Ελλαδα

Πέτρος Φιλιππίδης: Διακοπή στη δίκη

Ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέτρος Φιλιππίδης: Διακοπή στη δίκη μετά το αίτημα για καταθέσεις κεκλεισμένων των θυρών
Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατά τη μεταγωγή του στις φυλακές Τρίπολης © NDP

Πέτρος Φιλιππίδης: Διακοπή στη δίκη μετά το αίτημα για καταθέσεις κεκλεισμένων των θυρών.

Διεκόπη εκ νέου η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε από την πλευρά του κατηγορούμενου το αίτημα των δύο εκ των τριών γυναικών που καταγγέλλουν τον ηθοποιό για σεξουαλική βία για κατάθεση κεκλεισμένων των θυρών.

Με την έναρξη της διαδικασίας, στην οποία είναι παρών ο κατηγορούμενος ηθοποιός, τόσο η Α.Μ, η οποία έχει καταγγείλει βιασμό της όσο και η Α.Γ που κατήγγειλε απόπειρα βιασμού της στο αυτοκίνητο του Πέτρου Φιλιππίδη, ζήτησαν διά των συνηγόρων τους να καταθέσουν χωρίς δημοσιότητα.

Η τοποθέτηση της εκ των δικηγόρων του Πέτρου Φιλιππίδη, Κικής Μπακιρτζίδου, που αντιτάχθηκε στο αίτημα των δυο γυναικών ήταν αυτή που πυροδότησε την ατμόσφαιρα καθώς η συνήγορος είπε απευθυνόμενη στις καταγγέλλουσες:

«Εκτείθεστε κύριες μου ποικιλοτρόπως και δε μπορείτε να έρχεστε να ρίχνετε εκ των υστέρων δάκρυα στο ποινικό ακροατήριο» .

Με το που ολοκλήρωσε τη φράση της η συνήγορος ήρθε η εκνευρισμένη αντίδραση του συνηγόρου των δύο θυμάτων, Αλεξάνδρου Μίντζια, ο οποίος φώναξε «ντροπή, δεν σέβεστε τα θύματα», με το δικαστήριο να αποχωρεί, ώστε να μην συνεχιστεί η έντονη αντιπαράθεση.

Ο έτερος συνήγορος του κατηγορούμενου, Μιχάλης Δημητρακοπουλος, είχε αναφέρει νωρίτερα ότι «ο κανόνας σε μια ποινική δίκη είναι η δημοσιότητα. Όλη η δικογραφία ήταν καθημερινά στα πρωινάδικα, στις μεσημεριανές εκπομπές. Τα πάντα είχαν διακινηθεί σε φωτοτυπία..Κάποιες έδωσαν συνεντεύξεις και το δημοσιοποίησαν από μόνες τους. Τότε δεν είχαν ψυχικό βάρος και άγχος; Υπάρχουν δημοσιεύματα που στο σύνολο τους κακοποιούν τον κατηγορούμενο. Θα ακουστεί και η φωνή του Πέτρου Φιλιππιδη. Οι τρεις καταγγέλλουσες είναι όλη η δικογραφία. Δεν υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας. Αν γίνει κεκλεισμένων των θυρών, θα υπάρχει μια άλλη δίκη, κακοποιητική της πραγματικότητας».

Πέτρος Φιλιππίδης - Δίκη: Παρών στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος

Ο Πέτρος Φιλιππίδης έφτασε νωρίς το πρωί της Δευτέρας (28.3) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ηθοποιός μεταφέρθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού στο δικαστήριο υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Μπήκε από την πίσω πόρτα ώστε να μην υπάρξει πλάνο του που θα προβληθεί στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Στο δικαστήριο έφτασαν η σύζυγος και ο γιος του. Οι τρεις γυναίκες ηθοποιοί που έχουν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη έφτασαν στο δικαστήριο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ