Αυτοκινηση

WRC: Ο Tanak χάνει έναν ακόμα αγώνα στο Ράλι Σαρδηνίας

Ποιοι βρίσκονται στις πρώτες θέσεις του αγώνα μετά τη δεύτερη μέρα

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από το Ράλι Σαρδηνίας 2021

Ράλι Σαρδηνίας 2021: O Ott Tanak χτυπάει μία πέτρα και καταστρέφει την ανάρτησή του, και ο Sebastien Ogier βγαίνει μπροστά

Τέσσερα μόνο πληρώματα της κορυφαίας κατηγορίας βρίσκονται στις πρώτες θέσεις του αγώνα μετά τις χθεσινές και τις σημερινές εξελίξεις. Τα υπόλοιπα έξι, Teemu Suninen με Ford Fiesta, Kalle Rovanpera με Toyota Yaris, Gus Greensmith με Ford Fiesta, Pierre-Louis Loubet με Hyundai i20, Dani Sordo, με Hyundai i20, και Ott Tanak με Hyundai i20, βρίσκονται ουσιαστικά εκτός συναγωνισμού μετά τα ατυχήματα ή τεχνικά προβλήματα που είχαν.

Στιγμιότυπο από το Ράλι Σαρδηνίας 2021

Είχαμε τονίσει από την αρχή το πόσο απαιτητικός και δύσκολος είναι αυτός ο αγώνας, αλλά μετά το πέρας του Σαββάτου, συνειδητοποιούμε ακόμα περισσότερο πόσο εύκολο είναι να χαθεί όχι μόνο η πρωτιά, αλλά και η ελπίδα και για μια καλή θέση στην γενικότερη κατάταξη οδηγών.

Ενώ η ημέρα ξεκίνησε σχετικά ήρεμα, με τον Elfyn Evans, με Toyota Yaris, να βελτιώνει σημαντικά τις επιδόσεις του και να παίρνει το αίμα του πίσω, και τον Dani Sordo, με Hyundai i20, να χάνει πολύτιμα δευτερόλεπτα επειδή μπήκε λίγο νερό στον κινητήρα στην 1η Ειδική Διαδρομή (Ε.Δ.) της ημέρας, φτάνοντας στην τελευταία Ε.Δ. του πρωινού σκέλους, με μεγάλη λύπη είδαμε τον Ott Tanak να χτυπάει μια πέτρα στην άκρη του δρόμου και να καταστρέφει την πίσω αριστερά ανάρτησή του, χάνοντας την πολύτιμη πρώτη θέση που με συνέπεια και κόπο είχε κατακτήσει μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Στιγμιότυπο από το Ράλι Σαρδηνίας 2021

Επίσης, στην ίδια Ε.Δ. σταμάτησε και ο Gus Greensmith λόγω τεχνικού προβλήματος, και στην 3η Ε.Δ. του απογευματινού σκέλους ο Takamoto Katsuta με Toyota Yaris, σταμάτησε στην άκρη του δρόμο και έχασε αρκετά δευτερόλεπτα ενώ ο συνοδηγός του βγήκε και αφαίρεσε το κάλυμμα του αεραγωγού που χρησιμοποιείται στις απλές διαδρομές, το οποίο όμως έπρεπε να είχε αφαιρεθεί πριν μπουν στην Ε.Δ. Τέλος, ενώ πιστεύαμε ότι τα χειρότερα περάσανε… στην προτελευταία Ε.Δ. της ημέρας, ο Dani Sordo βγήκε στο γρασίδι και χτύπησε έναν αγωγό νερού που ήταν στην άκρη του δρόμου βγαίνοντας εκτός αγώνα και επίσης εκτός συναγωνισμού.

Στιγμιότυπο από το Ράλι Σαρδηνίας 2021

Η κατάταξη λοιπόν αυτή τη στιγμή έχει ως εξής: 1ος ο Sebastien Ogier, με Toyota Yaris, 2ος ο Elfyn Evans με Toyota Yaris, 3ος ο Thierry Neuville με Hyundai i20, και 4ος ο Takamoto Katsuta με Toyota Yaris.

HIGHLIGHTS Stages 9-12 - WRC Rally Italia Sardegna 2021

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ