Αυτοκινηση

Η οικογένεια των SUV της Ford: Μεγέθη, δυνατότητες, επιδόσεις για όλους!

Καλύπτοντας ευρύ αγοραστικό κοινό, με σύνθετες αλλά και εξεζητημένες απαιτήσεις, τα SUV της Ford δίνουν λύσεις για κάθε χρήση, παραμένοντας πιστά στη θεσμική αξία των οδηγοκεντρικών αυτοκινήτων της μάρκας

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
ΤΕΥΧΟΣ 680
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ford EcoSport
Ford EcoSport

Ανεξάρτητα από το μοντέλο, τα Ford Crossover ή SUV είναι ικανά, άνετα και ευέλικτα και χαίρεσαι να τα οδηγείς. Παρέχουν τη δυνατότητα να κινείστε με άνεση και ευελιξία στις εκτός δρόμου διαδρομές, έχουν τη δύναμη που χρειάζεστε για να ρυμουλκείτε ένα ρυμουλκούμενο και μπορείτε να απολαύσετε ξεκούραστη οδήγηση σε μια εθνική οδό. Και όταν χρειαστεί να μεταφέρετε φορτίο, μπορείτε απλά να διπλώσετε τα πίσω καθίσματα για επιπλέον χώρο που επιζητάτε για να ικανοποιήσετε τα χόμπι σας. Ό,τι και να αναζητείτε, η οικογένεια των Ford Crossover και SUV διαθέτει ένα για εσάς.

Ford EcoSport

Είναι η ανανεωμένη έκδοση του μικρού SUV της Ford, που στοχεύει να ισχυροποιήσει την εταιρεία στην αγορά, όντας ένα από τα πλέον σύγχρονα και ευρύχωρα Crossover της κατηγορίας των supermini. Ξεχωρίζουμε το νέο σύστημα συνδεσιμότητας SYNC3, που ηγείται των τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού, εξάρουμε το ηχοσύστημα τελευταίας τεχνολογίας B&O Play, αλλά και την έξυπνη τετρακίνηση Intelligent All Wheel Drive, που θα διατίθεται μόνο με την diesel έκδοση.

Η νέα γενιά του EcoSport συνδυάζει τεχνολογία τελευταίας γενιάς με υψηλή ποιότητα σε κάθε επίπεδο, είτε αναφερόμαστε στους 3-κύλινδρους βενζινοκινητήρες του 1 λίτρου, είτε στον νέο κινητήρα Ford Eco Blue Diesel 1.5.

Ford EcoSport

Η δε απόσταση από το έδαφος που είναι 19 εκατοστά, μας επιτρέπει να κινούμαστε με άνεση και ασφάλεια στις όποιες εκτός δρόμου διαδρομές.

Ωστόσο ένας νεωτερισμός απαντάται στην πέμπτη πόρτα, η οποία ανοίγει αριστερόστροφα και η οποία μπορεί να δεχθεί και σύστημα βραχίονα συγκράτησης της ρεζέρβας! Οι τιμές για το Ford EcoSport αρχίζουν από τις €15.168 για την έκδοση 1.0 EcoBoost των 100 ίππων, ενώ εκείνες του diesel μοντέλου 1.5 EcoBlue των 100 ίππων, από €16.529.

Ford Edge

Είναι το μοντέλο που συμπληρώνει την τριλογία της Ford στην κατηγορία των SUV οχημάτων επί ευρωπαϊκού εδάφους. Το πρωτοεμφανιζόμενο Edge δεν είναι ένα ακόμα τυπικό αυτοκίνητο του είδους, αλλά ένα πληθωρικό στην όψη και την ουσία SUV. Επενδύει στην ουδετερότητα της εικόνας, αλλά δίνει έμφαση στην ποιότητα, την πολυτέλεια και την τεχνολογία.

Ford Edge

Το νέο Edge είναι εξοπλισμένο με μια ζηλευτή λίστα τεχνολογικών συστημάτων και χαρακτηριστικών, συμπεριλαμβανομένου του SYNC 3 με Φωνητικό Έλεγχο και οθόνη αφής. Μια ασύρματη βάση φόρτισης βοηθά να διατηρείτε το smartphone σας φορτισμένο. Το αυτορυθμιζόμενο σύστημα σταθερής ταχύτητας (ACC) με δυνατότητα στάσης και εκκίνησης ρυθμίζει αυτόματα την ταχύτητα βάσει της ταχύτητας του προπορευόμενου οχήματος. Οι επιβάτες έχουν εντυπωσιακούς χώρους να ταξιδέψουν, ενώ κάτι αντίστοιχο διαπιστώνουμε και με τον χώρο αποσκευών, στον οποίο έχουμε διαθέσιμα 602 λίτρα, που αγγίζουν τα 1.847 λίτρα όταν τα πίσω καθίσματα αναδιπλωθούν πλήρως. Το Ford Edge κινείται από τον 2λιτρο TDCi κινητήρα, ο οποίος διατίθεται σε εκδόσεις με 180 ή 210 ίππους, πάντα με υπερπλούσιο είναι η αλήθεια εξοπλισμό.

Ford Edge

Ford Kuga

Το νέο Ford Kuga διατίθεται σε μια ευρεία γκάμα συνδυασμών σε ό,τι αφορά στους κινητήρες και στα συστήματα μετάδοσης. Έτσι έχουμε τον βενζινοκινητήρα 1.5-λίτρων EcoBoost των 150 ίππων και τη δυνατότερη εκδοχή του με τους 180 ίππους, που συνδυάζονται με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, αλλά και κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Ford Kuga

Τέσσερις ενήλικες θα ταξιδέψουν με περίσσια άνεση μιας και οι χώροι στην καμπίνα το επιτρέπουν με το παραπάνω, όπως και ο χώρος φόρτωσης, ο οποίος φτάνει στα 456 λίτρα. Με το Ford SYNC 3, που είναι στάνταρ από τη βασική έκδοση, μπορείτε να παραμένετε συνδεδεμένοι και να ελέγχετε το τηλέφωνο, τη μουσική, το σύστημα πλοήγησης και τον κλιματισμό χρησιμοποιώντας έξυπνες φωνητικές εντολές ή την έγχρωμη οθόνη αφής 8’’.

Ford Kuga

Η τιμή του νέου Ford Kuga για τη βασική, προσθιοκίνητη έκδοση Business 1.5L EcoBoost των 150 ίππων αρχίζουν από €22.095. Επίσης, το νέο Ford Kuga συμπληρώνουν οι εκδόσεις ST-Line με τον σπορ χαρακτήρα και η έκδοση Vignale με τον premium προσανατολισμό. Ένα μοντέλο άρρηκτα συνδεδεμένο με την οδηγοκεντρική φιλοσοφία της Ford «Love the road again».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ