Ελλαδα

Τατσόπουλος για «συναυλία ειρήνης»: H ανάρτηση με Γιάγκο Δράκο

«Την ειρήνη, Βίρνα; Μίλα καθαρά. Είπες για την ειρήνη;»

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Πέτρος Τατσόπουλος σχολιάζει τη «συναυλία ειρήνης» με Γιάγκο Δράκο και Βίρνα
Ο Πέτρος Τατσόπουλος σχολιάζει τη «συναυλία ειρήνης» με Γιάγκο Δράκο και Βίρνα © Petros Tatsopoulos/Facebook | NDP

Ο Πέτρος Τατσόπουλος σχολιάζει τη «συναυλία της ειρήνης» με έναν φανταστικό διάλογο ανάμεσα στον Γιάγκο Δράκο και τη Βίρνα. Η ανάρτηση στο Facebook.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος με ανάρτησή του στο Facebook σχολιάζει με καυστικό τρόπο τη «συναυλία της ειρήνης», στην οποία οι διοργανωτές δεν κάνουν καμία αναφορά στον επεκτατικό πόλεμο του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία, όπου ο ρωσικός στρατός βομβαρδίζει αμάχους και ισοπεδώνει πόλεις.

Η «συναυλία της ειρήνης» και η αφίσα της έχουν προκαλέσει νέες σφοδρές αντιδράσεις στο Twitter.

Χρήστες στα social media, αναφερόμενοι στη συναυλία της ειρήνης γράφουν ότι επαναλαμβάνονται τα όσα εκτυλίχθηκαν με τη συναυλία στο Σύνταγμα που τραγούδησε η Μποφίλιου, κάνοντας λόγο για «ίσες αποστάσεις» και την «εξίσωση του θύτη με το θύμα». Παράλληλα, επισημαίνουν ότι «καταδικάζεται ο πόλεμος γενικώς και αορίστως» και «δεν αναφέρεται ποιος βομβαρδίζει και ποιους», την ώρα που σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν τα κράτη και οι συμμαχίες που έκαναν τους πολέμους βρίσκονταν σε περίοπτη θέση.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος παρουσιάζει τον Γιάγκο Δράκο και τη Βίρνα από τη «Λάμψη» να μιλούν γενικώς και αορίστως για την ειρήνη χωρίς να κάνουν καμία συγκεκριμένη αναφορά στο ποιος εισέβαλε στην Ουκρανία, και ποιος εμποδίζει αμάχους να φύγουν από τη Μαριούπολη, την πόλη - κλειδί μπροστά στην Αζοφική θάλασσα όπου παιδιά πεθαίνουν από αφυδάτωση, καθώς δεν υπάρχει νερό.

Καυστικός ο Πέτρος Τατσόπουλος «τρολάρει» τη «συναυλία της ειρήνης»

Ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος δημιουργεί έναν φανταστικό διάλογο ανάμεσα στον Γιάγκο Δράκο και τη Βίρνα Δράκου από την τηλεοπτική σειρά «Λάμψη». Γράφει συγκεκριμένα:

  • Οι καλλιτέχνες θα κάνουν συναυλία για την ειρήνη, Γιάγκο.
  • Την ειρήνη, Βίρνα; Μίλα καθαρά. Είπες για την ειρήνη;
  • Για την ειρήνη, Γιάγκο.
  • Στο στάδιο ειρήνης και φιλίας;
  • Όχι, Γιάγκο. Για την ειρήνη. Σκέτο.
  • Είναι υπέρ της ειρήνης οι καλλιτέχνες, Βίρνα;
  • Έτσι φαίνεται, Γιάγκο. Κάνουν συναυλία για την ειρήνη. Φαίνεται πως είναι υπέρ της ειρήνης.
  • Είσαι κι εσύ υπέρ της ειρήνης, Βίρνα;
  • Είμαι κι εγώ, Γιάγκο. Είσαι κι εσύ;
  • Είμαι κι εγώ, Βίρνα. Είμαστε πολλοί. Δεν θα χωρέσουμε.
  • Πού δεν θα χωρέσουμε, ηλίθιε;
  • Στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.​

 

 

Συναυλία ειρήνης στα Προπύλαια - Ποιοι συμμετέχουν - Η αφίσα και οι καλλιτέχνες

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται για 28η ημέρα και τον ρωσικό στρατό να κάνει «στάχτη» τη Μαριούπολη, η συναυλία ειρήνης στα Προπύλαια είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τρίτη 29 Μαρτίου 2022.

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι ο Γιώργος Νταλάρας, η Νατάσα Μποφίλιου, η Πέγκυ Ζήνα και ο Φοίβος Δεληβοριάς. Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, η συγκεκριμένη «ουδέτερη συναυλία», όπως τη χαρακτηρίζουν χρήστες στα social media, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις. Η συναυλία ειρήνης στα Προπύλαια ξεκινά στις 20.00.

Η αφίσα για τη «συναυλία ειρήνης» στα Προπύλαια χωρίς καμία αναφορά για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τη Ρωσία και τον Βλαντίμιρ Πούτιν
Η αφίσα για τη «συναυλία ειρήνης» στα Προπύλαια χωρίς καμία αναφορά για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τη Ρωσία και τον Βλαντίμιρ Πούτιν © Facebook

Χαμός στο Twitter με τη «συναυλία ειρήνης γενικώς και αορίστως» στα Προπύλαια

Τα αρνητικά σχόλια στο Twitter δεν σταματούν για τη συναυλία ειρήνης στα Προπύλαια, όπου «καταδικάζεται ο πόλεμος γενικώς και αορίστως», «γίνεται λόγος γενικά για την ειρήνη», «τηρούνται ίσες αποστάσεις» και «δεν καταδικάζεται ο Πούτιν που αιματοκύλησε την Ουκρανία», όπως χαρακτηριστικά γράφουν χρήστες.

Αιχμηρά σχόλια στα social media και για την κίνηση των διοργανωτών να μη βάλουν τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας στην αφίσα.


[[{"fid":"952968","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":""},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"default","alignment":""}},"link_text":null,"attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]]

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ