Αυτοκινηση

Ράλι Ιαπωνίας: O Ogier στην 1η θέση μετά την 1η Ειδική Διαδρομή

O Ogier επαίνεσε τον Landais, αλλά παραδέχτηκε ότι ο αγώνας ξεκινάει την Παρασκευή

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ράλι Ιαπωνίας
© RBCP, WRC Teams

Ράλι Ιαπωνίας – Ημέρα πρώτη: Το δοκιμαστικό Shakedown, η πρώτη Ειδική Διαδρομή και οι θέσεις των οδηγών.

Σήμερα, Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, ξεκίνησε το Ράλι Ιαπωνίας με το δοκιμαστικό Shakedown το πρωί και την πρώτη Ειδική Διαδρομή (Ε.Δ.) του αγώνα αργότερα το απόγευμα. Στο Shakedown τον ταχύτερο χρόνο μοιράστηκαν ο Thierry Neuville (Hyundai i20) και ο Elfyn Evans (Toyota Yaris) στα 2 λεπτά, 4 δευτερόλεπτα και 6 δέκατα. Τρίτος ταχύτερος ήταν ο Sebastien Ogier με 2 λεπτά, 5 δευτερόλεπτα και 1 δέκατο.

Thierry Neuville
Thierry Neuville © RBCP, WRC Teams

Ο οχτώ φορές πρωταθλητής Sebastien Ogier οδηγεί για πρώτη φορά με τον Γάλλο συνοδηγό Vincent Landais (πρώην συνοδηγό του Pierre-Louis Loubet (Ford Puma) ο οποίος «έκλεισε» τη χρονιά του με την M-Sport Ford στον προηγούμενο αγώνα στο Ράλι Καταλονίας). Να θυμίσουμε ότι ο Ogier κέρδισε το Ράλι Καταλονίας (RallyRACC - Rally de España) με τον συνοδηγό Benjamin Veillas, εξασφαλίζοντας την νίκη της Toyota Gazoo Racing για το πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Ράλι Ιαπωνίας
© RBCP, WRC Teams

Στην πρώτη Ε.Δ. της ημέρας στο Ράλι Ιαπωνίας, τον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος για το 2022, ταχύτερο χρόνο έκανε ο Ogier, 2ος υπήρξε ο Craig Breen (Ford Puma), και 3ος ο Ott Tanak (Hyundai i20). Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μονάχα ένα δέκατο του δευτερολέπτου χωρίζει τον Ogier από τον Breen, και τον Breen από τον Tanak.

Ott Tanak
Ott Tanak © RBCP, WRC Teams

O Ogier επαίνεσε τον Landais, αλλά παραδέχτηκε ότι ο αγώνας ξεκινάει την Παρασκευή όταν τα πληρώματα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν έξι εξαντλητικές Ε.Δ. γύρω από την περιοχή Aichi. «Ήταν ένα έντονο recce, αλλά μέχρι στιγμής ο Vincent κάνει καλή δουλειά», είπε ο Ogier.

Στην 4η θέση βρίσκεται ο Thierry Neuville, μόλις ένα δέκατο πίσω από τον ομόσταυλό Tanak, και στην 5η ο πρωταθλητής Kalle Rovanpera (Toyota Yaris) τρία δέκατα του δευτερολέπτου πιο πίσω.

Ράλι Ιαπωνίας
© RBCP, WRC Teams

Η πρώτη και μοναδική Ε.Δ. για σήμερα ακυρώθηκε για τα μετέπειτα πληρώματα μετά το σοβαρό ατύχημα του ντόπιου Toshiro Arai (Citroën C3 Rally2). Τόσο ο Arai όσο και ο συνοδηγός Naoya Tanaka μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για ιατρικούς ελέγχους.

Ο αγώνας θα έχει 19 Ε.Δ. και θα καλύψει 284,27 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ