Αυτοκινηση

Ολοκληρώθηκε το Ράλι Φινλανδίας στον Αρκτικό Κύκλο

Ο Ott Tanak κερδίζει το Arctic Rally Finland και ο Kalle Rovanpera γίνεται ο νεότερος οδηγός που ηγείται στο πρωτάθλημα οδηγών στην ιστορία του WRC

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Arctic Rally Finland

Arctic Rally Finland: Οι νικητές σε όλες τις κατηγορίες, οι Ειδικές Διαδρομές και οι εκπλήξεις

Ολοκληρώθηκε, σήμερα Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, το Ράλι Φινλανδίας στον Αρκτικό Κύκλο. Νικητής ήταν ο Ott Tanak, με Hyundai i20. Δεύτερος στο βάθρο ανέβηκε ο 20χρονος Kalle Rovanpera, με Toyota Yaris, ο οποίος αυτή τη στιγμή ηγείται του πρωταθλήματος οδηγών με 38 πόντους, κάνοντάς τον τον νεότερο οδηγό να ηγείται στο πρωτάθλημα στην ιστορία του WRC. Την 3η θέση του βάθρου συμπλήρωσε ο Thierry Neuville, με Hyundai i20.

Arctic Rally Finland

Στην κατηγορία WRC 2 νικητής αναδείχθηκε ο Esapekka Lappi με Volkswagen Polo GTI R5, 2ος ο Andreas Mikkelsen με Skoda Fabia Rally2 evo, και 3ος o Nikolay Gryazin με Volkswagen Polo GTI R5. Αντίστοιχα στην κατηγορία WRC 3, στην πρώτη θέση τερμάτισε ο Teemu Asunmaa με Skoda Fabia Rally2 evo, 2ος ο Egon Kaur με Volkswagen Polo GTI R5, και 3ος ο Mikko Heikkila με Skoda Fabia Rally2 evo.

Arctic Rally Finland

Η 3η και τελευταία μέρα του αγώνα υπήρξε σύντομη, με μόνο δύο Ειδικές Διαδρομές (Ε.Δ.), αλλά γεμάτη αγωνία. Ο Mads Ostberg συνέβαλε στον σχολιασμό αυτού του αγώνα για ακόμα μια φορά και μοιράστηκε τη γνώση και εμπειρία του κατά τη διάρκεια του αγώνα. Για την σημερινή Ε.Δ. μας είπε, νωρίς το πρωί, ότι ήταν πιθανόν η πιο στενή και πιο τεχνικά απαιτητική όλου του αγώνα. Επίσης μας εξήγησε ότι όσο πιο γρήγορα πηγαίνεις τόσο καλύτερη πρόσφυση έχεις στον δρόμο και τόσο πιο αεροδυναμικός είσαι. Τέλος, μας αποκάλυψε ότι το πιο σημαντικό στοιχείο είναι η απόλυτη ισορροπία μεταξύ γκάζι και φρένου, επιτρέποντας έτσι στα καρφιά που «φοράνε» τα ειδικά αυτά ελαστικά να δουλέψουν για σένα και να σε κρατήσουν «βιδωμένο» στο έδαφος.

Arctic Rally Finland

Εντυπωσιακός υπήρξε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα ο 19χρονος Oliver Solberg, με Hyundai i20, και μας κατέστησε σαφές ότι η παρουσία του στο πρωτάθλημα, αλλά και στο άθλημα γενικότερα, μόνο σύντομη δεν θα είναι. Απογοητευτήκαμε αρκετά ωστόσο από τους οδηγούς της ομάδας M-Sport, Teemu Suninen και Gus Greensmith, οι οποίοι δεν κατάφεραν να φέρουν κανένα αξιόλογο αποτέλεσμα σε καμία φάση του αγώνα. Τέλος, αξιοσημείωτη ήταν για ακόμα μια φορά η παρουσία του Ιάπωνα Takamoto Katsuta, με Toyota Yaris, ο οποίος υπήρξε συνεπής, σταθερός, γρήγορος, και γεμάτος αυτοπεποίθηση, και του Craig Breen, με Hyundai i20, ο οποίος αν και έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο πρωτάθλημα του 2021, έδειξε ότι έχει πολλά να προσφέρει στην ομάδα του. 

Arctic Rally Finland


Φωτογραφίες: RBCP, WRC teams

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ