Αυτοκινηση

Ράλι Καταλονίας-3η μέρα: Ο Thierry Neuville κρατάει το προβάδισμα

Ο Evans αδυνατεί να κάνει τη διαφορά, για ακόμη μια φορά

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ράλι Καταλονίας - Τι έγινε την τρίτη ημέρα

Ράλι Καταλονίας - Τι έγινε την τρίτη ημέρα: Η νίκη του Thierry Neuville σε 5 Ε.Δ. και ποιοι βρίσκονται στις υπόλοιπες θέσεις.

Μια εκπληκτική 2η ημέρα είχε σήμερα, Σάββατο 16 Οκτωβρίου, ο Βέλγος Thierry Neuville, με Hyundai i20, τερματίζοντας 1ος σε 5 από τις 7 Ειδικές Διαδρομές (Ε.Δ.) της ημέρας, και καταφέρνοντας να αφήσει τον Elfyn Evans 16.7 δευτερόλεπτα πίσω, όταν στο ξεκίνημα της ημέρας τους χώριζε λιγότερο από 1. Ο Evans φαίνεται να έχανε την αυτοπεποίθησή του όσο περνούσε η μέρα, και ταυτόχρονα πολύτιμο χρόνο, ο οποίος τώρα είναι απίστευτα δύσκολο να ανακτηθεί. Παρ’ όλα αυτά, βρίσκεται ακόμα στη 2η θέση. Ωστόσο, εάν η καθοδική σε επιδόσεις πορεία του συνεχιστεί και αύριο, ενδεχομένως ο ομόσταυλός του αλλά ανταγωνιστής του για το πρωτάθλημα Sebastien Ogier, με Toyota Yaris, να καταφέρει να ροκανίσει τα 22.3 δευτερόλεπτα που τους χωρίζουν. Σε αντίθεση με χθες, ο Ogier σήμερα φαίνεται να θέλησε να «συμμετέχει» ενεργά και όχι μόνο ανέβηκε στην 3η θέση της κατάταξης, αλλά, αλλάζοντας κάποιες ρυθμίσεις στο αυτοκίνητό του κατά τη διάρκεια του service, τερμάτισε 1ος και σε 2 από τις 7 Ε.Δ.

Ράλι Καταλονίας - Τι έγινε την τρίτη ημέρα

Δυστυχώς, ενώ ο Takamoto Katsuta επέστρεψε σήμερα μετά το ατύχημά του χθες, ο Ott Tanak, με Hyundai i20, δεν επανήλθε. Απογοητευτική για άλλη μια φορά η επίδοση του Kalle Rovanpera σε αυτόν τον αγώνα (είναι 5ος στην κατάταξη), και αυτό είναι κάτι που μας κάνει να αναρωτιόμαστε τι συνέβη μετά το Ακρόπολις και δεν έχει μπορέσει να βρει ρυθμό. Ο Dani Sordo, με Hyundai i20, βρίσκεται στην 4η θέση, αλλά δεν έχει υπάρξει ιδιαίτερα συνεπής ή σταθερός. Στην ομάδα της M-Sport, ο Gus Greensmith, με Ford Fiesta WRC, βρίσκεται στην 7η θέση, αλλά ο ομόσταυλός του Adrien Fourmaux είχε ένα κλατάρισμα στην 6η Ε.Δ. της ημέρας το οποίο αν και αρχικά φαινόταν απλό, επέφερε περαιτέρω βλάβες και έτσι έχασε πάρα πολύ χρόνο και βγήκε εκτός συναγωνισμού.

Ράλι Καταλονίας - Τι έγινε την τρίτη ημέρα

Τέλος, δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστο το γεγονός ότι όταν ο Nil Solans, είπε στο τέλος της 6ης Ε.Δ. με χιούμορ και χαμόγελο ότι: «απόλαυσα απίστευτα την Ε.Δ. αυτή και νιώθω υπέροχα στο αυτοκίνητό μου. Όλα πήγαν τέλεια. Νομίζω ότι για το υπόλοιπο 2021 δεν χρειάζομαι άλλο σεξ, είμαι κομπλέ». Οι σχολιαστές του wrc.com έχασαν τα λόγια τους, σοκαρίστηκαν, δεν ήξεραν τι να πουν, και αμέσως έσπευσαν να ζητήσουν συγγνώμη οι ίδιοι εκ μέρους του Solans, στη σύζυγο ή κοπέλα του οδηγού, για το σχόλιό του…

Ράλι Καταλονίας - Τι έγινε την τρίτη ημέρα

Ράλι Καταλονίας - Τι έγινε την τρίτη ημέρα


Φωτογραφίες: RBCP

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ