Ελλαδα

Πάτρα - Λέων: Οι αμυχές στο πρόσωπο της Μαλένας είναι συμβατές με ασφυξία

Η ανάρτηση του ιατροδικαστή δείχνει τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να έχει προέλθει η ασφυξία της Μαλένας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάτρα - Λέων: Οι αμυχές στο πρόσωπο της Μαλένας είναι συμβατές με ασφυξία
Πάτρα - Λέων: Οι αμυχές στο πρόσωπο της Μαλένας είναι συμβατές με ασφυξία © Unsplash / Ana Klipper

Πάτρα: «Οι αμυχές στο πρόσωπο της Μαλένας είναι συμβατές με ασφυξία» - Η ανάρτηση του Λέων.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες κατέληξαν οι μικρές Ίριδα και Μαλένα στην Πάτρα.

Μια ανάρτηση που έκανε ο Γρηγόρης Λέων περιγράφει με γλαφυρότητα τον τρόπο με τον οποίο η Μαλένα θα μπορούσε να έχει οδηγηθεί σε ασφυξία.

Όπως γράφει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων στο twitter: «Στη Μαλένα είναι σημαντικό να αξιολογηθούν ορθά όλα τα τραύματα του παιδιού στο πρόσωπο από τις φωτογραφίες που ελήφθησαν. Το ύψος των αμυχών στη βάση της μύτης (ψηλά) είναι πλήρως συμβατό με ασφυξία. Ο δράστης της φωτογραφίας (από τη βιβλιογραφία) είναι αριστερόχειρας».

Υπενθυμίζεται πως η προγραμματισμένη για τη Μεγάλη Τρίτη, εκταφή των οστών της μικρής Μαλένας, δεν θα πραγματοποιηθεί. Όπως έχει γίνει γνωστό, αφού παρέλθουν τα τρία χρόνια από το θάνατο είναι απαραίτητη η μεταφορά των οστών, ωστόσο λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η οικογένεια, η διαδικασία αυτή θα μεταφερθεί εντός του εξαμήνου.

Πάτρα: Η δεύτερη έκθεση του ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη για τη Μαλένα

Ο ιατροδικαστής, Σωκράτης Τσαντίρης, είχε διορισθεί από την Εισαγγελία Αθηνών για τυχόν ιατρικά λάθη στην περίπτωση της Μαλένας. Η μικρή πέθανε στις 13/4/2019, ο διορισμός έγινε σχεδόν δύο χρόνια μετά (5/3/2021) και η έκθεση παραδόθηκε στις 14/4/2021. Όταν ο κ.Τσαντίρης ξεκίνησε την έρευνά του για τυχόν ιατρικά λάθη, είχε πεθάνει ήδη η Ίριδα και η Τζωρτζίνα ενώ είχε κάνει την πρώτη εισαγωγή της στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η Μαρία Ελένη Δασκαλάκη απεβίωσε στις 13.04.2019 από αδιευκρίνιστα αίτια. Με την νεκροτομή δε διαπιστώθηκε αιτία θανάτου, με την τοξικολογική δεν διαπιστώθηκε δηλητηρίαση και με την ιστολογική εξέταση διαπιστώθηκε κενοτοπιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων» και ο θάνατος αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια».

Ανέφερε παράλληλα πως δεν προκύπτει λάθος ιατροδικαστική διάγνωση, διότι με τη νεκροψία – νεκροτομή δεν μπορεί σε όλες τις περιπτώσεις να αναδειχθεί σαφή αιτία θανάτου και σε αυτές τις περιπτώσεις ζητείται ιστολογική εξέταση. Αφενός επισημαίνονται τα αδιευκρίνιστα αίτια, αφετέρου δεν είναι λάθος η ιατροδικαστική διάγνωση και ζητά να γίνει περαιτέρω διερεύνηση για τα αίτια.

Le Monde για Ρούλα Πισπιρίγκου: «Η Ελλάδα μαινόμενη για τη Μήδεια της Πάτρας»

Σημειώνεται ότι η υπόθεση δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας και οι αποκαλύψεις για τη Ρούλα Πισπιργίκου απασχολούν τον διεθνή Τύπο. Αυτή τη φορά η Le Monde με άρθρό της για την πολύκροτη υπόθεση, υπό τον τίτλο: «Η Ελλάδα μαινόμενη για τη Μήδεια της Πάτρας», αναφέρεται στη 33χρονη κατηγορούμενη και στις έρευνες για τις συνθήκες θανάτου των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, της Μαλένας και της Ίριδας. 

Η Le Monde στο ρεπορτάζ της αναφέρεται στον εντοπισμό της κεταμίνης στον οργανισμού της 9χρονης και παραθέτει τις παραμέτρους που οδήγησαν η Ρούλα Πισπιρίγκου να βρίσκεται πλέον προφυλακισμένη για ανθρωποκτονία από πρόθεση της Τζωρτζίνας. 

«Η Τζωρτζίνα ήταν στο νοσοκομείο, μόνη με τη μητέρα της, σε ένα δωμάτιο. Πέθανε μόλις είκοσι λεπτά μετά τη χορήγηση της ουσίας, παρά το γεγονός ότι οι νοσηλευτές την είχαν επισκεφθεί μία ώρα πριν, με αποτέλεσμα να κινηθούν νομικές διαδικασίες εναντίον της μητέρας. Τον Απρίλιο του 2021, η Τζωρτζίνα είχε ήδη νοσηλευτεί στο νοσοκομείο λόγω επιληπτικών κρίσεων που την είχαν αφήσει τετραπληγική. Η έναρξη της ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία αναζωπύρωσε επίσης την έρευνα για τις άλλες δύο κόρες της Ρούλας Πισπιρίγκου, η μία από τις οποίες πέθανε σε ηλικία 3,5 ετών προ τριετίας από ηπατική ανεπάρκεια και η άλλη τον Μάρτιο του 2021 σε ηλικία 6 μηνών, λόγω ασφυξίας, σύμφωνα με τις εκθέσεις των ιατροδικαστών», αναφέρει η Le Monde στο δημοσίευμά της. 

patra_6.jpg

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ