Αυτοκινηση

Arctic Rally Finland: Τι είδαμε την πρώτη ημέρα

Η έκπληξη της πρώτης ημέρας του αγώνα, εκτός από το μαγευτικό τοπίο, είναι το απόλυτο comeback του τέως πρωταθλητή Ott Tanak

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Arctic Rally Finland
© RBCP, WRC teams

Arctic Rally Finland: Ανταπόκριση από την πρώτη ημέρα του Ράλι Φινλανδίας στον Αρκτικό Κύκλο

Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου ξεκίνησε το Ράλι Φινλανδίας, στον Αρκτικό Κύκλο, το οποίο πρώτη φορά μπαίνει στο ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC). Η ημέρα ξεκίνησε στις 9 το πρωί με το παραδοσιακό shadedown (κάτι που δυστυχώς δεν είδαμε στο Ράλι Μόντε-Κάρλο τον Γενάρη).

Arctic Rally Finland

Σε αντίθεση με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που αντιμετώπισαν τα πληρώματα τις ημέρες των δοκιμών (-15 με -20 βαθμούς), χθες το πρωί η θερμοκρασία είχε ανέβει στους -2. Το τοπίο που είδαμε ήταν πραγματικά μαγευτικό, ομίχλη και χιόνι, παντού. Μόνο εκεί, στον Αρκτικό Κύκλο, θα έβρισκαν οι διοργανωτές τόσο την ποιότητα όσο και την ποσότητα χιονιού που χρειάζονταν για να διεξαχθεί ένας σωστός αγώνας στο χιόνι. Ο αγώνας αυτός ήρθε να πάρει τη θέση του Ράλι Σουηδίας ο οποίος ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας.

Arctic Rally Finland

Το πρωί στο shakedown ο Kalle Rovanpera, με Toyota Yaris, ήταν αυτός που πέτυχε τον καλύτερο χρόνο, με τον Craig Breen να έρχεται στη 2η θέση με Hyundai i20, και τον Ott Tanak στην 3η, με Hyundai i20 επίσης. Ο Breen κάνει την πρώτη εμφάνισή του φέτος και ήδη στο πέρας της σημερινής ημέρας δείχνει να είναι ιδιαιτέρως ανταγωνιστικός και συνεπής τερματίζοντας 2ος στην πρώτη Ειδική Διαδρομή (Ε.Δ.) της ημέρας, και 3ος στην δεύτερη Ε.Δ.

Arctic Rally Finland

Η θετική έκπληξη της ημέρας ήρθε από τον Ott Tanak, ο οποίος τερμάτισε 1ος και στις δύο Ε.Δ. με σημαντική διαφορά χρόνου, χωρίς μεν να δείχνει κάποια θεαματική οδήγηση, εκμεταλλευόμενος ωστόσο και τη θέση εκκίνησης. Αρνητική εντύπωση μας έκανε ο πρωταθλητής Sebastien Ogier, με Toyota Yaris, ο οποίος ναι μεν έχει το ελαφρυντικό ότι ξεκίνησε πρώτος οπότε και «έστρωνε» τον δρόμο για τους επόμενους, αλλά τερμάτισε 10ος και στις δύο Ε.Δ., κάτι το οποίο είναι ανήκουστο για τις επιδόσεις του και την εμπειρία του.

Arctic Rally Finland

Αναμένουμε με αγωνία να δούμε πώς θα εξελιχθεί ο αγώνας και πώς (ή εάν) θα αλλάξουν τα σημερινά δεδομένα.

Arctic Rally Finland


​Φωτογραφίες: © RBCP, WRC teams

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ