- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σε δημοπρασία μία Lancia Stratos HF Stradale του 1975
Ένα από τα πιο επιτυχημένα αγωνιστικά αυτοκίνητα που σχεδιάστηκαν ποτέ
Σε δημοπρασία βγαίνει ένα από τα πιο επιτυχημένα αγωνιστικά αυτοκίνητα που σχεδιάστηκαν ποτέ, η Lancia Stratos HF Stradale του 1975.
Στο σφυρί, μια Lancia Stratos HF Stradale του 1975, ένα από τα πιο επιτυχημένα αγωνιστικά αυτοκίνητα που σχεδιάστηκαν ποτέ. Σχεδιασμένη από τον Marcello Gandini της Carrozzeria Betrone και τον Cesare Fiorio της Lancia, το αυτοκίνητο είναι σύλληψη από τον Gandini της Stratos Zero του 1970 ως αγωνιστικό. Η σύλληψη αυτή παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τορίνο που συνέπεσε με την επιθυμία της Lancia να αντικαταστήσει την κατά κάποιον τρόπο γερασμένη Fulvia, το αυτοκίνητο που εκείνη την εποχή χρησιμοποιούσε η Lancia στους διεθνείς αγώνες αυτοκινήτου. Διαπιστώνοντας το ενδιαφέρον της Lancia, ο Gandini δημιούργησε ένα καινούργιο πρωτότυπο στο οποίο ενσωμάτωνε το σασί και το σύστημα κίνησης της Fulvia.
Ο Fioro ήταν αυτός που πρότεινε στον Ugo Gobbato, τον διαχειριστικό διευθυντή της Lancia, ένα αυτοκίνητο με αμάξωμα από την Carrozzeria Betrone, βασισμένο πάνω στην ιδέα της Stratos Zero. Ο Gobbato ήταν αυτός που είχε την ιδέα να έχει το καινούργιο αυτοκίνητο κινητήρα Ferrari V-6 και χειροκίνητο κιβώτιο πέντε ταχυτήτων. Την επόμενη χρονιά ένα πρωτότυπο, μια πορτοκαλί Stratos HF (high fidelity), έκανε ντεμπούτο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τορίνο του 1971. Και αυτό το πρωτότυπο σχεδιάστηκε από τον Marcello Gandini και θεωρήθηκε ότι ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε ποτέ επί τούτου για αγώνες αυτοκινήτου.
«Η Stratos γρήγορα εξελίχθηκε σε winner, κερδίζοντας την πρώτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αγώνων αυτοκινήτου επί τρία συναπτά έτη, ξεκινώντας από το 1974» σημειώνεται στην περιγραφή του αυτοκινήτου που δημοπρατείται. Η εκδοχή που δημοπρατείται είναι μια Stradale, ένα αυτοκίνητο δρόμου, κατασκευάστηκε με τρόπο που να λαμβάνει υπόψη τους κανονισμούς ομολογοποίησης και ο κατασκευαστής έχει προχωρήσει σε μικρές μετατροπές που επιτρέπουν στο αυτοκίνητο να ταξινομηθεί για χρήση στον δρόμο.
Η δημοπρασία αρχίζει στις 8 Σεπτεμβρίου.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διαθέσιμο στις εκδόσεις MAX και ULTRA με εργοστασιακή εγγύηση 7 ετών ή 160.000 km
Πρώτος ο Κίμι Αντονέλι με Mercedes, δεύτερος ο Λεκλέρ με Ferrari, τρίτος ο Φερστάπεν με Red Bull
Πιο μεγάλο, πιο οικονομικό, πιο σύγχρονο και πιο αποδοτικό συνολικά, φέρνει τα επάνω-κάτω στην αστική μετακίνηση και στην κατηγορία Α.
Ο Κίμι Αντονέλι επέστρεψε στις νίκες και εδραίωσε το προβάδισμά του στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1.
Το πρώτο μοντέλο της μάρκας στην ελληνική αγορά είναι ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο οικογενειακό SUV
Συνδυάζει αυτονομία έως 427 χλμ. και γρήγορη φόρτιση - Τα χαρακτηριστικά του
Μεταφορά αυτοκινήτων με πλοία, ταξίδια σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, αλλά και ενοικιάσεις αυτοκινήτων σε νησιά. Ας έχουμε τον νου μας…
Με δυναμικές γραμμές και έντονες λεπτομέρειες, όπως τα οριζόντια LED φώτα ημέρας, το Torres EVX αποπνέει ένα μοντέρνο και ξεχωριστό στυλ.
Από το Μουντιάλ του 1986 στο σήμερα: Η ιστορία του θρυλικού μοντέλου
Στόχος είναι η επίτευξη του «Vision Zero», δηλαδή ο μηδενισμός των θανάτων στους ευρωπαϊκούς δρόμους μέχρι το 2050
Πώς ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Κίμι Αντονέλι έμεινε πίσω και ο Φερστάπεν εγκατέλειψε
Το έξυπνο ηλεκτρικό όχημα για την πόλη του σήμερα
Το πλήρωμα του Ford Car Center τερμάτισε στη δεύτερη θέση μεταξύ των ελληνικών πληρωμάτων μετά από μία συνολικά εντυπωσιακή εμφάνιση
Ένας θεαματικός αγώνας με πολλές προσπεράσεις και ένταση στην κορυφή
Δεύτερη θέση και μια πολύ δύσκολη Κυριακή για τον Τιερί Νεβίλ
Ο Ενρίκο Γκαλιέρα παραιτείται λίγες εβδομάδες μετά την παρουσίαση του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της εταιρείας
Ένας περιεκτικός οδηγός για να απολαύσετε θέαμα, ήχους και δράση!
Γιατί όλο και περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν ένα κλασικό αυτοκίνητο για τη μεγάλη τους ημέρα
Ο Τότο Βολφ ψάχνει λογικές εξηγήσεις, αλλά στη Βαρκελώνη η Formula 1 απέδειξε ότι δεν είναι μόνο μαθηματικά και δεδομένα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.