Life

Μεγάλες Αποφάσεις

Είναι στο χέρι σας να πάρετε μια απόφαση για το πως θα ζήσετε

37670-649957.jpg
Νάνσυ Μαλλέρου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
58495-122038.jpg

Μήπως τελικά δεν πραγματοποιούμε αυτές τις αποφάσεις γιατί απλά προσδοκούμε πάρα πολλά από τον εαυτό μας; Και κυρίως, μήπως αυτές οι προσδοκίες επικεντρώνονται σε αλλαγές που δεν θέλουμε πραγματικά να κάνουμε αλλά πιστεύουμε ότι πρέπει;

Θα συμφωνήσω με τον Τόνι Ρόμπινς ότι «η μοίρα μας διαμορφώνεται τις στιγμές των αποφάσεών μας». Γι’ αυτό είναι καλό να ξεκαθαρίσουμε τι σημαίνει αποφασίζω. Οι αποφάσεις δεν είναι ευχές, ούτε ευσεβείς πόθοι. Οι αποφάσεις είναι ο δρόμος προς τη δύναμη. Γεννηθήκαμε για να ζήσουμε κι όχι για να προετοιμαστούμε να ζήσουμε! Όσο κι αν νιώθουμε να μας διαψεύδουν μερικές καταστάσεις, οι άνθρωποι ΔΕΝ είμαστε δημιούργημα των περιστάσεων. Οι περιστάσεις είναι δημιουργήματα των ανθρώπων. Κάθε απόφαση –μικρή η μεγάλη– καθορίζει την κατεύθυνση, την ποιότητα και τη διάρκεια της ζωής μας, με άλλα λόγια τη μοίρα μας. Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα σε ποιο βαθμό η μοίρα μας εξαρτάται από τον Θεό η κάποια Ανώτερη Δύναμη. Είμαι όμως σίγουρη ότι, κατά μεγάλο βαθμό, καθορίζεται από τις πράξεις μας. Αυτές που κάνουμε μια φορά στο τόσο, αλλά κυρίως από αυτές που κάνουμε κάθε μέρα με συνέπεια. Είμαστε αυτές οι πράξεις. Το είπε κι ο Αριστοτέλης: «Είμαστε αυτό που κάνουμε επαναλαμβανόμενα».

Και για να βγάλουμε από τη μέση τις εύκολες δικαιολογίες: η επιστήμη έχει αποδείξει ότι τα γονίδια και οι εξωτερικοί παράγοντες, όπως η τύχη (τόπος γέννησης, κοινωνικό-οικονομικό επίπεδο της οικογένειας κ.λπ.) δεν ευθύνονται περισσότερο από 50% για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε τώρα!

Η ερώτηση-κλειδί άρα είναι τι προηγείται όλων των πράξεών μας. Τι καθορίζει τις πράξεις μας και άρα το ποιοι είμαστε και ποια είναι η μοίρα μας; Η απάντηση είναι μία: οι αποφάσεις μας! Ότι ζούμε σήμερα, αυτά που μας κάνουν χαρούμενους και ευτυχισμένους, αλλά και τα προβλήματά μας, προκύπτουν από κάποια απόφαση που πήραμε κάποια στιγμή. Πριν βιαστείτε να τα αποδώσετε στην οικογένεια, στο κράτος, στην κρίση ή στην κακοτυχία σας σκεφτείτε: το 50% εξαρτάται από εσάς!

Είναι στο χέρι σας να πάρετε μια απόφαση για το πώς θα ζήσετε, για το ποιος άνθρωπος θέλετε να είστε. Όχι τι προσδοκάτε από τον εαυτό σας. Όχι τι εύχεστε. Όχι τι προτιμάτε. Αλλά τι δεσμεύεστε να έχετε, ποιος δεσμεύεστε να είστε. Γιατί απόφαση σημαίνει δέσμευση και είναι άρρηκτα δεμένη με την πράξη!

Γι’ αυτό, ξεκινώντας τη νέα χρονιά:

1. Αποφασίστε ξεκάθαρα τι θέλετε, τι δεσμεύεστε ότι θα πετύχετε.

2. Αναλάβετε δράση – μαζική, σαρωτική δράση.

3. Προσέξτε τι δουλεύει και τι όχι.

4. Αν τα πράγματα δεν δουλεύουν, αλλάξτε την προσέγγισή σας διαρκώς, μέχρι να δουλέψει.

• Όταν παίρνετε αποφάσεις κάντε κάτι επιτόπου το οποίο να είναι η αρχή.

• Μάθετε κάτι από τις αποφάσεις σας. Αν κάτι δεν δούλεψε, μάθετε από αυτό.

• Μείνετε σταθεροί στις αποφάσεις σας αλλά ευέλικτοι στις στρατηγικές σας.

• Απολαύστε το! Κάθε απόφαση μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας.

• Μια πραγματική δεσμευτική απόφαση αλλάζει τη ζωή μας.

Το μέτρο της απόφασης είναι η πράξη. Αν δεν κάνετε κάτι δεν έχετε πραγματικά αποφασίσει. Μην σκέφτεστε για πάντα το αν και το πώς. Κάντε το!

Info: Σεμινάριο Life Coaching «Μεγάλες Αποφάσεις & Πως να τις Κάνετε Πραγματικότητα» τη Δεύτερα 20/1, 7-9 μ.μ., Σκουφά 4, Κολωνάκι. Είσοδος 50. Θέσεις περιορισμένες. Για κρατήσεις θέσεων στείλτε το ονοματεπώνυμο & το κινητό σας στο info@lifecoachinggreece.gr

image

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ