ισχύ ηλεκτροκινητήρα στους 14 ίππους
Φθηνά αλκοτέστ γίνονται τάση - Αμφισβητείται η αξιοπιστία και αυξάνεται ο κίνδυνος
Νέες τεχνολογίες και εντυπωσιακό πλαίσιο
Με αμετάβλητη αισθητική από το 2015
Πρώτος ο 19χρονος Ιταλός με Mercedes, δεύτερος ο Πιάστρι με ΜcLaren, τρίτος ο Λεκλέρ με Ferrari
Παρακολουθήσαμε την πανελλήνια «πρώτη» παρουσίαση του 7GT, του αμιγώς ηλεκτρικού Grand Tourer της Zeekr στην Ελλάδα.
Πόσο εφικτή είναι η καθημερινή χρήση των ηλεκτροκίνητων ΙΧ και ταξί;
Η υβριδική τεχνολογία SHS και η ειδικά σχεδιασμένη μπαταρία υψηλών επιδόσεων
Υβριδική τεχνολογία και πρακτικότητα σε ένα σύγχρονο οικογενειακό SUV
Ο Φερστάπεν εγκαταλείπει λόγω τεχνικού προβλήματος, με τον 20χρονο Αντονέλι πρώτο και τον Τζορτζ Ράσελ στη δεύτερη θέση
Είναι ο πρώτος Ιάπωνας οδηγός που κερδίζει αγώνα ράλι από το 1992
Αναφορές από SkyNews και Telegraph κάνουν λόγο για ακύρωση των δύο αγώνων του Απριλίου λόγω αστάθειας
Σημείο αναφοράς για το αυτοκίνητο από το 2017
Δύο νίκες για τη Mercedes, τρίτη η Ferrari με τον Λεκλέρ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.