Αυτοκινηση

Το «συλλεκτικό» smart fortwo urbanshadow μαγεύει

Το αυτοκίνητο που έδωσε πραγματικό νόημα στον όρο «αυτοκίνητα πόλης»

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
thumbnail_auto_-_kentriki.jpg

Το «συλλεκτικό» smart fortwo urbanshadow είναι η τελευταία έκδοση του αυτοκινήτου

Τι είναι
Είναι η τελευταία έκδοση του αυτοκινήτου που έδωσε πραγματικό νόημα στον όρο «αυτοκίνητα πόλης», είναι η πιο άρτια, η πιο όμορφη και η πιο συλλεκτική, μια και στο μέλλον, όλα τα smart θα κινούνται από ηλεκτροκινητήρα.

thumbnail_auto_2.jpg

Το ασυναγώνιστα μικρό μήκος των 2,69 m και ο κύκλος στροφής των 6,95 m που σπάει κάθε ρεκόρ, έχουν αναδείξει το smart fortwo όχι απλώς στο πρώτο γνήσιο αυτοκίνητο πόλης, αλλά και στο πιο συνεπές.

Design
Το smart fortwo στην έκδοση urbanshadow συνδυάζει γνωστά στοιχεία της σχεδίασης που το έκαναν style icon, όπως η διχρωμία λόγω του κλωβού ασφαλείας tridion και των bodypanel, με νέες ιδέες και λεπτομέρειες. Το αποτέλεσμα είναι μία σχεδίαση που σαφώς διαφοροποιείται και κάνει την πόλη λίγο πιο ενδιαφέρουσα.

Τα μπροστινά φώτα με εμφάνιση καθαρού κρυστάλλου διατίθενται με την προαιρετική λειτουργία Welcome και τα καμπυλόσχημα, ενσωματωμένα φώτα πορείας ημέρας τεχνολογίας οπτικών ινών LED. Στο πίσω τμήμα κυριαρχούν τα μεγάλα δίχρωμα φώτα, τα οποία στο πακέτο LED & Sensor αποτελούνται από στοιχεία LED. Εναρμονισμένα στον κλωβό ασφαλείας tridion, τα πίσω φώτα κάνουν τη σχεδίαση του πίσω τμήματος ιδιαίτερα αξιοπρόσεκτη ενώ προσθέτουν έντονο χαρακτήρα.

thumbnail_auto_1.jpg

Η πανοραμική οροφή μεγέθους 1,2 τετραγωνικών μέτρων από άθραυστο πολυκαρβονικό υλικό κάνει τον εσωτερικό χώρο πιο φωτεινό και αυξάνει την αίσθηση ευρυχωρίας. Συνδυάζει δύο τμήματα από ελασματοποιημένο κρύσταλλο εμπρός και ένα σκληρυμένο κρύσταλλο ασφαλείας πίσω.

Για σκίαση, έχετε στη διάθεσή σας ένα συνεχώς ρυθμιζόμενο αλεξήλιο, υφασμάτινο ρόλο. Επίσης, ο ελαφρύς χρωματισμός των τζαμιών φροντίζει, ώστε 60% της ηλιακής ενέργειας και 100% της υπεριώδους ακτινοβολίας να μένουν εκτός καμπίνας.

thumbnail_auto_5.jpg

Κινητήρες
Ο βενζινοκινητήρας ισχύος 71 ίππων με τρεις κυλίνδρους προσφέρει άφθονη οδηγική απόλαυση, και συμβάλλει στο χαμηλό συνολικό βάρος του smart, ενώ ο κινητήρας των 90 ίππων Turbo με επίσης τρεις κυλίνδρους εγγυάται σπορτίφ δυναμική οδήγηση ακόμη και στις μικρές διαδρομές και χάρη στις αποδοτικές επιταχύνσεις του, και δεν σου στερεί την ευχαρίστηση που αναζητάς, ακόμα και σε ένα αυτοκίνητο πόλης.

Να σημειώσουμε επίσης στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται η αυτόματη λειτουργία start-stop που, ναι, την χρειαζόμαστε! Αυτή, απενεργοποιεί αυτόματα τον κινητήρα όταν σταματά το αυτοκίνητο – μειώνοντας έτσι την κατανάλωση.

Info
Πληροφορίες για το smart fortwo urbanshadow εδώ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ