Ελλαδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Αρνείται να σιτιστεί, επιμένει πως είναι αθώα»

Οι δηλώσεις των δικηγόρων της Ρούλας Πισπιρίγκου μετά τη νέα τους επίσκεψη στις φυλακές Κορυδαλλού

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ρούλα Πισπιρίγκου με κουκούλα και αλεξίσφαιρο στην Ευελπίδων
Η Ρούλα Πισπιρίγκου με κουκούλα και αλεξίσφαιρο © EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι λένε οι δικηγόροι της για την ψυχολογική της κατάσταση - Τηλεόραση στο δωμάτιο της - Τι κατέθεσε ο γιατρός της 9χρονης.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου παραμένει στις φυλακές Κορυδαλλού κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, εκεί την επισκέφτηκαν σήμερα (8/4) η μητέρα και η αδελφή της, αλλά και ο δικηγόρος της, που σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι η πελάτισσά του αρνείται να σιτιστεί και επιμένει στην αθωότητά της. 

«Είναι σε μέτρια ψυχολογική κατάσταση, δεν σιτίζεται. Αρνείται να σιτιστεί, δεν πρόκειται για απεργία πείνας, αλλά δεν έχει τη διάθεση να φάει. Έχει απώλεια βάρους και δεν προαυλίζεται. Από σήμερα έχει τηλεόραση στο κελί της γιατί το ζητούσε συνεχώς για να ενημερώνεται για τις εξελίξεις της υπόθεσης. Πιστεύω ότι αυτό θα της κάνει κακό και θα είναι επιβαρυντικό για την ψυχολογία της», είπε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθων Παπαδόπουλος, στην κάμερα του Alpha και αναφέρθηκε στη σχέση που έχει πλέον η κατηγορούμενη με τον Μάνο Δασκαλάκη:

«Υπάρχουν ζητήματα που έχουν προκύψει ανάμεσα στο ζευγάρι, αλλά δεν είναι ζητήματα που άπτονται της δικής μας ιδιότητας. Εμείς προσπαθούμε να αποδείξουμε αυτά που φωνάζει η κατηγορούμενη από την πρώτη στιγμή και αυτό ακριβώς θα κάνουμε με όσα μέσα διαθέτουμε» ανέφερε ο Όθων Παπαδόπουλος τονίζοντας πως όσα έχει καταθέσει ο Μάνος Δασκαλάκης δεν τους ανησυχούν.

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Θεωρεί ότι βρίσκεται αδίκως στη φυλακή»

«Η Ρούλα Πισπιρίγκου θεωρεί ότι βρίσκεται αδίκως στη φυλακή, ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την προσωρινή της κράτηση. Δεν είναι ύποπτη φυγής. Στην περίπτωσή της δεν προβλέπονται οι προϋποθέσεις για την προσωρινή της κράτηση. Σήμερα ήταν σχετικά ψύχραιμη, δεν την είχα δει τις προηγούμενες ημέρες. Σήμερα, ήταν σχετικά ψύχραιμη αν σκεφτεί κανείς όλες τις πιέσεις και το βάρος που έχει δεχτεί. Πιστεύει στην αθωότητά της. Η οικογένειά της την πιστεύει απολύτως και ακράδαντα. Όλοι είναι πεπεισμένοι για την αθωότητά της. Δεν έχω επιχειρήσει να επικοινωνήσω με τον κύριο Δασκαλάκη. Μου προκαλεί εντύπωση η ανακολουθία που έχω δει στη στάση του. Αυτά που λέει στην ουσία είναι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί. Στην κατάθεσή του εγώ δεν έχω δει να λέει ότι είναι σίγουρος για την ενοχή της. Λέει ότι ήταν μια καλή μάνα και πως όποιον και αν ρωτήσουμε θα πει τα ίδια, ότι πρόκειται για μια τέλεια μάνα. Έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας» είπε έτερος δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Κωνσταντίνος Ζάρδας.
 

Ρούλα Πισπιρίγκου: Την επισκέφτηκαν στον Κορυδαλλό η μητέρα και η αδελφή της

 
Στις φυλακές Κορυδαλλού βρέθηκαν σήμερα (8/4) η μητέρα και η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, προκειμένου να της δώσουν προσωπικά της αντικείμενα, ρούχα και χρήματα, αλλά και να φροντίσουν για να προμηθευτεί τηλεόραση, προκειμένου να βλέπει τις εξελίξεις για την υπόθεση. 
 
Την ίδια ώρα, αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ με εξειδίκευση στην αξιολόγηση αποδεικτικών στοιχείων εγκλημάτων ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «τα επόμενα σημαντικά στοιχεία στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου αναμένονται από την εξέταση των ψηφιακών μέσων της. Οι αναζητήσεις της στο διαδίκτυο θα "μιλήσουν". Αναζητήσεις που θα απαντήσουν σε καίρια ερωτήματα, όπως εάν, από που και πότε προμηθεύτηκε η κατηγορούμενη την ουσία κεταμίνη που βρέθηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας».


«Τα επιστημονικά δεδομένα», προσθέτει, «είναι αυτά που θα κρίνουν, τελικά, την υπόθεση. Οι καταθέσεις μαρτύρων κάποιες φορές "αλλάζουν" με την πάροδο του χρόνου. Αυτά που μένουν, όμως, αναλλοίωτα στο χρόνο είναι τα επιστημονικά δεδομένα».

Ρούλα Πισπιρίγκου: Οι τελευταίες εξελίξεις της πολύκροτης υπόθεσης

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Πολεμήσαμε μαζί με την Τζωρτζίνα» λέει ο γιατρός τής 9χρονης

Στο γραφείο της ανακρίτριας βρέθηκε ο εντατικολόγος της Τζωρτζίνας, Ανδρέας Ηλιάδης, προκειμένου να καταθέσει όσα γνωρίζει για τις συνθήκες νοσηλείας του άτυχου κοριτσιού.

Ο κ. Ηλιάδης εξέφρασε την οδύνη και τη θλίψη του για τον θάνατο των τριών παιδιών από την Πάτρα ενώ σχολίασε και τη μάχη που έδωσε ο ίδιος και οι συνεργάτες του στην ΜΕΘ του νοσοκομείου για να την κρατήσουν στη ζωή. «Η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί που πολεμήσαμε μαζί. Να σας θυμίσω ότι μετά τη δραματική διάσωση που έλαβε χώρα στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας κληθήκαμε με τη δική μου ομάδα να φέρουμε εις πέρας ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο.

Αγωνιστήκαμε και δώσαμε πραγματικά μάχη για να καταφέρουμε ο,τι θα μπορούσαμε να περισώσουμε από τη μικρή Τζωρτζίνα. Νομίζω τα καταφέραμε, τη θωρακίσαμε, εξασφαλίσαμε τον περίφημο απινιδωτή και βηματοδότη. Θέλαμε να πιστεύουμε ότι με αυτό θα πορευόμαστε. Δυστυχώς η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη», τόνισε ο κ. Ηλιάδης και πρόσθεσε πως είναι στη διάθεση της ανακρίτριας ώστε να πει μόνο την αλήθεια σχετικά με όσα έγιναν κατά τη νοσηλεία της 9χρονης.

Καταθέτει ο γιατρός της 9χρονης: «Δυστυχώς η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη» | 8/4/22 | ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ