Life

Βόλτα στην Αγία Παρασκευή

Πνιγμένη στο πράσινο, στους πρόποδες του Υμηττού, είναι 9 μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 410
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
28356-62703.jpg

Πνιγμένη στο πράσινο, στους πρόποδες του Υμηττού, είναι 9 μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας /// Πολλές από τις γειτονιές της έχουν όνομα που από μόνο του είναι αρκετό για να θέλεις να μείνεις: Κοντόπευκο, Παράδεισος, Πευκάκια, Νέα Ζωή / Συνορεύει με Χαλάνδρι, Χολαργό, Γλυκά Νερά, Γέρακα /// Είναι γνωστή σε όλη την Ελλάδα για το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ /// Εδώ είναι το κολέγιο Deere και το Εθνικό Κέντρο Πυρηνικής Φυσικής «Δημόκριτος» /// Η πλατεία της Αγ. Παρασκευής και η «πάνω πλατεία» του Αϊ-Γιάννη αποτελούν σημεία συνάντησης, με την εικόνα τους να αλλάζει ανάλογα με την ώρα /// Το πρωί παππούδες συνοδεύουν τα εγγόνια τους στην παιδική χαρά, συνταξιούχοι στήνουν πηγαδάκια με κλασικούς ομηρικούς καυγάδες (να υπολογίζουμε και τις ανοιχτές λαϊκές συνελεύσεις), νοικοκυρές κάνουν τα ψώνια τους /// Το απόγευμα τις καταλαμβάνουν μαθητές, ποδηλατιστές, παιδιά με skateboards /// Από τη Μονή του Αγίου Ιωάννη του Κυνηγού στον Υμηττό μπορείς να δεις μέχρι τη θάλασσα  /// Ο δρόμος από το βουνό του Υμηττού θα σε βγάλει στο δάσος της Καισαριανής /// Κάποτε ήταν γνωστή ως γειτονιά της πίτσας, αφού είχε πολλές πιτσαρίες /// Αυτάρκης γειτονιά, διαθέτει όλα όσα θέλει να έχει ο κάτοικος δίπλα του /// Καινούργια καταστήματα συνεχώς προστίθενται σε νέους χώρους ή στη θέση παλιών –αν έχετε να πάτε καιρό, δεν θα πιστεύετε τις αλλαγές /// Κινηματογράφος Αμαρυλλίς, για τους σινεφίλ της γειτονιάς

n

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης μίλησε στην A.V. για τη γειτονιά του

15 χρόνια ζω στην Αγ. Παρασκευή, στην περιοχή Πευκάκια. Μια περιοχή που έχει ακόμα σπίτια με αυλές, ησυχία, ηρεμία, παρά πολλά δέντρα κι αυτό σε λίγη απόσταση από την Αθήνα. Περπατάς εδώ και δεν έρχεται ούτε καν ως απόηχος ό,τι συμβαίνει στο κέντρο της πόλης. Ξυπνάς και ακούς πουλιά. Υπάρχει όμως και κάτι επιπλέον, που την κάνει μοναδική. Αν έχεις ανάγκη από απομόνωση ανηφορίζεις την Κλεισθένους και σε λίγα λεπτά βρίσκεσαι στο βουνό. Αν, πάλι, θέλεις να βρεθείς μέσα σε κόσμο πηγαίνεις στην πλατεία, στο δρόμο του Αγ. Ιωάννου. Εκεί έχει καταστήματα, εστιατόρια και καφέ που σίγουρα θα καλύψουν τις ανάγκες σου. Πόσες άραγε συνοικίες στην Αθήνα σου προσφέρουν σε τόσο λίγο χρόνο, τόσο διαφορετικές επιλογές;

* Ο Β.Κ. παίζει και σκηνοθετεί την παράσταση «Mnimonimous» στο Προσκήνιο

Εδώ θα βρείτε επίσης

ΑΝΟΙΞΗ 210 6513.402  Έμφαση στα μαγειρευτά (κατσικάκι λαδορίγανη, καγιανάς, λαχανοντολμάδες). Επώνυμο χύμα κρασί.

AΠOΨH (ME) 210 6390.526 Για τα πεντανόστιμα μαγειρευτά, τα ζουμερά φιλετάκια και τις σπιτικές πίτες. Σάββατο ζωντανή μουσική με παλιά λαϊκά.

ARTIGIANO (LÕ) 210 6086.000 Νόστιμη κουζίνα με ιταλική απόκλιση (τα μακαρόνια τα βράζουν τη στιγμή της παραγγελίας), κρεατικά, μενού διαίτης και παιδικά. Και delivery.

BEER ACADEMY 210 6007.913 Η «ακαδημία» της μπίρας. Για δυνατούς πότες με αδυναμία στις μπίρες όλων των αποχρώσεων και βαθμίδων και μεγάλη ποικιλία σε γερμανικές σπεσιαλιτέ.

BYZANTINO 210 6511.354, 693 2426338 Mουσικό μεζεδοπωλείο με ελληνική κουζίνα από διαλεχτά υλικά. Kαθημερινά ζωντανή μουσική. Kυριακή κλειστό. ΓΑΪΔΑΡΟΣ 210 6004.724 Xωριάτικες συνταγές σε ξυλόφουρνο και πανέμορφος κήπος που θυμίζει πλατεία χωριού. Ανοιχτά κάθε μέρα μεσημέρι και βράδυ. Στην Αγ.Παρασκευή, Δευτ.κλειστά.

DA VINCI 210 6000.102 Πολυεπίπεδος χώρος, ανοιχτός από το πρωί για καφέ ως το βράδυ για φαγητό και ποτό. Και πολυτελής αίθουσα για ιδιαίτερο μενού και αίθουσα εκδηλώσεων και champagne hall για ποτό και finger food. Parking. Έως 1.00.

ΘANAΣHΣ 210 6004.056 Πολλοί επώνυμοι ινκόγκνιτο, πολύ καλά ψητά επίσης. Και ψάρι.

MAYPOMATHΣ 210 6399.102 Eναλλακτικά, για την περίπτωση που δεν θες κόκκινο κρέας.Θεωρείται ο βασιλιάς του κοτόπουλου. ΠΣ ζωντανή μουσική.

Nanninella 210 6005.622 Ναπολιτάνικη κουζίνα και ατμόσφαιρα από τους Σικελούς αδελφούς Marcello και Franco. Ανοιχτά όλη τη βδομάδα, ΣΚ και μεσημέρι.

SIMPLY BURGERS Κεντρικό 18380 Zουμερά μπιφτέκια, φρέσκες σαλάτες, κρέατα και πουλερικά σε ειδική χάρτινη συσκευασία που –πώς γίνεται, δεν ξέρουμε– τα διατηρεί ζεστά και τραγανά. Και dine in και delivery στο σπίτι με δώρο brownies. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ