- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ξεκινήστε το 2015 με μια βουτιά σε μια θάλασσα αγάπης, χαράς και ζεστασιάς. Ξεκινήστε το 2015 με ένα τετράποδο. Η Αδέσποτη θα βολτάρει την πρώτη μέρα του χρόνου κάτω από την Ακρόπολη, παρέα με τα υπέροχα σκυλιά που ζουν στη σκιά του αρχαίου βράχου, ενός από τους ωραιότερους αυτού του κόσμου. Εκεί, στο λόφο του Φιλοπάππου και τα πέριξ, ζουν γλυκύτατα τετράποδα πλάσματα, άτυποι φύλακες αρχαίων μύθων και μύστες της μαγείας που έχει αυτός ο χώρος. Ο Λάκης, ο Γκούφυ, ο Ήφαιστος, η Κανελίτσα, η Μυρτώ, η Ήρα, η Κίρκη, η Κάτια, ο Τίγρης, ο Μπάμπης, ο Ερμής κι ο Φρίξος είναι σκυλιά που φροντίζει η Ένωση Προστασίας Αδέσποτων Ακρόπολης. Η φωτογράφος και φίλη τους Ελισάβετ Μωράκη, συγκέντρωσε τα πορτρέτα τους σε ένα μικρό κομψό ημερολόγιο, από όπου και οι φωτογραφίες που ακολουθούν.

Στο εξώφυλλό του, ένα παιδί και ένας σκύλος μοιάζουν να έχουν συναντηθεί για να παίξουν, να πούνε τα δικά τους, να επικοινωνήσουν χωρίς λόγια. «Ο σκύλος είναι η Μυρτώ και είναι προστάτης. Είναι η προσωποποίηση της πίστης μέχρι τελικής πτώσης. Γνωρίζει και αγαπά το παιδί από την κοιλιά της μαμάς του κι έτσι το συνοδεύει στην ανακάλυψη του κόσμου».
Αυτή είναι η Κίρκη. Μου φαίνεται πολύ κοινωνική, την κόβω για τρελόσκυλο, σκύλο-αλεπού, σκύλο-τυχοδιώκτη. «Αντιθέτως», με διαψεύδει η Ελισάβετ: «Η Κίρκη είναι ήρεμη δύναμη. Ειρηνοποιός και ρομαντική. Αγαπά τα παιδιά και τον ήλιο».

(Αυτούς τους έκοψα αμέσως ότι είναι αδέρφια, θα φταίει το υψηλό iq μου, τι να πω). «Αδέλφια και πάντα μαζί! Ζωηροί κύριοι και πάντα χαρούμενοι», μου λένε οι άνθρωποι της Ένωσης. Μπορείτε να βοηθήσετε την Ένωση Προστασίας Αδέσποτων Ακρόπολης προσφέροντας τροφή ή κτηνιατρικά είδη. Τα τηλέφωνά τους είναι 2103421320, 6980779236. Το ημερολόγιο των Αδέσποτων Ακρόπολης έρχεται σπίτι σας με ένα τηλεφώνημα στο 6933226137.
Αυτή είναι η αγαπημένη μου εικόνα από το Ημερολόγιο των Αδέσποτων της Ακρόπολης. Είναι η φωτογραφία της Κανελίτσας, που, στα δικά μου μάτια τουλάχιστον, απεικονίζει την ψυχή της. Ρωτάω την Ελισάβετ: «Αυτά τα μισόκλειστα μάτια που δεν κοιτάνε τον φακό, είναι προσπάθεια αποφυγής του ή απόλυτη εμπιστοσύνη σε αυτόν που φωτογραφίζει;
«Εμπιστοσύνη. Είναι φοβισμένη και σεμνή. Είναι επίσης πολύ αξιοπρεπής».
Αυτός ο μούργος που φεύγει στο ηλιοβασίλεμα δεν είναι στο ημερολόγιο της Ακρόπολης. Αυτός είναι ο Blacky, που έφυγε από τη ζωή στα τέλη του 2014. Ήταν μεγάλη μούρη, όχι μόνο κάτω από την Ακρόπολη, αλλά και στο Σύνταγμα -ως εκεί έφτανε η χάρη του. Σας αφήνω με την εικόνα του και αυτή τη σκέψη: Τα αδέσποτα του κέντρου είναι οι κάτοικοι που το αγαπούν πιο πολύ. Μην τα προσπερνάτε. Μαζί τους αναπνέει αυτή η πόλη. Μέσα από τις ουρές τους σκορπίζει η καλοσύνη στους δρόμους. Αφήστε τη να σας αγγίξει. Από την Αδέσποτη και όλους τους φίλους της με μουσούδες και ουρές, μια Καλύτερη Χρονιά!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη
Μια 10/10 γευστική εμπειρία στο εστιατόριο με την πινακίδα έκπληξη!
Υπόσχεται ταχύτητα, αλλά καταναλώνει ενέργεια και δεδομένα χωρίς να το αντιλαμβάνεστε
Νέα έρευνα συνδέει την κατανάλωσή της με την πρόσληψη της πολύτιμης βιταμίνης B6
Κρασοβάρελα, παλιές φωτογραφίες, κόκκινα τραπεζομάντιλα και μια κουζίνα μούρλια!
Αυξάνονται οι αιγιαλοί και παραλίες εντός περιοχών που συμπεριλαμβάνονται στον Εθνικό Κατάλογο Περιοχών Natura 2000
Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος της Athens Voice, Μάκης Προβατάς
Δημήτρης Ανδριόπουλος (Dimand) και Θεοφάνης Τάτσης συνομίλησαν στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών
Τι συμβαίνει στο σώμα και πότε πρέπει να γίνει έλεγχος
Προειδοποίηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας για άνοδο θερμοκρασιών πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα
Η συζήτηση στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Οι πιθανοί μηχανισμοί δράσης
Επιστροφή στην Istanbul Park από το 2027 με πενταετή συμφωνία
Η Αθήνα δεν είναι χαμένη υπόθεση. Η ιδέα ότι τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει λειτουργεί ως άλλοθι για την απουσία δράσης
Η αντίληψη του ρίσκου, η πυρηνική ασφάλεια και η συλλογική ευθύνη
Οι βιολογικοί μηχανισμοί πίσω από τη δράση της
Μια νοοτροπία για γέλια και για κλάματα και γιατί τα αγόρια της Gen Z και της Gen A ψάχνουν πρότυπα σε άντρες που όλοι οι άλλοι θεωρούμε losers.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι πού καταλήγουν
Πώς φτάσαμε στο τέλος της σπιτικής κατσαρόλας;
Η διάδοση της τάσης έχει ήδη εμπορικό αντίκτυπο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.