Αυτοκινηση

Ράλι Ιαπωνίας: H Hyundai παίρνει το 1-2 στο «σπίτι» της Toyota

Ο Thierry Neuville κερδίζει το Ράλι Ιαπωνίας

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ράλι Ιαπωνίας
© RBCP, WRC Teams

Ράλι Ιαπωνίας – Τελευταία ημέρα: Νικητής ο Thierry Neuville. Οι βαθμολογίες στο πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών

Το τέλος του πρωταθλήματος του WRC 2022 ήταν κατ’ ελάχιστον αναπάντεχο. Η μέρα ξεκίνησε με τον Thierry Neuville (Hyundai i20) να βρίσκεται στην 1η θέση, μονάχα 4 δευτερόλεπτα πίσω από τον 2ο Elfyn Evans (Toyota Yaris). Μετά το πέρας της πρώτης Ειδικής Διαδρομής (Ε.Δ.) η διαφορά είχε συρρικνωθεί στα 0,6 δευτερόλεπτα. Στην 2η Ε.Δ. όμως της ημέρας ο Evans είχε ένα κλατάρισμα, σταμάτησε να αλλάξει λάστιχο, και έτσι έπεσε στην 4η θέση χάνοντας σχεδόν 2 λεπτά. Αυτό έδωσε την ευκαιρία τόσο στον Ott Tanak (Hyundai i20) να ανέβει στη δεύτερη θέση, όσο και στον Takamoto Katsuta (Toyota Yaris) να διεκδικήσει μια θέση στο 3ο βάθρο.

Ράλι Ιαπωνίας
© RBCP, WRC Teams

Η υπόλοιπη ημέρα διεξήχθη χωρίς περαιτέρω δράματα, και ενώ ο Katsuta είχε και αυτός ένα κλατάρισμα στην προτελευταία Ε.Δ., δεν έχασε τη θέση του. Ο αγώνας λοιπόν τελείωσε με τη Hyundai να κάνει το 1-2 στο «σπίτι» της Toyota με τους Neuville και Tanak αντίστοιχα, και τον Katsuta να τερματίζει στην 3η θέση.

Στην 4η βρέθηκε ο Sebastien Ogier (Toyota Yaris), στην 5η ο Elfyn Evans, και στην 6η ο Gus Greensmith (Ford Puma). O Kalle Rovanpera (Toyota Yaris) τερμάτισε στην 12η θέση, ενώ ο Craig Breen (Ford Puma) στην 24η.

Ράλι Ιαπωνίας
© RBCP, WRC Teams

Στην κορυφαία κατηγορία του WRC οι νικητές ήταν: 1ος ο Thierry Neuville (Hyundai i20), 2ος ο Ott Tanak (Hyundai i20), 3ος ο Takamoto Katsuta (Toyota Yaris).

Στην κατηγορία WRC2 οι νικητές ήταν: 1ος ο Gregoire Munster (Hyundai i20 N Rally2), 2ος ο Teemu Suninen (Hyundai i20 N Rally2), 3ος ο Emil Lindholm (Skoda Fabia Rally2 evo).

Ράλι Ιαπωνίας
© RBCP, WRC Teams

Βαθμολογίες

Στο πρωτάθλημα οδηγών οι βαθμολογίες είναι: Kalle Rovanpera (255), Ott Tanak (205), Thierry Neuville (193), Elfyn Evans (134), Takamoto Katsuta (122), Sebastien Ogier (97), Craig Breen (84), Dani Sordo (59), Esapekka Lappi (58), Gus Greensmith (44), Sebastien Loeb (35), Oliver Solberg (33), Pierre-Louis Loubet (31), Adrien Fourmaux (13)

Στο πρωτάθλημα κατασκευαστών οι βαθμολογίες είναι: Toyota Gazoo Racing (525), Hyundai Motorsport (455), M-Sport Ford (257)

Ράλι Ιαπωνίας
© RBCP, WRC Teams

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ