Αυτοκινηση

Το νέο Mitsubishi L200 επεκτείνει τα περιπετειώδη σενάριά σας

Πιστέψτε το!

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Mitsubishi L200

Το νέο Mitsubishi L200 γίνεται ο συνεχιστής της παράδοσης της μάρκας στα συστήματα τετρακίνησης και δεν ένα απλό ημιφορτηγό.

Ταυτότητα
Δεν είναι ένα απλό ημιφορτηγό που αντιλαμβανόμαστε με την πρώτη ματιά. Είναι ένα πλήρες σύγχρονο και ικανότατο αυτοκίνητο για επαγγελματίες, οικογενειάρχες, ή ανθρώπους που λατρεύουν την περιπέτεια. Η 6η γενιά «Rock Solid» του L200 με ριζική, νέα εμφάνιση και ισχυρό σύστημα τετρακίνησης, που έρχεται ανανεωμένη σε όλα να διατηρήσει τα σκήπτρα.

Mitsubishi L200

Η εμπειρία
Λέει η Mitsubishi στο promo του νέου L200: «Στην αναζήτηση της απόλυτης ανθεκτικότητας, υποβάλαμε το L200 σε εξαντλητικές δοκιμές. Αλλά το να είναι σκληρό, δεν ήταν αρκετό. Έπρεπε να είναι στιβαρό και πολύ ανθεκτικό, ακόμη και στις πιο απαιτητικές συνθήκες. Έπρεπε να είναι κάτι περισσότερο από ασταμάτητο. Και διαπιστώσαμε ότι ήταν ασταμάτητο. Πώς; Περνώντας από τρεις ειδικές διαδρομές-φόβητρο του πάλαι ποτέ κραταιού Ράλλυ Ακρόπολις, με το 1½ καμπίνας Club Cab L200! Συγκεκριμένα, κάναμε την Αγία Σωτήρα, τη Μάνδρα και την Αγία Τριάδα. Δρόμοι που στο μεγαλύτερο μέρος τους είναι ξεχασμένοι και, αν δεν είναι, σίγουρα δεν είναι και σε μεγάλη χρήση. Που σημαίνει ότι μετά από χειμώνα, τα νεροφαγώματα, τα αυλάκια και οι πέτρες που συναντήσαμε κανονικά θα έπρεπε να μας δημιουργήσουν τρόμο και ανασφάλεια. Μιλάμε για αυτές τις συνθήκες που όταν βιώνεις στην ερημιά, σε επισκέπτεται η ανησυχία… Όχι όμως εάν είσαι με ένα τέτοιο ασταμάτητο τετρακίνητο θηρίο, του οποίου η ανάρτηση κατάπινε ό,τι βρισκόταν στον δρόμο του, ενώ όπου χρειάστηκε η απλή τετρακίνηση Super Select 4WD II έκανε ό,τι έπρεπε για να βγούμε. Και λέμε «απλή τετρακίνηση» γιατί εκτός από ένα σημείο που βάλαμε «αργό», παντού κινηθήκαμε με νορμάλ 4WD».

Γνωριμία
Συμπληρώνονται ακριβώς 40 χρόνια αφότου λανσαρίστηκε το L200, το πρώτο pick-up ενός τόνου.

Με πάνω από 4,7 εκατομμύρια παγκόσμιες πωλήσεις, από τις οποίες περίπου 416.000 εξακολουθούν να κυκλοφορούν στην Ευρώπη και σήμερα, η Mitsubishi ρίχνει στην αγορά ένα σκληροτράχηλο όχημα με κορυφαίο σύστημα τετρακίνησης. Δυστυχώς η ελληνική νομοθεσία, σε αντίθεση με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή, δεν επιτρέπει την αγορά του από ιδιώτες.

Το 6ης γενιάς L200 έχει νέα εξωτερική σχεδίαση με την ονομασία «Rock Solid», βελτιωμένη ποιότητα κατασκευής, αναβαθμισμένο σύστημα 4WD, που περιλαμβάνει νέο «Off Road Mode» και σύστημα «Hill Descent Control», και όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού.

Στο διπλοκάμπινο L200, πέντε ενήλικες μπορούν να ταξιδέψουν με άνεση. Στη «μιάμιση» καμπίνα L200, που οι πίσω πόρτες ανοίγουν ανάποδα, στις πίσω θέσεις φιλοξενούνται δύο άτομα, ενώ ο χώρος της καρότσας είναι σαφώς μεγαλύτερος.

Αν εξαιρέσουμε την καρότσα, τότε έχουμε ένα καθ’ όλα σύγχρονο SUV μοντέλο με τεράστιες εκτός δρόμου δυνατότητες, ενώ είναι εξοπλισμένο με όλα τα σύγχρονα συστήματα υποστήριξης και ενημέρωσης του οδηγού.

Mitsubishi L200

Εκτός από τα νέα Off Road Modes και το σύστημα Hill Descent Control, η 6η γενιά L200 είναι βελτιωμένη σε σχέση με την προηγούμενη σε πολυάριθμους τομείς, ώστε να προσφέρει ένα υψηλότερο επίπεδο ενεργητικής ασφάλειας, οδηγικής άνεσης και αντοχής.

Μικρές κάμερες γύρω από το L200 σας επιτρέπουν να έχετε εικόνα του τι γίνεται μπροστά, πίσω και στις πλευρές του αυτοκινήτου. Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα που έχει συλλέξει, το σύστημα Multi Around Monitor μπορεί να δημιουργήσει μια εναέρια πανοραμική προβολή (bird's-eye view) του αυτοκινήτου για να σας βοηθήσει να προσανατολιστείτε και να σταθμεύσετε με ασφάλεια.

Διατίθεται σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού, την Invite και την πιο πλούσια Intense Plus, τόσο με «μιάμιση» καμπίνα Club Cab, όσο και διπλοκάμπινο Double Cab.

Mitsubishi L200

Στον δρόμο
Το νέο L200 χρησιμοποιεί έναν ελαφρύ αλουμινένιο 16-βάλβιδο κινητήρα 2,2 λίτρων, με ηλεκτρονικό σύστημα ψεκασμού common rail. Αυτό το σύστημα ψεκασμού παρέχει μέγιστη απόδοση του καυσίμου και οικονομία, καθώς και άμεση δυνατή επιτάχυνση και ροπή, τη στιγμή που θα τις χρειαστείτε. Επίσης, εξασφαλίζει χαμηλότερη εκπομπή ρύπων CO2.  Χρησιμοποιεί νέο υψηλότερων επιδόσεων, 6 τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, που συνεισφέρει σε χαμηλότερες εκπομπές ρύπων. Η αναβαθμισμένη ανάρτηση εξουδετερώνει τους κραδασμούς. Μπροστά, το L200 διαθέτει στιβαρή ανάρτηση με διπλά ψαλίδια, σπειροειδή ελατήρια και αντιστρεπτική ράβδο. Στο πίσω μέρος υπάρχουν νέα άνω-του-άξονα φύλλα σούστας.

Το αποτέλεσμα είναι σταθερή, άνετη και απόλυτα ελεγχόμενη οδήγηση, ακόμη και στα πιο απαιτητικά εδάφη.

Mitsubishi L200

Τετρακίνηση
Το νέο L200 διακρίνεται για τις αναβαθμισμένες ικανότητες on- & off-road χάρη στο σύστημα μόνιμης τετρακίνησης Super Select 4WD II, υποστηριζόμενο από νέα συστήματα Off Road Mode και Hill Descent Control, αλλά και στοιχεία άνεσης και εξοπλισμού επιβατικού αυτοκινήτου. Το νέο L200 γίνεται ο συνεχιστής της παράδοσης της μάρκας στα συστήματα τετρακίνησης.

Το σύστημα Super Select 4WD-II επιτρέπει στον οδηγό να επιλέγει την πιο κατάλληλη ρύθμιση του κιβωτίου τετρακίνησης, σύμφωνα με τις εδαφικές και οδηγικές συνθήκες.

Mitsubishi L200

Το νέο Off Road Mode λειτουργεί με ένα μπουτόν δίπλα στον επιλογέα της τετρακίνησης και διατίθεται με M/T και A/T (4WD μοντέλα). Εξάλλου, το νέο Off-road Mode προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής των προγραμμάτων οδήγησης GraveL, Mud/Snow, Sand και Rock (μόνο σε 4LLc) ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης.

Η αλλαγή από 2WD σε 4WD μπορεί να γίνει χωρίς να σταματήσει το αυτοκίνητο, με κάτω από 100 km/h (με εξαίρεση τη θέση 4WD Low / Lock), ανεξάρτητα από την επιφάνεια του δρόμου.

Το σύστημα Super Select 4WD-II χαρίζει σημαντική πρόσφυση όταν το αυτοκίνητο οδηγείται με άδεια καρότσα.

Mitsubishi L200

Τιμές
Η τιμή του Mitsubishi L200 Club Cab 2.2 4WD με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων, αρχίζει από 26.500 ευρώ, ενώ η τιμή εκκίνησης του διπλοκάμπινου Double Cab αρχίζει από τα 28.700 ευρώ.

Info
Πληροφορίες για το νέο Mitsubishi L200 εδώ

Mitsubishi L200

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ