- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Arctic Rally Finland: Τι είδαμε την πρώτη ημέρα
Η έκπληξη της πρώτης ημέρας του αγώνα, εκτός από το μαγευτικό τοπίο, είναι το απόλυτο comeback του τέως πρωταθλητή Ott Tanak
Arctic Rally Finland: Ανταπόκριση από την πρώτη ημέρα του Ράλι Φινλανδίας στον Αρκτικό Κύκλο
Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου ξεκίνησε το Ράλι Φινλανδίας, στον Αρκτικό Κύκλο, το οποίο πρώτη φορά μπαίνει στο ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC). Η ημέρα ξεκίνησε στις 9 το πρωί με το παραδοσιακό shadedown (κάτι που δυστυχώς δεν είδαμε στο Ράλι Μόντε-Κάρλο τον Γενάρη).
Σε αντίθεση με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που αντιμετώπισαν τα πληρώματα τις ημέρες των δοκιμών (-15 με -20 βαθμούς), χθες το πρωί η θερμοκρασία είχε ανέβει στους -2. Το τοπίο που είδαμε ήταν πραγματικά μαγευτικό, ομίχλη και χιόνι, παντού. Μόνο εκεί, στον Αρκτικό Κύκλο, θα έβρισκαν οι διοργανωτές τόσο την ποιότητα όσο και την ποσότητα χιονιού που χρειάζονταν για να διεξαχθεί ένας σωστός αγώνας στο χιόνι. Ο αγώνας αυτός ήρθε να πάρει τη θέση του Ράλι Σουηδίας ο οποίος ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας.
Το πρωί στο shakedown ο Kalle Rovanpera, με Toyota Yaris, ήταν αυτός που πέτυχε τον καλύτερο χρόνο, με τον Craig Breen να έρχεται στη 2η θέση με Hyundai i20, και τον Ott Tanak στην 3η, με Hyundai i20 επίσης. Ο Breen κάνει την πρώτη εμφάνισή του φέτος και ήδη στο πέρας της σημερινής ημέρας δείχνει να είναι ιδιαιτέρως ανταγωνιστικός και συνεπής τερματίζοντας 2ος στην πρώτη Ειδική Διαδρομή (Ε.Δ.) της ημέρας, και 3ος στην δεύτερη Ε.Δ.
Η θετική έκπληξη της ημέρας ήρθε από τον Ott Tanak, ο οποίος τερμάτισε 1ος και στις δύο Ε.Δ. με σημαντική διαφορά χρόνου, χωρίς μεν να δείχνει κάποια θεαματική οδήγηση, εκμεταλλευόμενος ωστόσο και τη θέση εκκίνησης. Αρνητική εντύπωση μας έκανε ο πρωταθλητής Sebastien Ogier, με Toyota Yaris, ο οποίος ναι μεν έχει το ελαφρυντικό ότι ξεκίνησε πρώτος οπότε και «έστρωνε» τον δρόμο για τους επόμενους, αλλά τερμάτισε 10ος και στις δύο Ε.Δ., κάτι το οποίο είναι ανήκουστο για τις επιδόσεις του και την εμπειρία του.
Αναμένουμε με αγωνία να δούμε πώς θα εξελιχθεί ο αγώνας και πώς (ή εάν) θα αλλάξουν τα σημερινά δεδομένα.
Φωτογραφίες: © RBCP, WRC teams
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επιστροφή στην Istanbul Park από το 2027 με πενταετή συμφωνία
Με Ηλεκτροκινητήρα μόνιμου συγχρονισμού μαγνήτη και μεγάλους τροχούς 19 ιντσών
Το «ηλεκτρικό pop icon της αγοράς, 100% ηλεκτρικό με ρετρό-φουτουριστικό σχεδιασμό και pop χρώματα»
Η εκτόξευση των τιμών στα καύσιμα επιταχύνει την ενεργειακή μετάβαση
Το νέο 5008 μπορεί να φιλοξενήσει έως και 7 επιβάτες, έχοντας την δυνατότητα να προσαρμόζεται σε κάθε ανάγκη
Η τιμή του ξεκινάει από τα 22.990 ευρώ
Με τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του είναι πρώτος στο Πρωτάθλημα Οδηγών
Προσαρμοσμένο στις ανάγκες μιας οικογένειας και με αρμονική ενσωμάτωση του νέου λογότυπου
Ξεχώρισαν τα Juke & Qashqai
Μικρά μυστικά και απαραίτητοι έλεγχοι για να ταξιδέψετε με ασφάλεια, αποφεύγοντας τις δυσάρεστες εκπλήξεις στον δρόμο
Ξεχωρίζει για τον μοντέρνο σχεδιασμό, την τεχνολογία και την αποδοτικότητά του.
Με αναβαθμισμένο εξοπλισμό και μέγιση ισχύ ηλεκτροκινητήρα στους 14 ίππους
Φθηνά αλκοτέστ γίνονται τάση - Αμφισβητείται η αξιοπιστία και αυξάνεται ο κίνδυνος
Νέες τεχνολογίες και εντυπωσιακό πλαίσιο
Με αμετάβλητη αισθητική από το 2015
Πρώτος ο 19χρονος Ιταλός με Mercedes, δεύτερος ο Πιάστρι με ΜcLaren, τρίτος ο Λεκλέρ με Ferrari
Παρακολουθήσαμε την πανελλήνια «πρώτη» παρουσίαση του 7GT, του αμιγώς ηλεκτρικού Grand Tourer της Zeekr στην Ελλάδα.
Πόσο εφικτή είναι η καθημερινή χρήση των ηλεκτροκίνητων ΙΧ και ταξί;
Η υβριδική τεχνολογία SHS και η ειδικά σχεδιασμένη μπαταρία υψηλών επιδόσεων
Υβριδική τεχνολογία και πρακτικότητα σε ένα σύγχρονο οικογενειακό SUV
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.