Αυτοκινηση

Formula 1: Ο Φερστάπεν κέρδισε το GP του Μπακού

«Φιάσκο» για Λεκλέρ και Ferrari

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ap22142505188927_1-960x600.jpg
Μαξ Φερστάπεν © EPA Pool

Formula 1, GP Μπακού: Ο Φερστάπεν ξανά στην κορυφή.

Ο Μαξ Φερστάπεν είδε πρώτος την καρό σημαία στο GP του Μπακού και έτσι πήρε την πέμπτη του νίκη τη φετινή σεζόν. Η Red Bull έκανε το 1-2, με τον Σέρτζιο Πέρεζ να τερματίζει δεύτερος και τον Τζορτζ Ράσελ να ανεβαίνει ξανά στο βάθρο.

Ήταν η πέμπτη πρωτιά για τον Ολλανδό Παγκόσμιο πρωταθλητή. Η Red Bull κατάφερε το 1-2 για τρίτο Γκραν Πρι μετά την Ίμολα και την Ισπανία.

Οι Χάμιλτον, Γκασλί, Φέτελ έκλεισαν την πρώτη εξάδα, μπροστά από τους Αλόνσο, Ρικιάρντο, Νόρις, Οκόν.

Ο αγώνας εξελίχθηκε καταστροφικά για τη Φεράρι. Στον 9ο γύρο κι ενώ βρισκόταν στην τέταρτη θέση, ο Κάρλος Σάινθ αντιμετώπισε πρόβλημα με το μονοθέσιό του και αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τον αγώνα. Ήταν η τρίτη εγκατάλειψη για τον Ισπανό μετά την Αυστραλία και την Ίμολα. Λίγο αργότερα αναγκάστηκε και να εγκαταλείψει και ο Σαρλ Λεκλέρ.

Συγκεκριμένα, στον 20ο γύρο, έσκασε το μοτέρ στο μονοθέσιό του με αποτέλεσμα ο Μονεγάσκος να μην μπορεί να συνεχίσει. Ο Λεκλέρ είχε πάρει την pole position στις κατατακτήριες.

H Formula 1 ταξιδεύει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για την 9η στροφή του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, το επόμενο Grand Prix θα διεξαχθεί στον Καναδά και έτσι μετά από Μονακό και Αζερμπαϊτζάν δεν θα έχουμε αγώνα πόλης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ