Ελλαδα

Καφετζόπουλος κατά Μποφίλιου για την Ουκρανία: «Έλα ρε κοπελιά»

Η αιχμηρή ανάρτηση του ηθοποιού μετά τη δήλωση της ερμηνεύτριας

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νατάσσα Μποφίλιου
Νατάσσα Μποφίλιου © NDP

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος αφήνει αιχμές για Νατάσσα Μποφίλιου. Τι είπε η ερμηνεύτρια για Πούτιν και αντιπολεμική συναυλία στο Σύνταγμα. Αντιδράσεις στο Twitter.

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος σχολίασε την ανάρτηση που έκανε η Νατάσσα Μποφίλιου, με αφορμή τη συμμετοχή της σε αντιπολεμική συναυλία στο Σύνταγμα για την Ουκρανία την προσεχή Δευτέρα (14.03). Η συγκεκριμένη ανάρτηση της Μποφίλιου έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στο Τwitter.

Αρκετοί χρήστες εξαπέλυσαν τα βέλη τους κατά της ερμηνεύτριας του έντεχνου, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «τάσσεται υπέρ του Πούτιν», «αποφεύγει να πάρει ξεκάθαρη θέση», «εξισώνει θύτες και θύματα» και «καταδικάζει ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ και... Ρωσία».

Στην ανάρτησή του ο Αντώνης Καφετζόπουλος αναρωτιέται αν «η Μποφίλιου τελικά θα τραγουδήσει υπέρ των λαών γενικώς; Κατα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσίας, με αυτη την αχταρμά σειρά;».

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να συνεχίζεται για 16η ημέρα, τον Βλαντίμιρ Πούτιν να επιμένει στα περί αποναζιστικοποίησης και τη Ρωσία να βομβαρδίζει αμάχους και να καταστρέφει μαιευτήρια, σχολεία και νοσοκομεία, αρκετοί ήταν εκείνοι που επεσήμαναν ότι «δεν υπάρχει ούτε μια νότα διαμαρτυρίας» από τους καλλιτέχνες του έντεχνου για τη ρωσική εισβολή και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο του Πούτιν.

Αντώνης Καφετζόπουλος για Νατάσσα Μποφίλιου: «Τώρα κατάλαβα γιατί το τραγουδούσε με τέτοιο επίμονο πάθος»

«Άκουγα "η καρδιά πονάει πάντα όταν ψηλώνει" (με νεύρα ομολογώ, τόσο απο την σχεδόν απάνθρωπη επανάληψη όσο και γιατί δεν είμαι φιλος του ακατάσχετου vibrato στην τέχνη).
Τώρα όμως κατάλαβα γιατί το τραγουδούσε με τέτοιο επίμονο πάθος η Νατασα: ήταν προφητικό. Αναφερόταν στην καρδιά του #ουκρανου_ηρωα που αντιστέκεται στον νεοναζί του Κρεμλίνου.

» Τι; Οχι; Η Μποφίλιου τελικα θα τραγουδήσει υπέρ των λαών γενικώς; Κατα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσίας, με αυτη την αχταρμά σειρά;» αναφέρει στην αιχμηρή του ανάρτηση ο Αντώνης Καφετζόπουλος.

Τι έγραψε η Νατάσσα Μποφίλιου για την αντιπολεμική συναυλία στο Σύνταγμα, τον πόλεμο στην Ουκρανία και τον Πούτιν

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η συμμετοχή της στην αντιπολεμική συναυλία, όπου κεντρικό σύνθημα των διοργανωτών είναι «καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ρωσίας», η Νατάσσα Μποφίλιου έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στο Facebook:

«Καλέστηκα σε μία αντιπολεμική συναυλία από φοιτητικούς συλλόγους. Να πω 2 αντιπολεμικά τραγούδια. Είπα ναι. Όπως λέω τόσα χρόνια σε δράσεις σαν αυτή.

» Η θέση μου είναι ολιστική ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. Για μένα αυτό είναι το αίτημα. Καταδικάζω την άθλια εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία. Είμαι με τους Λαούς και τους πρόσφυγες που άλλη μια φορά στην ιστορία πληρώνουν το τίμημα για τα συμφέροντα των ισχυρών. Είμαι με την αλληλεγγύη.

Η αφίσα για την αντιπολεμική συναυλία στο Σύνταγμα, όπου θα τραγουδήσει η Μποφίλιου

» Δεν επιθυμώ καμία εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια μας. Μου είναι αδύνατο να στρέψω το βλέμμα από την τεράστια ανθρωπιστική κρίση και θα είμαι στη θέση που πρέπει με όποιο τρόπο μπορώ.

» Στην επίσημη γραμμή που στοιχειοθετείται και θα με κάνει άλλη μια φορά βορά στην διαστρέβλωση των θέσεων, της αλήθειας μου και στη δημιουργία μιας προπαγάνδας που εξυπηρετεί τον μακαρθισμό φυλλάδων και προσώπων, γυρνώ την πλάτη. Πορεύομαι με τα ιδανικά μου.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ».

Χαμός στο Twitter για τη Νατάσσα Μποφίλιου και τη συναυλία στο Σύνταγμα

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, χρήστες στο Twitter έγραψαν ότι η Νατάσα Μποφίλιου παίρνει τη θέση του Πούτιν, βάζοντας στο ίδιο «τσουβάλι» ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ και Ρωσία. Ακολουθούν χαρακτηριστικές αναρτήσεις:

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ