Ελλαδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι δείχνουν οι έρευνες για τα τηλεφωνήματα σε εκπομπή

Τι δηλώνει ο Όθων Παπαδόπουλος για τις αναζητήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου στο διαδίκτυο

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρούλα Πισπιρίγκου
Ρούλα Πισπιρίγκου

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τα ανώνυμα τηλεφωνήματα σε δημοσιογράφο με αλλοιωμένη φωνή και οι αναζητήσεις της 33χρονης στο διαδίκτυο

Εξελίξεις υπάρχουν σχετικά με τα δύο τηλεφωνήματα που έγιναν σε δημοσιογράφο του Alpha λίγες ημέρες πριν τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι δύο αυτές κλήσεις έγιναν από το κινητό τηλέφωνο της κατηγορούμενης. 

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Πέτρο Κουσουλό, προκύπτει ότι την 25η Μαρτίου από το κινητό της Ρούλας Πισπιρίγκου πραγματοποιούνται δύο εξερχόμενες κλήσεις προς το κινητό τηλέφωνο της δημοσιογράφου. Η πρώτη πραγματοποιείται στις 11:01 το πρωινό της 25ης Μαρτίου και έχει διάρκεια 2 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα και η δεύτερη στις 11:33 και έχει διάρκεια 6 λεπτά και 52 δευτερόλεπτα. Σε αυτά η κατηγορούμενη φέρεται να αλλοιώνει με άλλον τρόπο τη φωνή της προκειμένου να πείσει τη δημοσιογράφο ότι πρόκειται για τη μητέρα της συντρόφου του Μάνου Δασκαλάκη.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι δηλώνει ο Όθων Παπαδόπουλος για τις αναζητήσεις της 33χρονης

Ο Όθων Παπαδόπουλος, δικηγόρος 33χρονης, σημείωσε πως πρόκειται για μία δύσκολη υπόθεση με μεγάλο βάρος. «Είναι μια διαδικασία έρευνας που κινείται παράλληλα τόσο σε δικαστικό όσο και σε δημοσιογραφικό επίπεδο. Είναι δύσκολη υπόθεση, με μεγάλο ηθικό φορτίο και μεγάλη τοξικότητα».

Ο κ. Παπαδόπουλος ρωτήθηκε για τα τηλεφωνήματα που φέρεται να έχουν γίνει από τη 33χρονη σε δημοσιογράφο και θέτουν στο κάδρο τον Μάνο Δασκαλάκη, με τον ίδιο να απαντά: «Δεν έχω συγκεκριμένη ενημέρωση από την ίδια και δεν αποτελεί στοιχείο της δικογραφίας που χειρίζομαι. Θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στην επόμενη κατ’ ιδίαν συνάντησή μας. Ας περιμένουμε να δούμε πράγματι αν είναι η ίδια που ακούγεται».

Σχετικά με τις διαδικτυακές αναζητήσεις της 33χρονης για αναισθητικές ουσίες, που έγιναν στο διάστημα 12 Ιανουαρίου μέχρι και τη σύλληψή της, ο συνήγορος της κατηγορουμένης αναφέρει: «Έκανε έρευνα την ημέρα που υποβλήθηκε η Τζωρτζίνα σε μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου για να δει τις ουσίες που είχαν χορηγηθεί στο παιδί. Μέσα σε όλη τη λίστα των ουσιών, σε άλλο σημείο γίνεται αναφορά και στην κεταμίνη. Η αναζήτησή της στο διαδίκτυο ήταν για ‘αναισθητικά φάρμακα’, όχι για δολοφονικές ουσίες η οτιδήποτε άλλο».

Ο κ. Παπαδόπουλος σημειώνει ότι, όπως έχει προκύψει από την έρευνα των Αρχών στα ψηφιακά ίχνη της 33χρονης, στα αποτελέσματα που βρήκε δε γίνεται αναφορά σε παρενέργειες των ουσιών αυτών ή υπεροδοσολογία. «Από την έρευνα επιβεβαιώνεται ότι για την κεταμίνη έψαξε στις 30/3 όταν ανακοινώθηκε από τα ΜΜΕ η κεταμίνη».

 

 

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Οι αμυχές στο πρόσωπο της Μαλένας είναι συμβατές με ασφυξία»

Μια ανάρτηση που έκανε ο Γρηγόρης Λέων περιγράφει με γλαφυρότητα τον τρόπο με τον οποίο η Μαλένα θα μπορούσε να έχει οδηγηθεί σε ασφυξία.

Όπως γράφει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων στο twitter: «Στη Μαλένα είναι σημαντικό να αξιολογηθούν ορθά όλα τα τραύματα του παιδιού στο πρόσωπο από τις φωτογραφίες που ελήφθησαν. Το ύψος των αμυχών στη βάση της μύτης (ψηλά) είναι πλήρως συμβατό με ασφυξία. Ο δράστης της φωτογραφίας (από τη βιβλιογραφία) είναι αριστερόχειρας».

Υπενθυμίζεται πως η προγραμματισμένη για τη Μεγάλη Τρίτη, εκταφή των οστών της μικρής Μαλένας, δεν θα πραγματοποιηθεί. Όπως έχει γίνει γνωστό, αφού παρέλθουν τα τρία χρόνια από το θάνατο είναι απαραίτητη η μεταφορά των οστών, ωστόσο λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η οικογένεια, η διαδικασία αυτή θα μεταφερθεί εντός του εξαμήνου.

 

 

Πάτρα: Η δεύτερη έκθεση του ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη για τη Μαλένα

Ο ιατροδικαστής, Σωκράτης Τσαντίρης, είχε διορισθεί από την Εισαγγελία Αθηνών για τυχόν ιατρικά λάθη στην περίπτωση της Μαλένας. Η μικρή πέθανε στις 13/4/2019, ο διορισμός έγινε σχεδόν δύο χρόνια μετά (5/3/2021) και η έκθεση παραδόθηκε στις 14/4/2021. Όταν ο κ.Τσαντίρης ξεκίνησε την έρευνά του για τυχόν ιατρικά λάθη, είχε πεθάνει ήδη η Ίριδα και η Τζωρτζίνα ενώ είχε κάνει την πρώτη εισαγωγή της στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η Μαρία Ελένη Δασκαλάκη απεβίωσε στις 13.04.2019 από αδιευκρίνιστα αίτια. Με την νεκροτομή δε διαπιστώθηκε αιτία θανάτου, με την τοξικολογική δεν διαπιστώθηκε δηλητηρίαση και με την ιστολογική εξέταση διαπιστώθηκε κενοτοπιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων» και ο θάνατος αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια».

Ανέφερε παράλληλα πως δεν προκύπτει λάθος ιατροδικαστική διάγνωση, διότι με τη νεκροψία – νεκροτομή δεν μπορεί σε όλες τις περιπτώσεις να αναδειχθεί σαφή αιτία θανάτου και σε αυτές τις περιπτώσεις ζητείται ιστολογική εξέταση. Αφενός επισημαίνονται τα αδιευκρίνιστα αίτια, αφετέρου δεν είναι λάθος η ιατροδικαστική διάγνωση και ζητά να γίνει περαιτέρω διερεύνηση για τα αίτια.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ