Αυτοκινηση

Ξεκινάει το Ράλι Σαφάρι Κένυα

Sebastien Ogier και Sebasiten Loeb θα αναμετρηθούν για τρίτη φορά φέτος στον έκτο αγώνα της χρονιάς

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ράλι Σαφάρι στην Κένυα

Ράλι Σαφάρι στην Κένυα: Ο Kalle Rovanperä ταχύτερος στο Shakedown - Ο καιρός και οι στόχοι των οδηγών.

Σήμερα, 23 Ιουνίου 2022, ξεκινάει το Ράλι Σαφάρι στην Κένυα, όπου θα επιστρέψουν οι δύο μεγάλοι Seb (Sebastien Ogier, με Toyota Yaris, και Sebasiten Loeb, με Ford Puma). Οι θρύλοι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA θα αναμετρηθούν για τρίτη φορά φέτος στον έκτο αγώνα της χρονιάς. Ο εννιά φορές πρωταθλητής Loeb έγινε στα 47 του χρόνια ο γηραιότερος νικητής του WRC στην ιστορία όταν κέρδισε το Rallye Monte-Carlo τον Γενάρη του 2022 με το M-Sport Ford Puma Rally1.

Ράλι Σαφάρι στην Κένυα

Ο Ogier, της Toyota Gazoo Racing, οκτώ φορές νικητής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, ανέβηκε στο πρώτο βάθρο του Rally Safari το 2021, όταν ο αγώνας επέστρεψε στη ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος μετά από 19 χρόνια απουσίας. Αυτή θα είναι η πρώτη τους αναμέτρηση στην Κένυα, καθότι η τελευταία φορά που έλαβε μέρος ο Loeb σε αυτόν τον αγώνα ήταν το 2002.

Ράλι Σαφάρι στην Κένυα

Χθες το πρωί, Τετάρτη 22 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε το δοκιμαστικό Shakedown και ο ηγέτης του φετινού πρωταθλήματος αυτή τη στιγμή, Kalle Rovanperä (Toyota Yaris) έκανε τον γρηγορότερο χρόνο (3 λεπτά και 42.1 δευτερόλεπτα). Δεύτερος, με διαφορά μισού δευτερολέπτου, ήταν ο Thierry Neuville (Hyundai i20), και τρίτος ο Sebastien Loeb (Ford Puma), 1.8 δευτερόλεπτα πίσω από τον νεαρό Kalle.

Ράλι Σαφάρι στην Κένυα

Εάν οι μετεωρολόγοι είναι σωστοί, προβλέπονται καταιγίδες κατά τη διάρκεια της τετραήμερης αναμέτρησης των πληρωμάτων σε έναν από τους πιο δύσκολους αγώνες του ημερολογίου, και η βροχή μπορεί σε λίγα μόνο λεπτά να μετατρέψει τα ξηρά τμήματα των Ειδικών Διαδρομών (Ε.Δ.) σε επικίνδυνα «λασπόλουτρα».

Ράλι Σαφάρι στην Κένυα

«Πέρυσι είχαμε ένα πολύ ωραίο καλωσόρισμα και μια υπέροχη ατμόσφαιρα», είπε ο Ogier. «Η νίκη ήταν το κερασάκι στην τούρτα και θα είναι υπέροχο να προσπαθήσουμε να το επαναλάβουμε φέτος με λίγη περισσότερη γνώση του τι να περιμένουμε από τις Ε.Δ. Είναι σίγουρα ένας αγώνας όπου δεν πρέπει ποτέ να τα παρατάς, και φέτος με τα αυτοκίνητα να είναι ακόμα τόσο καινούργια, ίσως πρέπει να είμαστε ακόμα πιο έξυπνοι», πρόσθεσε.

Ο Rovanperä έχει δείξει απίστευτη φόρμα μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν με τρεις νίκες σε πέντε αγώνες. Είναι στην κορυφή της βαθμολογίας με 55 βαθμούς διαφορά από τον 2ο στην κατάταξη Thierry Neuville, αλλά θα έχει σίγουρα ένα μειονέκτημα ανοίγοντας τους χωματόδρομους (κάνοντας τη γνωστή «σκούπα»), γεγονός που του κόστισε μια καλύτερη θέση Rally Italia Sardegna νωρίτερα αυτό το μήνα.

Ράλι Σαφάρι στην Κένυα

Ο Thierry Neuville της Hyundai Motorsport κυνηγά τη λύτρωση αφού τo 2021 το Ράλι Σαφάρι απεδείχθη ιδιαίτερα επώδυνο. Ο Βέλγος πέρυσι προηγείτο στο μεγαλύτερο μέρος του ράλι μέχρι που παρουσιάστηκε πρόβλημα με την πίσω ανάρτηση και έχασε τον αγώνα. Την ομάδα της Hyundai συμπληρώνουν ο νικητής του Rally Italia Sardegna, Ott Tänak, καθώς και ο Oliver Solberg, ο οποίος αντικαθιστά τον Dani Sordo στο τρίτο i20 N.

«Αισθάνομαι άνετα στις Ε.Δ. και φέτος είμαστε εδώ για εκδίκηση», εξήγησε ο Neuville. «Είναι ένας πολύ σκληρός αγώνας και ο καιρός μπορεί επίσης να παίξει σημαντικό ρόλο, αλλά ανυπομονούμε για αυτό».

Ράλι Σαφάρι στην Κένυα


*Φωτό: RBCP, WRC Teams

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ