Αυτοκινηση

Ράλι Βελγίου: Ο Thierry Neuville είναι μπροστά

Ο Kalle Rovanpera εκτός αγώνα μετά από το πρώτο του λάθος φέτος

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Rally Ypres
© RBCP/WRC Teams

Ράλι Βελγίου - Τι έγινε στην πρώτη μέρα - Προηγείται ο Thierry Neuville

Μετά το τέλος της πρώτης Ειδικής Διαδρομής (Ε.Δ.) σήμερα, ο Kalle Ronvapera (Toyota Yaris) βρισκόταν στην πρώτη θέση με 2,5 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Ουαλό Elfyn Evans (Toyota Yaris). Όμως στην 2η Ε.Δ. όλα άλλαξαν όταν ο Rovanpera, για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα, έκανε ένα λάθος: πήρε λίγο ανοιχτά μια αριστερή στροφή, «βρήκε» ο μπροστινός δεξί τροχός σε ένα μικρό χαντάκι, το Yaris του απογειώθηκε και τούμπαρε 3 φορές. Το πλήρωμα ήταν εντάξει, το αυτοκίνητο όμως διαλύθηκε σε σημείο που ακόμα δεν γνωρίζουν εάν το roll cage είναι εντάξει και αν θα μπορέσει να επισκευαστεί για να αγωνιστεί ξανά αύριο.

Ράλι Βελγίου - Τι έγινε στην πρώτη μέρα - Προηγείται ο Thierry Neuville
© RBCP/WRC Teams

Την ευκαιρία αυτή άρπαξαν από εκείνη τη στιγμή οι Elfyn Evans, Thierry Neuville (Hyundai i20), και Ott Tanak (Hyundai i20), και για την υπόλοιπη ημέρα πάλεψαν μεταξύ τους για την πρώτη θέση. Μέχρι και την 6η Ε.Δ. της ημέρας ο Evans ήταν μπροστά με πολύ μικρές όμως χρονικές διαφορές. Μετά το τέλος του πρωινού σκέλους, η διαφορά του από τον 2ο στην κατάταξη Tanak ήταν μόλις 2,3 δευτερόλεπτα, και από τον 3ο Neuville 8,8.

Στο μεσημεριανό όμως σκέλος ο Neuville ξεκίνησε να ροκανίζει σιγά σιγά τον χρόνο, μέχρι που στην 7η Ε.Δ. πέρασε μπροστά και βγήκε στην 1η θέση με 0,6 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Tanak και 0,7 από τον Evans. Στην 8η και τελευταία Ε.Δ. της ημέρας ο Evans έλαβε μια ποινή 10 δευτερολέπτων επειδή έφτασε με 1 λεπτό καθυστέρηση στο Time Control, παραμένοντας στην 3η θέση και αυξάνοντας τη διαφορά του από τον Neuville στα 13,7 δευτερόλεπτα.

Ράλι Βελγίου - Τι έγινε στην πρώτη μέρα - Προηγείται ο Thierry Neuville
© RBCP/WRC Teams

Στην 4η θέση βρίσκεται ο Esapekka Lappi (Toyota Yaris),  στην 5η και στην 6η τα δύο Ford Puma των Craig Breen και Gus Greensmith αντίστοιχα, στην 7η ο Oliver Solberg (Hyundai i20), και στην 8η ο Adrien Fourmaux (Ford Puma). Τέλος, ο Takamoto Katsuta βρίσκεται 5 λεπτά πίσω, εκτός πρώτης δεκάδας, στην 11η θέση καθότι αντιμετώπισε προβλήματα μετάδοσης με το Yaris του.

Day 1 Morning Highlights | Ypres Rally Belgium 2022

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ