Ελλαδα

Πάτρα - Ρούλα Πισπιρίγκου: Στην ανακρίτρια σήμερα η μητέρα της Τζωρτζίνας

Κρατά το στόμα της κλειστό

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρούλα Πισπιρίγκου
Ρούλα Πισπιρίγκου © Youtube / Star

Πάτρα 3 παιδιά - Ρούλα Πισπιρίγκου: Στον ανακριτή σήμερα η μητέρα - Αναμένεται να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Ενώπιον της Ανακρίτριας αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα (31/3) η Ρούλα Πισπιρίγκου, η μητέρα των τριών κοριτσιών από την Πάτρα που συνελήφθη εχθές από τους αστυνομικούς και της ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.  

Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας που πέθανε στο νοσοκομείο Παίδων στις 29 Ιανουαρίου. Οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι στο σώμα 9χρονης βρέθηκε η ουσία κεταμίνη, η οποία δεν χορηγήθηκε από το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

Θάνατοι τριών κοριτσιών στην Πάτρα
Θάνατοι τριών κοριτσιών στην Πάτρα

Πάτρα - Ρούλα Πισπιρίγκου: Θα λάβει προθεσμία για να απολογηθεί

Η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για την απολογία της από τη δικαστική λειτουργό.

Σύμφωνα με τον νόμο, αφού η γυναίκα συνελήφθη μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της από την Ανακρίτρια κατόπιν σχετικής εισήγησης της Εισαγγελίας, έχει δικαίωμα να απολογηθεί εντός πέντε ημερών από την εκτέλεση του εντάλματος ώστε να κριθεί η περαιτέρω ποινική της μεταχείριση.

Η κατηγορουμένη που είναι αντιμέτωπη με βαρύτατο και εξαιρετικά αναλυτικό κατηγορητήριο, καλείται να δώσει τη δική της εκδοχή σε όσα της καταλογίζονται βάσει της ενδελεχούς έρευνας του Τμήματος Ανθρωποκτονιών. Όπως αναφέρουν μάλιστα δικαστικές πηγές η υπόθεση του θανάτου του παιδιού δείχνει «απολύτως δεμένη» με ισχυρά στοιχεία που συνδέουν ευθέως τη μητέρα με τον θάνατο της Τζωρτζίνας που δέχθηκε θανατηφόρα δόση ή δόσεις συγκεκριμένης φαρμακευτικής ουσίας, η οποία δεν κυκλοφορεί ελεύθερα στο εμπόριο.

Όπως εκτιμάται, η Ανακρίτρια που καλείται να διενεργήσει κύρια ανάκριση για τον θάνατο της 9χρονης, πιθανότατα θα χειριστεί εφόσον υπάρχουν ποινικά ευρήματα και τις υποθέσεις για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της κατηγορουμένης, της Μαλένας τον Απρίλιο του 2019 σε ηλικία 3,5 ετών στο Νοσοκομείο Ελπίδα και της μόλις 6 μηνών Ίριδας στο σπίτι της οικογένειας τον Μάρτιο του 2021.

Πάτρα - Ρούλα Πισπιρίγκου: Κρατά το στόμα της κλειστό

Η Ρούλα Πισπιρίγκου καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας κράτησε το στόμα της κλειστό για την υπόθεση δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας. Η μητέρα του κοριτσιού μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ το απόγευμα της Τετάρτης και της αφαιρέθηκαν τα κορδόνια των παπουτσιών της και η ζώνη της, προκειμένου να μην δώσει τέλος στη ζωή της μέσα στο κρατητήριο. Άλλωστε, ΜΚΟ είχε ενημερώσει τις αρχές ότι η γυναίκα είχε εκδηλώσεις προθέσεις να αυτοκτονήσει. 

 

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι είπε σε αστυνομικούς στην Πάτρα που πήγαν στο σπίτι για να τη συλλάβουν

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star αναφέρθηκε στο πώς αντέδρασε η Ρούλα Πισπιρίγκου όταν είδε τους αστυνομικούς στην Πάτρα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί χτύπησαν την πόρτα στο σπίτι που μένει η Ρούλα Πισπιρίγκου στην Πάτρα. Αυτό επιβεβαίωσε και η αδελφή της, Δήμητρα, στις δηλώσεις που έκανε για ό,τι συνέβη σήμερα το απόγευμα της Τετάρτης 30 Μαρτίου 2022. Εκείνη τη στιγμή η μητέρα των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα έδινε τηλεφωνική συνέντευξη σε τοπικό μέσο. Δεν έκρυψε τη δυσφορία της, σύμφωνα με μαρτυρίες, όταν είδε τους αστυνομικούς στην πόρτα του σπιτιού της. Τους ρώτησε τι θέλουν. Της είπαν ότι πρέπει να τους ακολουθήσει για να δώσει κάποιες διευκρινίσεις στην Εισαγγελία.

«Ναι, με μεγάλη μου χαρά θα έρθω μαζί σας, είναι σωστό να δώσω κάποιες διευκρινίσεις για να λάμψει η αλήθεια» φέρεται να απάντησε η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία τους ακολούθησε στο συμβατικό αυτοκίνητο με το οποίο ήρθαν στην Αθήνα.

Πάτρα: Πλήθος έξω από το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου

Οι αστυνομικοί ζήτησαν από τη Ρούλα Πισπιρίγκου να απενεργοποιήσει το κινητό της τηλέφωνο, γνωρίζοντας πόσο ενεργή είναι στα social media, ενώ δεν της είχαν πει ότι πρόκειται για σύλληψη. Αυτό είναι κάτι που η Ρούλα Πισπιρίγκου έμαθε όταν έφτασαν στη ΓΑΔΑ, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το STAR.

Υπενθυμίζεται ότι το σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα «πολιορκείται» από εξαγριωμένο πλήθος, με την αδελφή και τη μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου να ζητούν από αστυνομικούς να τις φυγαδεύσουν σε συγγενικό σπίτι.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις       

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ