Αυτοκινηση

Η δεύτερη μέρα του Arctic Rally Finland

Ο Tanak συνεχίζει να είναι μπροστά με διαφορά, ενώ ο Ogier βγήκε εκτός συναγωνισμού

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Arctic Rally Finland

Arctic Rally Finland: Όλα όσα είδαμε τη δεύτερη ημέρα του Ράλι Φινλανδίας στον Αρκτικό Κύκλο

Ολοκληρώθηκε η 2η μέρα του Ράλι Φινλανδίας στον Αρκτικό Κύκλο το Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου. Αυτή υπήρξε και η μεγαλύτερη μέρα του αγώνα με 6 Ειδικές Διαδρομές (Ε.Δ.), 3 πρωινές και 3 απογευματινές. Η μέρα ήταν ηλιόλουστη με χαμηλότερες όμως θερμοκρασίες που έφταναν περίπου τους -4 βαθμούς Κελσίου.

Arctic Rally Finland

Πριν μπουν τα πληρώματα στις Ε.Δ. οι δημοσιογράφοι του WRC.com πήγαν στο Service Park για να πάρουν συνεντεύξεις από τους οδηγούς όσον αφορά τους στόχους τους για την ημέρα και τους προβληματισμούς τους για τις ενδεχόμενες δυσκολίες που παρουσιάζει ο αγώνας. Κύριο ερώτημα που τέθηκε σε όλους αλλά κανείς δεν απάντησε ήταν εάν θα έπαιρναν ένα ή δύο επιπλέον ελαστικά μαζί τους.

Arctic Rally Finland

Αξιοσημείωτες ήταν και σήμερα οι επιδόσεις του Ott Tanak, με Hyundai i20, ο οποίος κατάφερε να τερματίσει πρώτος σε 3 από τις 6 Ε.Δ. και να βρίσκεται αυτή τη στιγμή 1ος στην κατάταξη με διαφορά 24.1 δευτερολέπτων από τον 2ο Kalle Rovanpera, με Toyota Yaris. Οι διαφορές στον αγώνα αυτόν έχουν υπάρξει ασυνήθιστα μεγάλες σε σχέση με τι βλέπουμε σε άλλους αγώνες όπου το παιχνίδι παίζεται στα κλάσματα δευτερολέπτων μεταξύ οδηγών. Τρίτος στην κατάταξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Thierry Neuville, με Hyundai i20, και με διαφορά 1.8 δευτερολέπτων από τον Rovanpera.

Arctic Rally Finland

Τη δεύτερη μέρα του Ράλι είδαμε και κάποιες σοβαρές απώλειες: ο Pierre-Louis Loubet, με Hyundai i20, εγκατέλειψε στην 4η Ε.Δ. λόγω προβλήματος στον κινητήρα, ενώ ο Adrien Fourmeaux, με Ford Fiesta Rally 2, και ο Lorenzo Bertelli, με Ford Fiesta WRC, έχασαν τον έλεγχο του αυτοκινήτου, μπήκαν στο χιόνι και δεν μπόρεσαν να ξαναβγούν. Η πιο δραματική στιγμή της ημέρας αυτής όμως έλαβε χώρα όταν στην τελευταία Ε.Δ., και λίγα εκατοντάδες μέτρα πριν τον τερματισμό, ο Sebastien Ogier, με Toyota Yaris, έχασε τον έλεγχο σε μια στροφή και κόλλησε στο χιόνι. Με τη βοήθεια του συνοδηγού του, αφαίρεσαν με φτυάρια όσο χιόνι χρειαζόταν ώστε να μπορέσουν να μπουν ξανά στην Ε.Δ. και να φτάσουν στον τερματισμό, χάνοντας περίπου 10 λεπτά.

Arctic Rally Finland

Τέλος, να σημειώσουμε ότι στην κατηγορία WRC2 είδαμε σε αυτόν τον αγώνα την επιστροφή του Esapekka Lappi με Volkswagen Polo GTI R5, και ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι 1ος στην κατηγορία του, με τον Andreas Mikkelsen να ακολουθεί στη 2η θέση με Skoda Fabia Rally2 evo, και τον Nikolay Gryazin στην 3η θέση με Volkswagen Polo GTI R5.

Arctic Rally Finland

Arctic Rally Finland


Φωτογραφίες: RBCP, WRC teams

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ