Αυτοκινηση

Νέο Ford Fiesta

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
365025-754840.jpg

Τι είναι  

> Το 8ης γενιάς best seller supermini της Ford

> Σύμφωνα με την Ford, πρόκειται για την πιο ολοκληρωμένη και ευέλικτη γκάμα εκδόσεων στη 40+χρονη ιστορία του Fiesta.

> Στην Ελλάδα οδηγήσαμε την βασική έκδοση του μοντέλου, ενώ στο Βαγιαδολίδ της Β.Δ. Ισπανίας, τις εκδόσεις ST-Line και Vignale.

Interior / Tech

> Tο νέο Ford Fiesta στην αγορά αυτοκινήτου, εκτός από ένα ισορροπημένο αισθητικά δημιούργημα, περιλαμβάνει ότι απαιτείται για να διεκδικήσει την κορυφή στην κατηγορία του, συμπεριλαμβανομένων πολλών δυνατοτήτων εξατομίκευσης.

> Διατίθεται σε 3-θυρα ή 5-θυρα αμαξώματα σε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις, το «βασικό» Trend, το στιλάτο Titanium, το πολυτελές Vignale και το σπορ ST-Line, και.

> Το σύστημα συνδεσιμότητας SYNC 3 (με νέα γραφικά, περισσότερες δυνατότητες διασύνδεσης, πιο γρήγορο λειτουργικό) υποστηρίζεται από ανεξάρτητες οθόνες αφής, υψηλής ανάλυσης, έως 8 ιντσών. Ενδιαφέρον είναι να αναφέρουμε ότι η χρήση του συστήματος SYNC3, έχει καταργήσει το 50% των διακοπτών της κεντρικής κονσόλας, διαμορφώνοντας ένα πιο φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον.

> Η ανεξάρτητη οθόνη αφής 8 ιντσών του Fiesta που θυμίζει tablet, υιοθετεί λειτουργίες αφής (pinch & swipe). Επίσης, με το SYNC 3 προσφέρεται μία ανεξάρτητη, έγχρωμη οθόνη αφής 6,5 ιντσών, και μία έγχρωμη 4,2 ιντσών συνδυάζεται με το MyFord Dock όπου οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύουν, τοποθετούν και να φορτίζουν κινητές συσκευές, όπως τηλέφωνα και συστήματα πλοήγησης. Όλες οι οθόνες του Fiesta προσφέρουν υψηλή ανάλυση και διπλάσια φωτεινότητα, που σημαίνει ότι είναι πιο ευανάγνωστες και επιτρέπουν στους οδηγούς να διαχειρίζονται πιο εύκολα τις πληροφορίες και λειτουργίες της οθόνης.

> Το Fiesta είναι επίσης το πρώτο Ford που διαθέτει το premium B&O PLAY Sound System.

Κινείται / Στρίβει

> Το νέο Ford Fiesta κινούν μηχανικά σύνολα, τα οποία περιλαμβάνουν τον βραβευμένο βενζινοκινητήρα 1.0 λίτρου EcoBoost της Ford με 140 ίππους, και έναν 1.5 TDCi που αποδίδει 120 ίππους, όντας ο πρώτος diesel υψηλής ισχύος για το Fiesta. Η Ford υπολογίζει τις εκπομπές CO2 από 82 γρμ/χλμ και την κατανάλωση από 3.2 λίτρα/100 χλμ, με τη συμβολή ενός νέου εξατάχυτου κιβωτίου με καινοτόμες τεχνολογίες μείωσης τριβών.

> Η απόδοση αυξάνεται ακόμα περισσότερο με την τεχνολογία Auto‑Start‑Stop που προσφέρεται για όλους τους κινητήρες, και το Active Grille Shutter για τους 1.0L EcoBoost και 1.5L TDCi 85 ίππων. Πράλληλα, ένα νέο μπουτόν Eco για μηχανικά κιβώτια προσαρμόζει τη χαρτογράφηση κινητήρα και απόκρισης γκαζιού για να μπορούν οι οδηγοί να εξοικονομούν περισσότερο καύσιμο όταν το επιθυμούν. Οι ποδιές στο κάτω τμήμα του αμαξώματος μειώνουν την αεροδυναμική αντίσταση, ενώ αυξάνουν την ηχομόνωση.

> Με λίγα λόγια, το νέο Fiesta και όχι μόνο στην σπορτίφ έκδοση ST-Line, σε ποιότητα κύλισης και κρατήματος, είναι «ένα τρένο»… Με λίγα λόγια, εκεί που σημαδεύεις με το τιμόνι, εκεί πάει!

> Η κορυφαία θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε ποιότητα κύλισης και ο απολαυστικός οδηγικός χαρακτήρας που πλέον αναβαθμίζεται με τη νέα ανάρτηση και το σύστημα Electronic Torque Vectoring Control. Χωρίς να παρακάμπτουμε τις βελτιώσεις στην πλευρική πρόσφυση κατά 10% και στις αποστάσεις φρεναρίσματος κατά 8%, το νέο Fiesta είναι το πρώτο Ford με Pedestrian Detection που συμβάλλει στην αποφυγή συγκρούσεων τις νυχτερινές ώρες, Active Park Assist με παρέμβαση πέδησης για την αποφυγή μικροσυγκρούσεων στο hands-free παρκάρισμα.

Κοστίζει 

> Οι τιμές των νέων Ford Fiesta, ξεκινούν για την diesel έκδοση από 14.669 ευρώ, ενώ το βενζινοκίνητο 1.0 turbo τούρμπο ξεκινάει από 14.289 ευρώ στην έκδοση των 100 ίππων με το δεύτερο, πολύ πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού.

> Τέλος, η έκδοση βενζίνης 85 ίππων από 12.990 ευρώ.

> Σε επίπεδο παροχών, σημειώνουμε τα 8 χρόνια εργοστασιακής εγγύησης ή 100.000 χλμ χρήσης.

Info

> Πληροφορίες για το νέο Ford Fiesta 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ